Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Βαρθολομαίος παραχώρησε αυτοκέφαλο σε σχισματικούς της Ουκρανίας!


Πατριαρχείο Σερβίας: Το Οικουμενικό δεν παραχωρεί Αυτοκέφαλον στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αλλά στα εκεί σχισματικά μορφώματα
"Δεν πρόκειται επομένως περί σχεδίου παραχωρήσεως του αυτοκεφάλου εις την Εκκλησίαν της Ουκρανίας ως συνεχώς ακούομεν και αναγινώσκομεν, αλλά περί προγράμματος παραχωρήσεως του αυτοκεφάλου εις τα εν Ουκρανία σχισματικά μορφώματα"
εκτιμά το Πατριαρχείο Σερβίας δια του Επισκόπου Μπάτσκα Ειρηναίου.

Γιατί όπως ο ίδιος υποστηρίζει και καλώς τονίζει
"η κανονική ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπαγόμενη μεν ως αυτόνομη τοπική Εκκλησία στο Πατριαρχείο Μόσχας… ούτε θέλει ούτε εζήτησε παρά τινός το αυτοκέφαλον".
Προσθέτει μάλιστα πως
"το Οικουμενικό αντίθετα παραχωρεί το αυτοκέφαλον σε σχισματικά μορφώματα που συνυπάρχουν παραπλεύρως της Κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανίας".
DimpeNews




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο άσκησε το Κανονικό του δικαίωμα. Έλεος πια με την ρωσσολαγνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι όχι μόνο αναγνώρισε αλλά έδωσε και αυτοκεφαλία στους σχισματικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εσύ μπορεί να το παραβλέπεις, αλλά δεν παύει να είναι σοβαρό ατόπημα, ξεκάθαρα με πολιτική χροιά (αν όχι καθ' υπόδειξη του Πάπα ή των ΗΠΑ). Αν κάποιος ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στην Ορθοδοξία επί Βαρθολομαίου, εσύ από την πλευρά σου το βλέπεις ως ρωσολαγνεία, τότε θα πρέπει να προσέξεις πολύ μήπως εσύ είσαι ο τυφλός οπαδός του Βαρθολομαίου, που καταπίνεις τα πάντα αμάσητα, ακόμη και την αναγνώριση σχισματικών ως κανονικών ορθόδοξων

      Διαγραφή
  2. Δυστυχως η συνεχεια της διενεξης φαινεται οτι θα ειναι δυσοιωνη.

    Καποια στιγμη οι Ρωσοι θα αναγνωρισουν την "μακεδονικη" Εκκλησια και τοτε ειναι που θα

    τρεχουμε.

    Αφου ειδικα για τους Ρωσους η συμφωνια των Πρεσπων ειναι νεκρο γραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα είναι ο βαρθολομαίος,ο οποίος όχι μόνο δημιουργεί σχίσμα αλλά προκαλεί και εμφύλιο και διωγμούς κατά αδελφών Ορθοδόξων σε μία ήδη ταλαιπωρημένη χώρα.Το πρόβλημα όμως μας αφορά άμμεσα.Μπορούν οι Έλληνες να λειτουργούνται σε εκκλησίες που κοινωνούν με τον σχισματικό πατριάρχη;Πού είναι η αντίδραση της ιεραρχίας;Θα έχουμε και εδώ προβλήματα;Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]