Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: "Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία"


"Τα καλά νέα από τα Βαλκάνια σπανίζουν, αλλά τώρα η Μακεδονία αποκτά καινούργιο όνομα και κάνει νέα αρχή, καθώς επίκειται η οριστική διευθέτηση ενός παλιού προβλήματος" γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.

"Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία" σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό,τονίζοντας ότι "ακόμη και μετά τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα- Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο λίγοι είναι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι τα Κοινοβούλια Αθήνας και Σκοπίων θα την επικύρωναν. Κι όμως ο Ζάεφ τα κατάφερε κι εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία. Τώρα είναι η σειρά του κ. Τσίπρα. Στο μεταξύ όμως ο κυβερνητικός εταίρος του αποχώρησε. Ο κ. Τσίπρας, επιδέξιος τακτικιστής των παρασκηνίων, ζήτησε αμέσως και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης… Την ίδια εξέλιξη ελπίζει ο κ. Τσίπρας και για την ψηφοφορία για το ονοματολογικό της "Μακεδονίας". Τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν τη συμφωνία –αποτυπώνοντας έτσι το βαθιά ριζωμένο εθνικισμό που ακόμα κυριαρχεί μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων. Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας φαίνεται ατάραχος –η σχέση του με τους ευρωπαίους εταίρους του, ιδιαίτερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, είναι αισθητά καλύτερη τον τελευταίο καιρό, τονίζει το βρετανικό περιοδικό.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]