Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη τρέμει την άτακτη έξοδο και «προσφέρει» χρόνο!


Με μεγάλη νευρικότητα -όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- υποδέχτηκαν οι Βρυξέλλες την είδηση της απόρριψης του κειμένου συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό Κοινοβούλιο...

Με το συμπέρασμα βέβαια να προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Κομισιόν όσο και από τις τοποθετήσεις στελεχών των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Ολες οι πλευρές όμως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άφηναν με διακριτικότητα να διαφανεί προς τη βρετανική πλευρά πως χρόνος υπάρχει, αν το Λονδίνο βέβαια σπεύσει να αιτηθεί κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές πως η συμφωνία του Brexit δεν είναι ανοιχτή για επαναδιαπραγμάτευση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να επανεπεξεργαστεί τις ιδέες της για τις μετά Brexit εμπορικές σχέσεις με τη Βρετανία, εάν το Λονδίνο ζητήσει κάτι διαφορετικό, δήλωνε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.


Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, αφού πρώτα προειδοποίησε πως ο κίνδυνος άτακτης εξόδου είναι μεγαλύτερος από ποτέ, σημείωσε πως περιθώρια υπάρχουν αν το Λονδίνο επιτρέψει να αλλάξουν κάποιες από τις κόκκινες γραμμές του. Τότε λοιπόν, κατά τον Μπαρνιέ, «η Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι αμέσως έτοιμη... να απαντήσει θετικά».

Τέλος, ως γνωστή πια λάτρις της τακτικής εξαγοράς πολιτικού χρόνου, η Ανγκελα Μέρκελ σημείωνε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για διαπραγματεύσεις επί μίας συμφωνίας, με βάση ενδεχόμενες προτάσεις της Μέι, αν και είναι γνωστό πως το Βερολίνο τρέμει και μόνο στο ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]