Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Πρωθυπουργός της εικονικής πραγματικότητας


Της Λίνας Παπαδάκη

Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας να λέει από το βήμα της Βουλής ένα τόσο αυταπόδεικτο ψέμα και να ισχυρίζεται απροκάλυπτα ότι έχουμε ψευδαισθήσεις όλοι εμείς, που βλέπουμε μονίμως παρκαρισμένες σε ασφυκτικό σχηματισμό τις κλούβες της αστυνομίας που φράζουν την Ηρώδου του Αττικού.

Το θέμα δεν είναι δα και ιδιαίτερα σοβαρό ώστε να είναι υποχρεωμένος να καταφύγει σε ένα αναπόφευκτο ψέμα - θα μπορούσε απλά να μην απαντήσει. Ο λόγος που με περισσή άνεση ξεφουρνίζει ένα καραμπινάτο ψέμα είναι επειδή αυτή είναι η πολιτική του φύση - ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός της εικονικής πραγματικότητας.

Σε μια εικονική, επινοημένη πραγματικότητα ζούσε μαζί με τους συντρόφους του πριν καταλάβουν την εξουσία σε μία καινούργια, πάλι παράλληλη με τον πραγματικό κόσμο ζουν και τα χρόνια της εξουσίας. Kαι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κορυφή μιας πυραμίδας της οποίας δουλειά είναι η προπαγάνδα που συντηρεί ζωντανή αυτήν την πραγματικότητα στους ανυποψίαστους ή πρόθυμους.

Ο τρόπος είναι τόσο απλός όσο θρασύς. Λέγοντας μικρές αλήθειες που κρύβουν μεγάλα ψέματα. Μόνο αυτοί που πληρώνουν ψηλότερο ΕΝΦΙΑ γνωρίζουν τι κεραμίδα τους βρήκε, οι υπόλοιποι γνωρίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ έπεσε. Μόνο αυτοί που παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη ξέρουν την αλήθεια, όλοι οι άλλοι νομίζουν ότι ο Κατρούγκαλος δεν πείραξε τις συντάξεις. Μόνο οι νέοι που παίρνουν 350 μισθό βιώνουν την απελπισία τους, οι υπόλοιποι ακούνε ότι η ανεργία πέφτει διαρκώς.


Μόνο αυτοί που δεν βρήκαν θέση σε παιδικό σταθμό ξέρουν το δράμα τους, η λοιπή κοινωνία πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τακτοποίησε όλα τα παιδάκια. Μόνο οι φοιτητές και οι γονείς του ξέρουν ότι συνυπάρχουν στα Πανεπιστήμια με κάθε καρυδιάς άσχετα ή επικίνδυνα καρύδια, οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι είναι προπαγάνδα της δεξιάς.

Μόνο οι άνθρωποι με οικονομική ή επιχειρηματική παιδεία αντιλαμβάνονται ότι η Οικονομία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι βγήκαμε στις αγορές, η ανάπτυξη καλπάζει, οι επενδύσεις πέφτουν βροχή. Μόνο αυτοί που περνούν μπροστά από την Ηρώδου Αττικού βλέπουν τις κλούβες, οι κάτοικοι της υπόλοιπης Αθήνας και Ελλάδας πιστεύουν ότι ο Τσίπρας κυκλοφορεί χαρωπός ανάμεσά μας.

Είναι η τέχνη το μερικό να το βαφτίζεις γενικό, η προπαγάνδα το μέρος να το κάνεις όλον. Και αυτό να βρίσκει εφαρμογή παντού με την απλή συνταγή, αποσύρω δέκα μέρες τον χρόνο τις κλούβες και παριστάνω ότι αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες 355.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την πραγματική αλήθεια την αντιλαμβάνονται μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας, μην αμφιβάλλετε όμως ότι τα υποσύνολα που πιστεύουν τη συριζέικη εκδοχή της πραγματικότητας δημιουργούν μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, πολύτιμη για την εκλογική αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αυτοί οι ώριμοι να πειστούν ότι είναι ο στόχος της προπαγάνδας - μπορεί να κάνουν όλους τους υπόλοιπους να οργίζονται με τα ωμά ψέματα αλλά οι κυβερνητικοί έχουν το χάρισμα του θράσους που αυτό το αγνοεί.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]