Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους αξίζει η προβλεπόμενη ποινή...


Γιατί ο Τσίπρας επιμένει τόσο πολύ, εις βάρος του πολιτικού του παρόντος ή και του μέλλοντος (αν έχει!), να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία των Πρεσπών;

Μια συμφωνία που:

1. Την απορρίπτει το 70% των Ελλήνων και περίπου το 85-90% των Μακεδόνων;
Στις 16/1/2019 στο “Πενταπόσταγμα” αναρτήθηκε κύριο άρθρο με τίτλο: Δημοσκόπηση-”χαστούκι” για Τσίπρα. Κατά των “Πρεσπών” 7 στους 10 Έλληνες!  (Εδώ)

2. Έχει επισυμβεί ένα γεγονός που την καθιστά ήδη νεκρή. Το γεγονός ότι παρήλθε η ημερομηνία που η ίδια ή συνθήκη όριζε ως “dead line” (οριακό χρόνο) περάτωσης “in toto” (καθ’ ολοκληρίαν) των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια και αυτές δεν είχαν ολοκληρωθεί. Αυτή ημερομηνία ήταν το τέλος του 2018 .
Προς επιβεβαίωση μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της δικηγόρου κ. Σοφίας Νικολάου με τίτλο “Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι ήδη νεκρή” (εδώ)
Επί πρόσθετα μπορείτε να διαβάστε το άρθρο του κ. Λεωνίδα Κουμάκη με τίτλο: “Νεκρή η συμφωνία των Πρεσπών” (εδώ)  Αναφέρονται σε αυτό  και άλλες πολύ σοβαρές παραβιάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους των Σκοπίων, που την καθιστούν νεκρή.

3. Εφ όσον έχει πολλαπλά και οξύτατα παραβιαστεί η συμφωνία από τους Σκοπιανούς, η ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε να την έχει ήδη καταγγείλει! Αυτό ακριβώς και άλλα ενδιαφέροντα αναγράφει ο νομικός κ. Στέλιος Γρηγορίου στο άρθρο του με τίτλο: “Τι θα γίνει αν δεν κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών;” (εδώ).


4.  Η αναθεώρηση του Συντάγματος δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο των Σκοπίων , συνεπώς δεν μπορεί να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Σκοπίων. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να θεωρηθεί ισχύουσα.
Και πώς θα εισαχθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση μια συνθήκη που όχι μόνον έχει ήδη παραβιαστεί λόγω “υπέρβασης χρόνου” ολοκλήρωσης της αναθεώρησης του Συντάγματος από τα Σκόπια, αλλά επί πλέον αυτή η αναθεώρηση δεν ισχύει;
Σε άρθρο της η δικηγόρος κ. Αριάδνη Νούκα, με τίτλο “Συμφωνία των Πρεσπών: εμπλοκή για την εισαγωγή της στη Βουλή” (εδώ), τεκμηριώνει νομικά το θέμα αυτό.

5. Η συμφωνία αυτή αντίκειται και παραβιάζει άρθρα του Συντάγματος μας με κύριο το πρώτο και θεμέλιο άρθρο του  ότι “κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται υπέρ αυτού”.

Θεωρεί κάποιος εχέφρων Έλλην ότι η σημερινή κυβέρνηση -και όχι μόνον- ασκεί την εξουσία της υπέρ του λαού; Ή μήπως άπαντες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, “μας πατάνε κάτω” (ο καθένας με τον τρόπο του. Αλλιώς, απλά απλούστατα, θα είχαν παραιτηθεί!) για να κυρωθεί οπωσδήποτε η συμφωνία;

Όμως παραβιάζει και άλλα άρθρα του Συντάγματος  των Ελλήνων η συμφωνία αυτή, τα οποία εντοπίζει ο νομικός κ. Πολυχρόνης Κουρσαμπάς στο άρθρο του με τίτλο: “Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών παραβιάζει το Σύνταγμα” (εδώ).

6. Η συνθήκη αυτή παραβιάζει τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, η οποία είναι ακόμα σε ισχύ! Αυτά και άλλα άκρως ουσιώδη θεμελιώνει ο κ. Ιωάννης Μάζης σε δύο άρθρα του με ομώνυμο τίτλο: “Ακυρώνεται η συμφωνία των Πρεσπών μετά την κύρωσή της;” (εδώ) και (εδώ)

7. Έχει ξεκάθαρα δηλωθεί από το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ότι η Ρωσία θα φέρει τη συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα προβάλει veto ώστε να μην ισχύσει. Προφανώς, κατέχει αδιάσειστα στοιχεία ότι η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε με εκβιασμούς και χρηματισμούς βουλευτών και των δύο χωρών, ενώ η βούληση και των δύο λαών είναι αντίθετη προς τη συμφωνία , για διαφορετικούς λόγους βέβαια.

Σίγουρα έχει στοιχεία, γιατί η ρωσική διπλωματία δεν ασκείται  «με τα μυαλά του κόκκορα» αλά Τσίπρα. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποδείξει ότι οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών υπέστησαν πιέσεις από Ε.Ε. Γερμανία και ΗΠΑ. (Καλά ο Τσίπρας δε χρειάζεται “πιέσεις” για να κάνει ότι του ζητήσουν. Είναι γεννημένος γι αυτό!)

Προς επιβεβαίωση μπορείτε να διαβάσετε το κύριο άρθρο- καταπέλτη στο pronews, που ανέβηκε μόλις προ ολίγου με τίτλο: “Πώς το ρωσικό βέτο στο ΣΑ του ΟΗΕ στο Σκοπιανό θα προκαλέσει ολική ήττα της… Ελλάδας «δια χειρός» Τσίπρα & Κοτζιά”. (εδώ)

Γιατί, λοιπόν επιμένει τόσο πολύ ο κ. Τσίπρας ή μάλλον γιατί επιμένουν τόσο πολύ αυτοί των οποίων ενεργούμενο είναι ο κ Τσίπρας (μη μου πει κάποιος ότι ο Τσίπρας ενεργεί προς προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και κατ΄ εντολήν του, ως όφειλε!) να κυρωθεί η συμφωνία αυτή από τη Βουλή των Ελλήνων;

Για τον πολύ απλό λόγο και πολύ οδυνηρό για όσους είμαστε ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ ότι η “ουσία” της συμφωνίας, αν αυτή κυρωθεί από τη βουλή των Ελλήνων, δεν ακυρώνεται ούτε παραγράφεται ούτε “παγώνει”, έστω κι αν τυπικά η συμφωνία αυτή ακυρωθεί ή δεν τεθεί ποτέ σε ισχύ!
Και η ουσία αυτή είναι ότι εμείς οι “Έλληνες” αποδεχτήκαμε ότι οι Σλαβο-σκοπιανοί είναι “Μακεδόνες”, ότι ομιλούν μια γλώσσα που είναι η “Μακεδονική” και ότι κατοικούν σε μία χώρα που είναι η (Βόρεια) “Μακεδονία”!!

Αυτά θα τα πάρουν “de facto” οι Σκοπιανοί, ακόμα κι αν δεν πάρουν τίποτα “de jure”! Και δε θα τα δίνουν πίσω, ό,τι κι αν συμβεί στη συνέχεια. Και θα ισχυροποιούν  το “de facto” κάθε μέρα και περισσότερο, ισχυριζόμενοι προς όλη την ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες τους αναγνώρισαν Μακεδονική Εθνότητα, Γλώσσα και Όνομα -έστω κι αν καταπέσει η συμφωνία των Πρεσπών. 

Αν δε υποβληθεί δύο φορές veto εκ μέρους της Ρωσίας,  θα κρατήσουν  το σκέτο “Μακεδονία”  και θα είναι “κύριοι”! Του Πολιτισμού μας, της Ιστορίας μας, του Ονόματός μας, και με τις κατάλληλες μεθοδεύσεις, που πάντα οι ισχυροί προστάτες τους έχουν τη δολιότητα να εξυφαίνουν, “κύριοι”, εν καιρώ ευθέτω, και των εδαφών της Μακεδονίας μας. 

Ως Ελληνίδα, έχω καθήκον να πω ότι η συμφωνία αυτή είναι μια πλεκτάνη που οδηγεί σε ακρωτηριασμό της Ελλάδος και  μάλιστα πολλαπλό. Αποτείω μέγιστη τιμή στους 12 κορυφαίους Πανεπιστημιακούς ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, που είχαν το θάρρος να το εκφράσουν αυτό και μάλιστα με «ανοιχτή» γραπτή επιστολή! (εδώ)
 
Και όσοι βουλευτές την επικυρώσουν είναι, σύμφωνα με τη γνώμη πολλών Ελλήνων, ένοχοι εσχάτης προδοσίας.  Και αυτό το έγκλημα δεν παραγράφεται όσο θα ζουν. Εύχομαι να δημιουργηθούν γρήγορα οι συνθήκες που το έγκλημα αυτό θα δικαστεί, θα βεβαιωθεί κατά τη διαδικασία και θα του αποδοθεί η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Π.Κ. ποινή: Θάνατος!

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δες το Όλον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Το άρθρο αυτό συγκεντρώνει όλα τα πρόσφατα άρθρα(τα link) διακεκριμμένων νομικών και των κ.κ. ΜΑΖΗ και ΚΟΥΜΑΚΗ, που αποδεικνύουν ότι η συμφωνία αυτή θα έπρεπε να έχει ήδη καταγγελθεί! Αλλά ποιος να την καταγγείλει;

  Αυτοί που την παρέλαβαν "έτοιμη"(προφανώς "εκπονημένη" από μεγάλο δικηγορικό γραφείο του εξωτερικού, από αυτά που μόνον ο Σόρος και οι όμοιοί του μπορούν να πληρώσουν και "θάβει" κυριολεκτικά την Ελλάδα) και την προωθούν με νύχια και με δόντια, με τα οποία ξεσκίζουν, με πρωτοφανή αντιδημοκρατική μανία (πιο ακριβής θα ήταν η έκφραση με πρωτοφανή φασισμό) τους ίδιους τους Έλληνες;
  Για να δούμε όμως, η μήνυση που υπέβαλαν τα δικηγορικά γραφεία των κ.κ. Στ.Γρηγορίου και Ι. Μαλταμπέ στον Αρειο Πάγο κατά Κοτζιά και Καμμένου, με εντολή της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, τι λαυράκια θα βγάλει.

  Είναι και οι δύο κατηγορούμενοι! Οπότε ο δεύτερος αν γνώριζε και είπε βαριές κουβέντες για 50 εκ. από τον Σόρος Θα "λαλήσει" για να αθωωθεί κι αν συκοφάντησε θα καταδικαστεί αυτός. Αν πράγματι έχει στοιχεία, η συμφωνία γκρεμίζεται ως προϊόν συναλλαγής.

  Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμπληρώνω: Ο ΕΙΣΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΘΉΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΟ ΌΡΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ (ως ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ως ΔΙΚΑΣΤΗΣ) ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΘΕΊ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

  ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1/2019 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΏΣ) ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ.
  ΜΕ "ΠΡΩΤΗ ΦΩΝΗ" ΤΙΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ!!

  Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι συνυπεύθυνα όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές. Αυτό λένε οι περισσότεροι πολίτες που βλέπουν την αδράνεια των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ που περιμένει να περάσει η προδοτική συμφωνία για να γίνει κυβέρνηση με αυτοδυναμία, έτσι νομίζει.
  Εσείς της ΝΔ αν δεν παραιτηθείτε για να μην περάσει από την βουλή η προδοτική συμφωνία ξεχάστε την αυτοδυναμία, για να μην γράψω ότι θα ξεχάσετε και την πρωτιά, αφού πλέον δεν θα υπάρχει λόγος να σας ψηφίσουν οι πολίτες, επειδή ο Τσίπρας έχει γεμίσει με επιδόματα τους ψηφοφόρους του και όχι μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]