Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Οι νεκροί στο Μάτι και το μέλλον του Τσίπρα


"Οι νεκροί θα καθορίσουν την πολιτική καριέρα του Αλέξη Τσίπρα στο μέλλον", γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εκτιμώντας ότι η φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή 88 ανθρώπων στο Μάτι στις 23 Ιουλίου θα αποδειχθεί καταστροφική για τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς θεωρεί αβέβαιο το ενδεχόμενο να ανακάμψει η δημοτικότητά του μετά από αυτή την καταστροφή.

Αναφερόμενη με κάθε λεπτομέρεια στα όσα συνέβησαν το βράδυ της 23ης Ιουλίου η εφημερίδα εστιάζει στην ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Κάνει λόγο για άσχετες ερωτήσεις του πρωθυπουργού τη στιγμή που ήδη υπήρχαν 40 νεκροί και διερωτάται εάν ο ίδιος το γνώριζε και το απέκρυψε με σκοπό να υποβαθμίσει την καταστροφή.

"Εάν ο Τσίπρας κυριάρχησε μέχρι στιγμής, αυτό οφειλόταν στις δημόσιες εμφανίσεις του. Η κάμερα ήταν ο φίλος του, συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου και αναρωτιέται πώς του ήρθε η ιδέα να έχει αυτή η καταστροφική για τον ίδιο συνάντηση.

"Η εικόνα ενός πρωθυπουργού ο οποίος δαγκώνει συνεχώς τα χείλη του κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης συνεδρίασης και γράφει νευρικά σημειώματα μάλλον τείνουν να καταστήσουν πιθανή την περίπτωση της απόκρυψης", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και τονίζει με νόημα: "Ο Τσίπρας δήλωσε ότι ανέλαβε «πολιτική ευθύνη». Οι Έλληνες εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτό".

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι "ήδη πριν από την πυρκαγιά, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν πίσω στις δημοσκοπήσεις έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα πράγματα έκανε ακόμη χειρότερα η δήλωση του Χρ. Βερναρδάκη ότι ο «Τσίπρας είναι μόλις 44 ετών», με τους Έλληνες να εκφράζουν τον θυμό τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας χρήστης υπενθύμισε ότι ο Τζον Κένεντι ήταν επίσης 44 όταν ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος των ΗΠΑ και βρέθηκε αντιμέτωπος με την κρίση στην Κούβα».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]