Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ντε φάκτο επέκταση της «ασυλίας» των βουλευτών


Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Mε συγχωρείτε, δεν κατάλαβα! Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα διαδηλώσουν την Κυριακή για το άγριο ξεπούλημα της Μακεδονίας τι θεωρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από προδοσία;

Θα τους απαγορεύσουμε να έχουν γνώμη, επειδή ενοχλείται να την ακούει η καγκελάριος; Μήπως θα τους μαντρώσουμε κι αυτούς ομαδικά; Για παράνομη υιοθέτηση ορολογίας, που δεν ταιριάζει στο γλωσσάρι «πολιτικής ορθότητας» του Σκάι και της «Αυγής»;

Φοβούμαι ότι θα χρειαστεί πολύ μεγάλο... στρατόπεδο συγκέντρωσης, από αυτά που ούτε οι επικεφαλής ολοκληρωτικών καθεστώτων του παρελθόντος δεν διανοήθηκαν να φτιάξουν. Και σε κάθε περίπτωση, δεν θα προλάβει να το φτιάξει ούτε σε μακέτα ο Σπίρτζης.

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα. Οι αφίσες με τις φάτσες των πολιτικών είναι παράνομες; Η διατύπωση ενός ρητορικού ερωτήματος κάτω απ’ αυτές αποτελεί απειλή; Η χρήση του ρήματος προδίδω, όταν αναφέρεται σε μια ιστορική παρακαταθήκη ή σε ένα εθνικό ιδανικό, είναι επιλήψιμη;


Σε δημοκρατικές κοινωνίες, η προφανής απάντηση είναι απερίφραστα όχι. Στο ελλαδικό... Μαδουριστάν φαίνεται ότι τα πράγματα είναι αλλιώς. Οτιδήποτε ανάγεται σε αμφισβήτηση της διακομματικής «πολιτικής ορθότητας» που επιβάλλει να μην προσβάλλουμε τα σιτιζόμενα από το υστέρημα του ελληνικού λαού υποπροϊόντα ενός Κοινοβουλίου-τσίρκου θεωρείται ύβρις και αυτομάτως ποινικοποιείται.

Δυστυχώς, αυτού του είδους η ντε φάκτο επέκταση της «ασυλίας» των βουλευτών στην πολιτική κριτική είναι αυταρχικό δημιούργημα όλων των κομμάτων και όχι μόνο των σημερινών επίδοξων Μαδούρο. Βοήθησαν, βλέπετε, και οι προηγούμενοι με το έκτρωμα του αντιρατσιστικού νόμου, που ερμηνεύει διασταλτικά ως «ανακίνηση εθνικιστικών παθών» οποιαδήποτε κουβέντα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, της ορθόδοξης θρησκείας και της αυθυπαρξίας του ελληνικού γένους.

Και, τελικά, βολεύονται όλοι από την ποινικοποίηση της αντίστασης στις εθνικές εκπτώσεις. Γιατί το ξεπούλημα της χώρας και των «ασημικών» της έγινε από διαδοχικές «γαλαζοπράσινες» κυβερνήσεις και όχι μόνο από τη σημερινή.

Μόνο που η Μακεδονία δεν είναι οικόπεδο σε πλειστηριασμό, αλλά εθνική ιδέα και απαράγραπτη ιστορική κληρονομιά.

Όπως ήταν και η σημαία που την πήρε το μελτέμι της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (με κεφαλαία) από τα Ιμια...

Ας δοκιμάσουν, λοιπόν, να επιβάλουν σιωπητήριο οι πολιτικοί την Κυριακή στο Σύνταγμα. Μαύρο φίδι που τους έφαγε...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]