Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα παρατράγουδα του Κοινοβουλίου


Η «μεταγραφή» των έξι «πρόθυμων» βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη ένα επεισόδιο στο κακόγουστο σίριαλ που παρακολουθούμε το διάστημα που ακολούθησε την κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Τέτοιου είδους... περίεργες κινήσεις αλλά και οι υποψίες που αιωρούνται για τα κίνητρα των «προθύμων» εντείνουν τις τάσεις αποπολιτικοποίησης τμήματος της κοινωνίας μας.

Είναι φανερό ακόμα και σε όλους όσοι δεν έχουν ιδιαίτερη επαφή με τα πολιτικά πράγματα ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε οι νόμοι, οι θεσμοί, όλα όσα χαρακτηρίζουν τον βίο μιας κανονικής δημοκρατίας, έχουν στερηθεί το περιεχόμενό τους. Τα πάντα εργαλειοποιήθηκαν ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας που κυβερνά τον τόπο.

Αυτή η ιδιότυπη ολιγαρχία έχει δώσει την ισχύ που θα έπρεπε να έχει ο νόμος σε πρόσωπα και μεριμνά για την ταχεία μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης στους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.


Ολα όσα γελοία και συνάμα θλιβερά βλέπουμε να συμβαίνουν είναι αποτελέσματα τούτης της διαδικασίας μεταβίβασης υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων και της Ελλάδας στους ξένους δυνάστες, που χρυσοπληρώνουν τους ελληνόφωνους μηδίσαντες συνεργάτες τους. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού.

Τούτη η σηπτική διαδικασία της μετατροπής της δημοκρατίας σε ολιγαρχία δεν σταματά στην ολιγαρχία. Οπως έχει γράψει ο Αριστοτέλης στα «Πολιτικά» του, αποτελεί τον προάγγελο του περάσματος στην τυραννία.

Η πολιτική είναι μια λειτουργία, η οποία μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (αρκετοί εξ αυτών αστάθμητοι) και να φαντάζει σαν θυγατέρα του «χάους», αλλά έχει κανόνες - και είναι άνευ εξαιρέσεων ο κανόνας που θέλει τον ευτελισμό των θεσμών και τις ολιγαρχικές πρακτικές να οδηγούν σε τυραννικά καθεστώτα.

Οπου δεν έχουν ισχύ οι νόμοι και οι θεσμοί γίνεται παντοδύναμος ο ένας. Γι' αυτό ας μην εξευτελίζουν άλλο τη Βουλή και το Σύνταγμα όσοι οφείλουν να τα υπηρετούν.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]