Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΑΝΕΛ: Θα φύγουμε, αλλά δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση


Η ώρα της κρίσης πλησιάζει, όσον αφορά τον ερχομό της συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή προς επικύρωση και οι ΑΝΕΛ επιμένουν στην πρόθεσή τους να καταψηφίσουν και να αποχωρήσουν την κυβέρνηση. Ο Πάνος Καμμένος, υπό το βάρος και των δημοσκοπικών πιέσεων, αναζητά την πιο αποτελεσματική στρατηγική με την οποία το κόμμα του θα μπορέσει να μπει με προοπτικές στην προεκλογική μάχη.

Ως μία καλή ευκαιρία για την αντεπίθεση, θεωρεί τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον ΑΝΕΛ, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως, με φόντο και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ. Ο υπουργός Άμυνας εμφανίζεται δικαιωμένος από τις εξελίξεις, καθώς από την πρώτη στιγμή -όπως υποστηρίζει- επιμένει «στη βεβαιότητα ότι οι Σκοπιανοί είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος, ενώπιον των βουλευτών του, θα υπεραμυνθεί της στάσης που έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής οι ΑΝΕΛ και θα «πετάξει το γάντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τη στάση του και συγκεκριμένα αν είναι θετικός ή αρνητικός στη σύνθετη ονομασία του κρατιδίου.


Στόχος, η επαναπροσέγγιση της εκλογικής βάσης του κόμματος, με φόντο την εξασφάλιση του ποσοστού εισόδου στη Βουλή και αναμφίβολα το Σκοπιανό, λόγω και της διαφορετικής στάσης των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό εταίρο, ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί -κατά την εκτίμηση της ηγετικής ομάδας- να γίνει η αφορμή για την αναστροφή του κλίματος. Τα χαρτιά, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Παναγιώτη Σγουρίδη, «τα κρατά ο πρωθυπουργός. Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εμείς φεύγουμε από την κυβέρνηση και καταψηφίζουμε τη συμφωνία. Αλλά δεν πρόκειται να ψηφίσουμε και καμία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ», δηλώνει.

Απλή πλειοψηφία

Κατά τον κ. Καμμένο, «έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών» και μέσω τούτου θα επιχειρήσει την ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, την ώρα πάντως που και εντός των ΑΝΕΛ υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Ενδεικτική η περίπτωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος έχει κάνει γνωστό ότι θα υπερψηφίσει στη Βουλή την συμφωνία και στη συνέχεια θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του στο κόμμα. Χθες μάλιστα, σε συνέντευξή του, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «τολμήσει» να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ακόμη και με λιγότερες ψήφους των 151, αφού -όπως είπε- «απαιτείται απλή πλειοψηφία».

Την σιωπή έχει επιλέξει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία σε παλαιότερη ανάρτησή της στο Twitter, έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση, «ψηφίζοντας κατά συνείδηση, όπως μέχρι τώρα στην πολιτική της διαδρομή».

Αγεφύρωτο δείχνει εξάλλου το χάσμα του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ με το κόμμα, μετά και τις αιχμές που είχε αφήσει σε βάρος του ο Πάνος Καμμένος σε κομματική συνεδρίαση.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας θα επαναλάβει τα περί «τίμιας συμφωνίας» με τον Αλέξη Τσίπρα με σκοπό τη σωτηρία της πατρίδας και με έμφαση την έξοδο από τα μνημόνια και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πέραν του Σκοπιανού, θα συζητηθούν επίσης ο προϋπολογισμός, τα αναδρομικά των ενστόλων, καθώς και η συνδιάσκεψη του κόμματος για την αυτοδιοίκηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο, ταυτόχρονα με το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της νεολαίας του Κινήματος.

Φίλιππος Πανταζής
Euro2day



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]