Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Συμβούλιο της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση


Ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (SRSG), πρέσβης Tόμας Μπότσεκ, εκπροσώπησε το Συμβούλιο της Ευρώπης στη Διακυβερνητική Διάσκεψη για την υιοθέτηση του Παγκόσμιου Συμφώνου για Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση που διεξήχθη στο Μαρακές.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, με το σύστημα προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είναι έτοιμο να δεσμευθεί στην εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου. Οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στο Σχέδιο Δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών συνιστούν από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες ενέργειες του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα της μετανάστευσης. Μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα κράτη μέλη του Συμβουλίου, καθώς και σε άλλες χώρες και στη διεθνή κοινότητα συνολικά, στην επιδίωξή τους για πρακτική εφαρμογή των αξιέπαινων στόχων του Παγκόσμιου Συμφώνου για την ασφαλή, ομαλή και τακτική μετανάστευση.

Ειδικότερα, ο Τόμας Μπότσεκ στη γραπτή τοποθέτησή του κατά τις διαβουλεύσεις στον ΟΗΕ για το Παγκόσμιο Σύμφωνο είχε αναδείξει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου Επαγγελματικών Προσόντων (European Qualifications Passport for Refugees/ EQPR) και της Γλωσσικής Εργαλειοθήκης στο πλαίσιο της "Γλωσσική ενσωμάτωση των ενηλίκων μεταναστών" (Linguistic Integration of Adult Migrants/ LIAM). Σημειώνεται ότι η Ελλάδα μέσω του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελεί βασικό εταίρο και των δύο project, ενώ στη χώρα μας έγινε η πρώτη εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Διαβατηρίου επαγγελματικών προσόντων.


O γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θιοντόρ Γιάγκλαντ εξέφρασε την υποστήριξή του στο Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για την ασφαλή, ομαλή και τακτική μετανάστευση που εγκρίνεται στο Μαρακές, με την ακόλουθη δήλωση:

"Η μετανάστευση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Επηρεάζει την ευημερία, την αξιοπρέπεια και μερικές φορές ακόμη και την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν να διαφύγουν από εμπόλεμες ζώνες, διώξεις ή φυσικές καταστροφές. Το Συμβούλιο της Ευρώπης συνέβαλε στο Παγκόσμιο Σύμφωνο, το οποίο θα βοηθήσει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, καθώς και σε διεθνές επίπεδο. Τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των παιδιών μεταναστών ειδικότερα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Ενόψει της επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στη διορατικότητα και την αποφασιστικότητα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, A. Γκουτέρες, για να γίνει πραγματικότητα το Παγκόσμιο Σύμφωνο".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]