Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το καρφί στο Κρεμλίνο και οι προκλήσεις των Αλβανών στις ΗΠΑ


Το καρφί Πούτιν σε Τσίπρα για τις απελάσεις, οι τρεις Αλβανίδες πρέσβειρες στις ΗΠΑ και οι γελοίες κατηγορίες για τα «κίτρινα γιλέκα»

Είχα γράψει ότι δεν θα καλοπεράσει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός. Δεν του άρεσε φυσικά, κι έκανε ό,τι μπορεί για να θαφτεί, η αναφορά του Πούτιν σε "σαχλαμάρες" χαρακτηρίζοντας την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, όταν την εντολή την έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Αλλά και η απουσία υψηλών αξιωματούχων να τον υποδεχθούν, όπου φάνηκε ότι πηγαίνει ως τουρίστας, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, που δείχνει ότι οι Ρώσοι δεν ξεχνούν. Αξίζει να γίνει γνωστή η στάση του ναυάρχου Χηνοφώτη, που ως Α’ ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την Μόσχα. Γράφει ο τότε διευθυντής του επιτελικού γραφείου του:

«Όταν επισκεφθήκαμε επίσημα τη Ρωσία με τον Ναύαρχο Χηνοφώτη, δεν μας υποδέχθηκε κάποιος υψηλόβαθμος Ρώσος στο αεροδρόμιο. Ο Ναύαρχος δεν το άφησε να περάσει έτσι. Όταν φθάσαμε στο Υπουργείο Άμυνας, όπου θα συναντούσαμε τον Ρώσο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μπαλουγιέφσκι και τον αρμόδιο Υπουργό, και δεν μας υποδέχθηκε κανείς από τους δύο στην είσοδο, ο Ναύαρχος Χηνοφώτης αρνήθηκε να ανέβει τις σκάλες, εάν δεν ερχόταν να τον υποδεχθεί ο ομόλογός του κατ’ ελάχιστο.

» Μπροστά στο επαπειλούμενο διπλωματικό επεισόδιο, ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μπαλουγιέφσκι, αναγκάσθηκε να κατέβει στην είσοδο και να υποδεχθεί επίσημα τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ. Ο Ναύαρχος Χηνοφώτης με χαρακτηριστική ψυχραιμία, σταθερότητα και περίσσιο φλέγμα του είπε χωρίς φιοριτούρες και ολιγωρίες: «Στρατηγέ, αντιλαμβάνομαι ότι δεν γνωρίζετε το πρωτόκολλο που υπάρχει στο Δυτικό κόσμο. Πολύ ευχαρίστως να σας στείλουμε κατάλληλους εκπαιδευτές για να σας το μάθουν».


Αυτό κάνουν οι αξιωματούχοι που δεν επιτρέπουν υποβάθμιση της χώρας τους. Κάποιοι άλλοι πουλάνε μαγκιά, να περηφανεύονται ότι μπήκαν στο Κρεμλίνο χωρίς γραβάτα.

Οι Αλβανοί στη Νέα Υόρκη, διέκοψαν την τελετή της επιμνημόσυνης δέησης των Ελλήνων στις ΗΠΑ για τον "εξτρεμιστή" Κατσίφα, όπως τον αναφέρουν. Διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από την ελληνική οργάνωση στο Μπρούκλιν, με ανθελληνικά αλυτρωτικά πλακάτ, κατηγορώντας τους Έλληνες ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Ζητήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Οι εξαγωγές της Αλβανίας προς το Κοσσυφοπέδιο αυξήθηκαν κατά 40% το Νοέμβριο, αφότου η Πρίστινα επέβαλε φόρο κατά 100% στα σερβικά προϊόντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων, ο όγκος των αλβανικών προϊόντων προς το Κοσσυφοπέδιο αυξήθηκε κατά 33 χιλιάδες τόνους, ενώ σε νομισματική αξία υπάρχει αύξηση εσόδων 7 εκατομμυρίων δολαρίων για το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2017

Είναι γελοίες οι κατηγορίες ότι το 70% και πλέον των Γάλλων που υποστηρίζουν τα "κίτρινα γιλέκα" το γύρισαν στον φασισμό, ή ότι οι μαθητές που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία και κάνουν καταλήψεις στα σχολεία τους μελετούν, αντί για τα μαθήματά τους, το "Αγών μου" του Χίτλερ. Γελοιοποιούνται οι εμπνευστές των κατηγοριών.

Τρεις Αλβανίδες πρέσβειρες στις ΗΠΑ. Η πρέσβειρα του Κοσσυφοπεδίου, Βλόρα Τσιτάκου, η Φλορέτα Λούλι, πρέσβειρα της Αλβανίας και η Μαριγόνα Μάρκου, αναπληρώτρια πρέσβειρα της πΓΔΜ. Εάν στην πΓΔΜ, εκλεγεί Αλβανός πρόεδρος, σύμφωνα με το αίτημα των Αλβανών των Σκοπίων, τότε τα Σκόπια, η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα έχουν Αλβανούς προέδρους.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]