Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμήχανη αντίδραση της Αθήνας για τους τουρκικούς χάρτες


Χρειάσθηκαν τρία 24ωρα από την αποκάλυψη του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ στο φύλο της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου για την νεα «βίβλο» των τουρκικών διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με την «εξαφάνιση» της Ελληνικής και Κυπριακής υφαλοκρηπίδας που στηρίζεται στους χάρτες του Τούρκου ναυάρχου και υποδιοικητή του τουρκικού ΓΕΝ Cihat Yayci ,για να υπάρξει έστω και μια υποτονική αντίδραση από την Αθήνα.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται απλώς περί μιας μελέτης που έχει ακαδημαϊκό χαρακτήρα ,καθώς οι χάρτες που αποκάλυψε ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ έχουν σχεδιασθεί ήδη από το 2011 αλλά μόλις το 2018 και μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιστρατευθεί από την τουρκική κυβέρνηση και μάλιστα από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και χρησιμοποιούνται ακόμη και σε επαφές με ξένες κυβερνήσεις

Αργά το βράδυ και αφού ακολούθησε ανάλογο δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής (18 Νοεμβρίου) υπήρξε αντίδραση μέσω… διπλωματικών πηγών η οποία μάλλον προδίδει αμηχανία και αγωνία να μην διαταραχθεί το κλίμα ενόψει της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη.


Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές «πρόκειται περί γνωστών χαρτών ορισμένοι από τους οποίους εδράζονται σε επίσης γνωστούς τουρκικούς ισχυρισμούς (άλλοι απλά αναπαράγονται σε ΜΜΕ). Δεν είναι κάτι καινούργιο . Η Ελλάδα τοποθετείται με σαφήνεια συστηματικά, τόσο σε διπλωματικό όσο και αμυντικό επίπεδο, πάντοτε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.»

Το σχόλιο αυτό προφανώς δεν συνιστά απάντηση στο ότι αυτοί οι «γνωστοί» χάρτες χρησιμοποιούνται πλέον ως επίσημα εργαλεία της τουρκικής κυβέρνησης για την προώθηση του στόχου της πλήρους υφαρπαγής των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο επεκτείνοντας μάλιστα την τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι και νότια της Ιεράπετρας και διαγράφοντας τα δικαιώματα όλων των νησιών από την Κύπρο μέχρι την Κρήτη, την Ρόδο ,την Κάρπαθο και το Καστελόριζο σε θαλάσσιες ζώνες πέραν των χωρικών υδάτων τους…

Ν.Μ.
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολύ φοβάμαι ότι οί τουρκικές επιδιώξεις γιά υφαρπαγή τού φυσικού μας πλούτου θά ευωδοθούν. Μετά τήν παραχώρηση τής Μακεδονίας μας στά Σκόπια. Στήν αποφυγή από καθαρή τύχη τής επαναχάραξης τών Ελληνοαλβανικών συνόρων. Πού περιελάμβανε τήν ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ [ΟΘΩΝΟΙ ΜΑΘΡΑΚΙ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Εγκατάλειψη από πλευράς μας τών προνοιών τού πρωτοκόλλου τής Κέρκυρας γιά τούς αλύτρωτους αδερφούς μας Βορειοηπειρώτες,άνοιγε τό δρόμο γιά δημιουργία τσαμουριάς . Ευτυχώς ή θυσία τού εθνομάρτυρα Κωσταντίνου Κατσίφα. Απομάκρυνε τόν προδότη από τό υπέξ. Όμως ό κίνδυνος δέν πέρασε γιά τό Αιγαίο καί τά ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα. Καθώς τό πνεύμα τής εδαφικής συρρίκνωσης καί ακρωτηριασμού υπάρχει [δέστε τίς δηλώσεις περί ΑΟΖ του ανυεθα Ρήγα]. Αλλά καί τίς αναιμικές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις τού υπεξ. Στίς τουρκικές μεθοδικές κινήσεις προκλήσεις. Γιά αρπαγή μέρους τής Ελληνικής ΑΟΖ. Ό Τσαβούσογλου τό είπε ξεκάθαρα : μέ τουσ συμμάχους μας! Έλληνες θά τα μοιράσουμε..... Καί φοβάμαι ότι τό αντάλλαγμα γιά νά παραμείνει στό Νάτο ή Τουρκία θά είναι Ή διχοτομηση του Αιγαιου! ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ! Άν δέν πιστεύετε διαβάστε Αμερικανικές δηλώσεις γιά "ΔΊΚΑΙΗ ΔΙΑΝΟΜΉ" ΤΌΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. Σέ λίγο μεταβαίνει στήν Άγκυρα ό πρωθυπουργός καί υπεξ Αλ ΤΣΊΠΡΑς[πιό ανθέλληνας πεθαίνεις]. Γιά νά προσυπογράψει τήν μοιρασιά. Διαφορετικά ποιός ό λόγος τής επίσημης μάλιστα επίσκεψης; Μετά από κάθε αντάμωμα του μέ τό πολυχρονεμένο μας πατησάχ ταγήπ. Όλο καί κάτι δίνουμε. Όσο αργεί ή νέμεσις καί ή καθαρτήρια καί σωτήρια μπόρα . Τόσο καί μεγιστοποιείται ό κίνδυνος. Ό Θεός νά λυπηθεί καί νά βοηθήσει τήν πατρίδα καί τό λαό μας. Ένας λαός μέ πολύ αμαρτία αλλά καί μέ ακόμη περισσότερη αγιωσύνη καί ανθρωπιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]