Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε εκλογικούς ρυθμούς το Υπουργείο Εσωτερικών


Αγοράζει φακέλους, ψηφοδέλτια και... παραβάν

Σε κλίμα εκλογικής προετοιμασίας μπαίνει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο προχωράει στην αγορά φακέλων, χαρτιού ψηφοδελτίων και παραβάν για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εντός του 2019, με δεδομένη την παράλληλη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών με τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές (19 και 26 Μαΐου), και με ανοιχτό το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών ακόμα και τον Μάιο (άρα τετραπλές κάλπες τον ίδιο μήνα για τον εκλογικό μηχανισμό), αν και ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, επανέλαβε πως στόχος είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, με σημερινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Ανδρέα Χαρίτση, το αρμόδιο υπουργείο προμηθεύεται 77 εκατ. εκλογικούς φακέλους έναντι του ποσού του 1.329.032 ευρώ.
Πρόκειται για:

α) 11.000.000 τεμάχια φακέλων Ευρωεκλογών

β) 10.000.000 τεμάχια φακέλων Κοινοτικών εκλογών

γ) 22.000.0000 τεμάχια φακέλων Δημοτικών εκλογών

δ) 22.000.000 τεμάχια φακέλων Περιφερειακών εκλογών

ε) 12.000.000 τεμάχια φακέλων Βουλευτικών εκλογών.

Η παράδοση των 65.000.000 φακέλων για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα γίνει στις 1-20 Απριλίου 2019.


Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών προμηθεύεται 107.700 δεσμίδες χαρτιού ψηφοδελτίων. Με την κάθε δεσμίδα να περιλαμβάνει 500 φύλλα, συνολικά μιλάμε για 53.850.000 φύλλα χαρτιού, από τα οποία θα τυπωθούν τα ψηφοδέλτια των αναμετρήσεων.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές, επισημαίνεται ότι “η τελική παράδοση των δώδεκα εκατομμυρίων (12.000.000) τεμαχίων εκλογικών φακέλων των Βουλευτικών Εκλογών, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν σχετικής ειδοποίησης του Υπουργείου που θα ορίζει αντίστοιχες ημερομηνίες αποστολής, οι οποίες οπωσδήποτε θα είναι χρονικά μεταγενέστερες της ημερομηνίας της επίσημης προκήρυξης των Βουλευτικών Εκλογών, με μέριμνα, ασφάλεια και δαπάνες του προμηθευτή, στους αποθηκευτικούς χώρους της περιφερειακής ενότητας έδρας νομών, στον αρμόδιο για την παραλαβή του εκλογικού υλικού υπάλληλο ο οποίος θα ειδοποιείται έγκαιρα για την ημέρα και ώρα παράδοσης. Η παραγόμενη αυτή ποσότητα θα φυλαχτεί στους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους της αναδόχου εταιρείας, μέχρι την ειδοποίηση από το Υπουργείο για την έναρξη των τελικών παραδόσεων”.

Τέλος, αποφασίστηκε η αγορά 87.000 παραβάν, με το κόστος να ανέρχεται σε 6.688.560 ευρώ, με δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού αυτού κατά 20% εφόσον ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δείτε την απόφαση για αγορά εκλογικών φακέλων
Δείτε την απόφαση για αγορά ψηφοδελτίων
Δείτε την απόφαση για αγορά εκλογικών παραβάν

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]