Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To μαρτύριο της σταγόνας από τον Καμμένο, έρχεται η σειρά του Τσίπρα;


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Σε αστάθμητο παράγοντα απρόβλεπτων εξελίξεων εξελίσσεται ο Πάνος Καμμένος μετά την αποχώρηση του από την κυβέρνηση. Όσοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι η «ευτυχισμένη συγκατοίκηση» των δύο για περίπου μία τετραετία αποτελούσε εγγύηση ενός ήρεμου πολιτικού διαζυγίου και μίας ακόμα πιο ανέφελης πορείας αμέσως μετά από την απόσυρση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ήδη αναθεωρούν τις σκέψεις τους.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κινείται ήδη με στόχο την επανεκλογή του στην επόμενη βουλή, χωρίς κανείς να γνωρίζει με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτή. Μία επανεκλογή που μπορεί να συμβεί είτε ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ με την είσοδο του κόμματος στο κοινοβούλιο όπως είναι σήμερα, είτε μέσα από μία συνεργασία με κάποιον άλλον πολιτικό σχηματισμό, επιλογή η οποία δε θα πρέπει να αποκλειστεί.

Όποια και είναι όμως η κίνηση που θα κάνει ο κ. Καμμένος ένα είναι το σίγουρο. Θα θελήσει να στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του επιχειρώντας να αντιστρέψει το αρνητικό για εκείνον κλίμα που καταγράφουν οι έρευνες κοινής γνώμης και που τον φέρνουν σχεδόν στο 1%.

Η υπογράμμιση άλλωστε των ετών κοινοβουλευτικής του παρουσίας, την οποία έκανε ο ίδιος από το βήμα της βουλής στην έναρξη της ομιλίας του στην συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ερμηνεύεται ως υπενθύμιση του ενστίκτου πολιτικής αυτοεπιβίωσης, που τον διακρίνει.


Μία υπενθύμιση που συνιστά έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα κάνει τα πάντα για να επανεκλεγεί, διατηρώντας μεταξύ των άλλων και την βουλευτική ασυλία, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα μέλη του κοινοβουλίου.

Είναι προφανές ότι ο Πάνος Καμμένος έχει πολιτικά «απασφαλίσει» και όποιος πιστεύει ότι η εξαιρετικά καλή προσωπική σχέση που οικοδόμησε τα τελευταία χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ασπίδα σε τυχόν επιθέσεις προς τον πρωθυπουργό καλό θα είναι να είναι πιο συνετός στις προβλέψεις του.

Ένα 24ωρο μετά την εμφάνισή του στο Vergina TV και τις αιχμές που άφησε ακόμα και προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο καταλόγισε “προσωπικές ευθύνες” για την συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε η σειρά του Νίκου Κοτζιά. Μέσω τουίτερ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έδειξε σαφή δείγματα των επόμενων κινήσεών του, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς σε βάρος του πρώην υπουργού εξωτερικών και εμπνευστή της συμφωνίας των Πρεσπών για χρηματισμό. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του «ΠΡΑΤΤΩ», πολιτικής κίνησης της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, που κατηγορούσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για «ακροδεξιά στροφή»: «ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ....Ρήμα αναφερόμενο ενίοτε στο εσωτερικό και συχνά μετά το 2017 στο εξωτερικό» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος.

Η συγκεκριμένη επίθεση αναμφίβολα εκτός από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά έμμεσα «ακουμπά» και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, μια και πρόκειται για πρωτοκλασσάτο μέλος του υπουργικού του συμβουλίου. Με άλλα λόγια δηλαδή ο κ. Καμμένος μπορεί να έχει στο στόχαστρό του εδώ και μήνες τον πρώην υπουργό, όμως η οποιαδήποτε τέτοια αναφορά «αγγίζει» και τον κ.Τσίπρα.

Είχαν προηγηθεί άλλωστε τροχιοδεικτικά πυρά εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού αυτή τη φορά , κατά την συνεδρίασης της βουλής την Τετάρτη.

«Στη συμφωνία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα ψηφίσουμε κυβέρνηση που θα ψηφίσει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση από τον προηγούμενο Ιούνιο ήταν πως η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Μετά ήρθε η διαβεβαίωση πως η συμφωνία θα έρθει μετά το Μάρτιο. Δύο φορές ήρθε η αλλαγή στάση του κυβερνητικού μας εταίρου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Είναι προφανές ότι ένα ιδιότυπο «μαρτύριο της σταγόνας» έχει ήδη αρχίσει από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος παίζει το τελευταίο του χαρτί. Το ζητούμενο είναι μέχρι πού είναι διατεθειμένος να το φτάσει. Από τις πρώτες όμως κινήσεις του μοιάζει να μην το έχει ακόμα αποφασίσει και αυτό τον καθιστά ακόμα πιο....απρόβλεπτο.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]