Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιβάνοφ: Χαιρετίζει με... αιχμές το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ


Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, αφήνοντας όμως αιχμές ότι η συμφωνία για αλλαγή του ονόματος της χώρας του προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείου του Σκοπιανού Προέδρου, τονίζεται ότι ο Γκ. Ιβάνοφ τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας.

«Ωστόσο, (σ.σ.: ο Ιβάνοφ) θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» προστίθεται.


Ζ. Ζάεφ: Ιστορική μέρα

Αντίθετα από τον Γκ. Ιβάνοφ, ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε την σημερινή ως μια «ιστορική ημέρα».

«Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του στο Twitter.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]