Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λαός κρίνει και οι εξελίξεις σφραγίζουν ανεξίτηλα


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η αγάπη και ο σεβασμός των νέων στη Μακεδονία είναι για τους "αριστεριστές" ό,τι οι αλογόμυγες για τα άλογα, ενώ για τους... "νοσταλγούς του Αδόλφου", τριαντάφυλλο στην έρημο των παραισθήσεών τους.

Ακούστηκαν πολλά για τις καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία και βέβαια οι... "κροκοδειλισμοί" είχαν την τιμητική τους από τα "υποχείρια" της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με το μόρφωμα το αγκυλωτό να καραδοκεί, μπας και αποκομίσει κάποια οφέλη στην πλάτη των μαχόμενων μαθητών!

Οι μαθητές είχαν το "απόλυτο" κίνητρο στις καταλήψεις στις οποίες προέβησαν, μιας και η υπεράσπιση της πατρίδας και η προσπάθεια να διαμηνυθεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η Μακεδονία είναι "Γη Ελληνική" κρίθηκε επιτακτική. Οι μαθητές, όπως και οι φοιτητές κάποτε πριν από 45 χρόνια, έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για την πατρίδα, να διαμαρτύρονται όταν αντιλαμβάνονται κίνδυνο και να την υπερασπίζονται με κάθε τρόπο και κόστος. Δεν φαίνεται οξύμωρο... σύσσωμη η Αριστερά να υποστηρίζει σθεναρά πως 15χρονοι μπορούν να αλλάζουν φύλο με μια απλή υπεύθυνη δήλωσή τους, να ψηφίζουν στα 18, να οδηγούν αυτοκίνητο στα 17, αλλά να μην τους επιτρέπουν να μιλάνε, να νοιάζονται και να παλεύουν για την πατρίδα τους, όταν κρίνουν πως βάλλεται και μάλιστα εκ των έσω;

Το δικαίωμα σε ένα απρόσκοπτα λειτουργικό σχολείο δεν μπορεί να τίθεται σε διαπραγμάτευση ή υπό αμφισβήτηση από κανέναν. Η Αριστερά και οι λοιπές "σοσιαλδείχνουσες" δυνάμεις, εδώ και πολλά χρόνια, έχουν περιφρονήσει επιδεικτικά και αγνοήσει κάθε νόμο, αξία, θεσμό ή παράδοση αυτής της χώρας, προκαλώντας και ενισχύοντας καταλήψεις ακόμα και για το σχήμα της τυρόπιτας στα σχολικά κυλικεία, ή για το αν η πενταήμερη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο ή κάπου αλλού, με εξωσχολικούς τραμπουκισμούς οργανωμένων ομάδων, κάθε διαφορετικής άποψης, ή οποιασδήποτε γνώμης που δεν περιλαμβανόταν στα σταλινικά ή μαοϊκά εγχειρίδια καθοδήγησης!


Κάποιοι προβεβλημένοι αριστεριστές, ας μην ξεχνάμε, έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις. Και βέβαια η κοινωνία καταλαβαίνει απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν οι Τσίπρας και Καμμένος. Όμως, όπως και να το κάνουμε, τα κλειστά σχολεία σημαίνουν και περιορισμό της γνώσης για τα παιδιά, που ναι μεν θα πρέπει να δώσουν τη μάχη με ανοικτά τα σχολεία, δίπλα στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τροφοδοτήσουν με νερό τον μύλο των ακραίων ομάδων, είτε αυτές παριστάνουν τους υποστηρικτές του προλεταριάτου και του Στάλιν, είτε των μελανοχιτώνων και του Αδόλφου, όπου οι πρώτοι, έχουν ήδη καταστρέψει ολόκληρα σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιους χώρους και ιδιωτικές περιουσίες "περιφρουρώντας" με αυτόν τον τρόπο τις "ιδεοληψίες" τους, μέσα στις οποίες καλλιεργούν τον ιό της ηγεμονίας τους.

Εκατομμύρια διδακτικές ώρες έχουν χαθεί εξαιτίας αυτών των ιδεών, των μεθόδων και των τακτικών, αυτών όλων που σήμερα κατηγορούν και εχθρεύονται τους μαθητές, ενώ οι δεύτεροι ψάχνουν μετά μανίας να αποκομίσουν οφέλη από κάτι στο οποίο δεν νομιμοποιούνται να συμμετάσχουν, και που θα αποτελούσε έγκλημα και μόνο να τους επιτρέψουν να εμφανιστούν και να μολύνουν την εικόνα! Τόσο οι ακροαριστεροί αναρχο-μπαχαλάκηδες, λάτρεις των Γκουλάγκ καταναγκαστικής εργασίας για τους αντιφρονούντες, όσο και οι ακροδεξιοί ναζιστές, που ονειρεύονται νέα Άουσβιτς, μισούν ό,τι έχει σχέση με συντεταγμένες κοινωνίες και δημοκρατικούς θεσμούς!

Οι μαθητές που έχουν στην καρδιά τους την Ελλάδα και νιώθουν την ιερότητα της Μακεδονίας δεν μπορούν και σε καμία περίπτωση, και δεν πρέπει, να συμπεριφέρονται όπως εκείνοι που μισούν τον όρο "Βόρειος Ήπειρος", αλλά παραληρούν που το "Βόρεια Μακεδονία" προτάθηκε και χαροποίησε τους γείτονές μας, με τους οποίους διαδήλωναν παρέα στο παρελθόν, εις βάρος της Ελλάδος, κατηγορώντας την για αδιαλλαξία και ναζιστικές νοοτροπίες... Πρέπει οι ίδιοι οι μαθητές, μαζί με τους δασκάλους τους, να αναπληρώσουν τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν, και να περιφρουρήσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους, αποκλείοντας τα σαπρόφυτα, τους προβοκάτορες και την όποια μικροκομματική εκμετάλλευση της δικής τους δίκαιης διαμαρτυρίας, που μεταφέρει και τις ευχές της πλειονότητας του ελληνικού λαού! Όπως το δικαίωμα στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, έτσι και τα ανοιχτά σχολεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως πολιτικού χρωματισμού ή πολιτικών προτιμήσεων.

Οι μαθητές σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξωτερικεύσουν αυτά που νιώθουν, πρέπει να βγουν μπροστά, να εξηγήσουν στον κόσμο τις σκέψεις και τις απόψεις τους, τους φόβους και τα όνειρά τους και να μην επιτρέψουν να πλευριστούν από περίεργα και ακραία απόβλητα, που καραδοκούν σαν έντομα που βγήκαν από τη Βίβλο και.. τις πληγές του Φαραώ.

Βέβαια, ο πρωθυπουργός και οι διάττοντες αστέρες της "πρώτης φοράς αριστερά" τα έχουν χαμένα. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κάποιοι άλλοι χρησιμοποίησαν τα κόλπα τους, φέρνοντάς τους σε θέση να μην ξέρουν τι να πουν και πώς να αντιδράσουν. Είναι "καλές" και δημοκρατικές οι καταλήψεις που γίνονται από εκείνους, ενώ εκείνες που γίνονται από άλλους... είναι ακραίες και φασιστικές. Στη νοητική έρημο που ζουν οι Συριζαίοι είναι κατανοητό... πως δεν μπορούν να κατανοήσουν απλές έννοιες, αλλά αυτοί είναι οι "άναρχοι" και "άτακτοι" αριστεριστές. Λόγια με σλόγκαν καφενείου και μπαγιάτικα και πολυφορεμένα τσιτάτα που μόνο βαρεμάρα προξενούν! Από την άλλη, οι Χρυσαυγίτες, απρόσκλητοι παλεύουν να δείξουν ότι είναι εκεί και οι απόψεις τους βρίσκουν ανταπόκριση - εις μάτην όμως!

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως έχουν υποχρέωση να συνδράμουν στη μάχη, αλλά με τα σχολεία ανοικτά και προστατευμένα από τις ακραίες πρακτικές και τις ακραίες ρητορικές!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]