Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για να μην τρελαθούμε!


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Οι συνεχείς επιθέσεις σε δημόσιους οργανισμούς και οι εκβιαστικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών ή γενικά Ελλήνων πολιτών ή επιχειρήσεων, προκαλούν την οργή των πολιτών! Όλα συμβαίνουν υπό την ανοχή μιας κυβέρνησης αλληλέγγυων στη βία, που υποθάλπει τον παρακρατισμό, καταλύει τη Δημοκρατία... έστω κι αν και αυτή είναι πλέον λίγο έως αρκετά κουτσουρεμένη!

Εάν αυτή την τακτική ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή, ο μπολσεβίκικος ΣΥΡΙΖΑ τι θα έκανε άραγε; Πώς θα αντιδρούσε;

Σίγουρα θα έστηνε πορείες διαμαρτυρίας και θα έκραζε για φασιστικές συμπεριφορές και για επικίνδυνους ακροδεξιούς που δολοφονούν αθώους, οι οποίοι όμως αθώοι, που έχουν αναδειχθεί σε ήρωες, έκαναν ακριβώς το ίδιο: μιλούσαν για βία, καλλιεργούσαν το άκρατο μίσος, ονειρευόμενοι "να παίζουν κιθάρα με τα άντερα των αντιπάλων τους αντί για χορδές" και, όπως έλεγαν σε τραγούδια που έγραφαν, "να κ@τουρ@νε πάνω στον 'κιμά' των εχθρών τους"... Αυτά πρεσβεύουν οι προστατευόμενοι της κυβέρνησης, είτε ονομάζονται "Ρουβίκωνες", είτε ανήκουν σε συμπαθούσες ακροαριστερές-αναρχοαυτόνομες σέκτες!

Οι "Ρουβίκωνες" τι είναι τελικά - τους έχουμε μήπως ψυχογραφήσει; Μήπως τελικά αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμα και από την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή; Είναι ίσως οξύμωρο το ερώτημα για κάποιους, αλλά για την πλειοψηφία δεν παύει να είναι απόλυτα πραγματιστικό και ρεαλιστικό ως παράδειγμα άμεσης σύγκρισης.

Τι είναι τελικά ο "Ρουβίκωνας" που φαίνεται... μαζί με τις κρυφές του παραφυάδες, που δρουν πιο αόρατα και πιο βίαια και που αποτελούν το κυρίως αντάρτικο των πόλεων; Δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αριστερή έκδοση της Χρυσής Αυγής σε ροζ περιτύλιγμα, αντί για χρυσό.


Απλά η αναρχική... συλλογικότητα έχει την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης και ίσως και τη μυστική καθοδήγησή της, ως προς την επιλογή των στόχων, άσχετα αν για λόγους παραπλάνησης στρέφονται κάπου κάπου και κατά κυβερνητικών κτιρίων, της Κουμουνδούρου ακόμα και της ίδιας της Βουλής, όπου τυγχάνουν θερμής υποδοχής από το "αριστερό θεσμικό πλοκάμι". Στη Βουλή, τελικά, δεν εισέβαλαν οι φοβεροί και τρομεροί ακροδεξιοί, αλλά οι φιλήσυχοι "Ρουβίκωνες" με τις βαριοπούλες, που όλως τυχαίως όμως δεν έσπασαν, δεν έβαψαν και δεν βανδάλισαν, για να μην εκθέσουν τους θεσμικούς συντρόφους τους.

Φασισμό και βία παράγουν και οι δυο, μόνο που η βία των αριστερών παρακρατικών είναι πιο βίαιη και παράγει θύματα - νεκρά θύματα... Σίγουρα είναι ντροπή για κοινοβουλευτικό κόμμα... ακόμα και αν πρόκειται για την Αριστερά του Τσίπρα, να ταυτίζεται με τους παρακρατικούς και τα πρεζάκια με τις κουκούλες!

Συνοψίζοντας, όλα αυτά τα φαινόμενα της ίδιας μήτρας, της ακρότητας και του μίσους, πρέπει να εκλείψουν διά ροπάλου και οι καθοδηγητές τους να στηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά του κράτους και των πολιτών του.

Τα όργανα της δικαιοσύνης κι η πολιτική εξουσία έχουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που τραυματίζει τη χώρα και τη διασύρει διεθνώς. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν "Ρουβίκωνα" και κανέναν Χρυσαυγίτη να μας προστατέψουν.

Αν χρειαστεί να είναι σίγουροι και οι δύο, πως μπορούμε και μόνοι μας... Μπορούμε και μόνοι μας, ως πολίτες αυτής της χώρας, να ξεσηκωθούμε μαζικά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τόσο για εμάς, όσο και για τις επόμενες γενιές.

Στις τακτικές και τις μεθόδους μίσους του κάθε "Ρουβίκωνα" και της κάθε Χρυσής Αυγής πρέπει να δοθεί ένα άμεσο τέλος, έστω και βίαιο, διότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η πολιτική εκμετάλλευση των καταστάσεων και η δημιουργία χάους, μιας και μόνο εκεί μπορούν να έχουν λόγο ύπαρξης - το ίδιο και η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, που ιδεολογικά και πρακτικά, ταυτίζεται πλήρως με τον πρώτο!

Ως λαός οφείλουμε να μη δώσουμε περιθώρια σε ακραία στοιχεία της άκρας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και της άκρας δεξιάς της Χρυσής Αυγής! Δεν διαφέρουν και πολύ. Ο "Ρουβίκωνας" επιτίθεται μόνο σε Έλληνες, ενώ οι άλλοι έχουν προτίμηση στους ξένους. Οι ίδιοι παρίες, με διαφορά στα γούστα ως προς τον στόχο και τις μεθόδους.

Οι του "Ρουβίκωνα" και των ομάδων εφόδου των Εξαρχείων είναι αρκετά θρασύδειλοι και με κρυμμένα τα πρόσωπά τους σε κράνη ή κουκούλες χτυπούν, σπάνε, ληστεύουν (Αθήνα 2008), δολοφονούν (Marfin) και κρύβονται, ενώ οι άλλοι της Χρυσής Αυγής είναι αρκετά ηλίθιοι και τους πιάνουν...

Κοντός ψαλμός όμως!

Τα πράγματα αλλάζουν, οι κυβερνήσεις πέφτουν, οι δήμοι και οι περιφέρειες αλλάζουν χέρια και οι αναρχοτραμπούκοι εξοβελίζονται και από το προσκήνιο και από τις ζωές μας.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]