Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το στανιό


Του Άγη Βερούτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έφτιαξε κυβέρνηση το 2015, έχοντας πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου λίγο παραπάνω από 35% εκ των έγκυρων ψηφοδελτίων. Αυτό μεταφράζεται σε λίγο περισσότερες ψήφους από 1.900.000 Ελλήνων.

Έκτοτε, η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής του και την υπογραφή ενός κανονικού μνημονίου, του τρίτου, και ενός άτυπου τέταρτου μνημονίου.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από 35% σε 22%, υπολογίζεται ότι με τη σύσταση της αποχής από την κάλπη του 2015, το κυβερνών κόμμα θα ελάμβανε περίπου 1.200.000 ψήφους, αν γίνονταν σήμερα εκλογές. Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 10% του συνόλου των Ελλήνων.

Θέλει μεγάλο θράσος και ιδεοληψία κάποιος, ο οποίος έχει πραγματική εκλογική δύναμη το ένα 10ο των πολιτών της χώρας, να προσπαθεί να περάσει με το στανιό έναν νόμο κυρώσεως διεθνούς συνθήκης, με την οποία μάλιστα είναι αντίθετα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Προκειμένου μάλιστα να καταφέρει να περάσει την κύρωση της συμφωνίας καταφεύγει σε δανεισμό βουλευτών από τον μέχρι σήμερα κυβερνητικό του εταίρο, τον Πάνο Καμμένο, έπειτα από ένα «θέατρο της Δευτέρας», όπου ο ένας παρίστανε ότι φεύγει και ο άλλος παρίστανε ότι τον αποχαιρετούσε. Όταν στην πραγματικότητα, χωρίς την αμέριστη στήριξη του Καμμένου ο Τσίπρας δεν θα είχε καταφέρει ούτε να υπογράψει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ στις Πρέσπες λόγω της τότε πρότασης μομφής Μητσοτάκη, ούτε να παραμείνει κυβέρνηση μετά τη δήθεν αποχώρηση Καμμένου -αλλά χωρίς τους τέσσερις βουλευτές του που θα ψηφίσουν για να παραμείνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-, ούτε τελικά να ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή με την ψήφο των τεσσάρων Ανεξέλεγκτων Ελλήνων βουλευτών, συν την ανεκδιήγητη Παπακώστα και τον γυρολόγο Δανέλλη.


Είναι ανήθικο να περάσει με το στανιό μια συμφωνία που ανατρέπει τη γεωπολιτική ισορροπία της χώρας του τελευταίου αιώνα και την ιστορία 2,5 χιλιάδων ετών, όταν μάλιστα παραπάνω από το 80% των Ελλήνων αντιτίθεται σε αυτό, επειδή οι αριστεροί το είχαν κρατήσει σε εκκρεμότητα να δώσουν τη Μακεδονία μας στον Τίτο ως αντάλλαγμα της βοήθειάς του προς τον ΔΣΕ κατά τον Εμφύλιο του '46-'49.

Είναι ιδεοληπτικό και ανήθικο, αλλά το πολίτευμα το επιτρέπει, ακόμα κι αν οι έξι που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο 90% των Ελλήνων, πάρουν ανταλλάγματα πολιτικά ή άλλα, όπως υπονοεί ο Πάνος.

Όσο κι αν αυτό είναι θεσμικά επιτρεπτό από τους κανόνες της δημοκρατίας μας, είναι ηθικά αθέμιτο, αλαζονικό και επιβλαβές για την ελληνική κοινωνία.

Όποιος πάντως ως τώρα πέρασε ετσιθελικά και με το στανιό τα ανάποδα από αυτά που απαιτούσε η κοινωνία για τόσο σημαντικά θέματα, καλό τέλος δεν είχε. Ούτε αυτός, ούτε οι Εφιάλτες.

* Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]