Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: «Δεν θα υπάρχει άλλη Μακεδονία παρά η δική μας»


«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν θα υπάρξει πουθενά στον κόσμο», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ για να περιγράψει τη χώρα του, μιλώντας το πρακτορείο ΜΙΑ εννέα ημέρες πριν το δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ τόνισε την ανάγκη να μείνει ο λαός της χώρας ενωμένος, καθώς το διακύβευμα με το δημοψήφισμα είναι σπουδαίο «για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές» σημειώνοντας τη σημασία που έχει η διεθνής αναγνώριση της «μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας».

Η συμφωνία εκπληρώνει την «αιώνια φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας, να είμαστε μια χώρα που αναγνωρίζεται από ολόκληρο τον κόσμο που ζει ο μακεδονικός λαός με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που κανείς δεν θα μπορέσει να αρνηθεί και αναγνωρισμένη μακεδονική γλώσσα».


Σχετικά με τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν το «Ναι» στο δημοψήφισμα και μας υποστήριξαν καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στη διαφωνία ονόματος με την Ελλάδα.

«Από την ανεξαρτησία μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δώσει βοήθεια ύψους 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στη Μακεδονία σε όλους τους τομείς» είπε ο κ. Ζάεφ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]