Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν έχουν να προσμένουν… ούτε θαύμα στην κυβέρνηση


Του Δημήτρη Γκάτσιου

Στην αρχή επιχείρησαν να πείσουν ότι είναι αλάνθαστοι. Ότι...τα πάντα εποίησαν εν σοφία. Όσο τα...μαγικά επικοινωνιακά τεχνάσματα άρχισαν να πέφτουν με ορμή το ένα μετά το άλλο στα βράχια, όταν τα σόου με τις συσκέψεις και τις συνεντεύξεις όχι μόνο δεν καταλάγιαζαν την οργή της κοινωνίας, αλλά τη διόγκωναν επιχείρησαν να μεταθέσουν αλλού τις ευθύνες. Να κατασκευάσουν νέο αφήγημα. Μία "συγγνώμη" δεν ακούστηκε ποτέ. Για τα θύματα. Για τις οικογένειές τους. Για τους κατοίκους στην Ανατολική Αττική, στο Μάτι, που έχασαν τις περιουσίες τους. Μόνο το περιλάλητο "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη" από το στόμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Με...υποσχέσεις για συζήτηση που θα σχετίζεται με την απόδοση ευθυνών, η οποία παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Περίπου δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου ήρθε και η πρώτη παραίτηση. Προδιαγεγραμμένη εξέλιξή, έτσι κι αλλιώς. Αυτή του μέχρι χθες αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου βρίσκεται εδώ και καιρό εγκλωβισμένο ανάμεσα στη… Σκύλλα των λανθασμένων πολιτικών και διαχειριστικών λαθών και στη… Χάρυβδη των μεγάλων αναπάντητων "γιατί" μίας ολόκληρης κοινωνίας για τα όσα έγιναν ή κυρίως δεν έγιναν τις κρίσιμες ώρες της Ανατολικής Αττικής. Και η αποχώρηση του κ. Τόσκα από το κυβερνητικό σχήμα δεν είναι ικανή να λειτουργήσει ούτε στο ελάχιστο ως μέσο αποσυμπίεσης. Ήδη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν νέες παραιτήσεις, κρατώντας στην πρώτη θέση της ευθύνης τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. "Οι ευθύνες για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος αρκείται σε μια παραίτηση με χρονοκαθυστέρηση και συνεχίζει να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον υπουργό Εσωτερικών, το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής. Όλοι τους, προφανώς, όπως και η περιφερειάρχης Αττικής, αισθάνονται άνετα στις θέσεις τους, έτοιμοι να διαχειριστούν την επόμενη κρίση", επεσήμανε, σε ανακοίνωσή της, νωρίς σήμερα το πρωί, η Νέα Δημοκρατία. "Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας. Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε. Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα", σημείωσε, το Κίνημα Αλλαγής, δια του εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη. Η πίεση στους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες, η πίεση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχής.


Σχεδόν 15 ημέρες μετά τη "μαύρη" Δευτέρα στο Μάτι, τα δεδομένα για το οικοδόμημα των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου δείχνουν δρόμο στρωμένο με πάμπολλα αγκάθια. Το ορόσημο του τέλους του τρίτου προγράμματος, το οποίο ανέμεναν πως και πως στο Μέγαρο Μαξίμου, για να σαλπίσουν τη λήξη της εποχής των μνημονίων και την επιστροφή στην κανονικότητα σκιάζεται από την τραγωδία στο Μάτι. Το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έχει...πάει περίπατο, ενώ ακόμα και ο ανασχηματισμός δε θα αποτελέσει (όταν γίνει) κίνηση επανεκκίνησης. Αλλά, σύρσιμο πίσω από τις εξελίξεις. Μίας και ο λόγος, πάντως, για ανασχηματισμό, αυτός φαίνεται πως αργά η γρήγορα θα βγει από το… συρτάρι του κ. Τσίπρα. Αν και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οι αρμοδιότητες Τόσκα μεταφέρθηκαν στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, αυτό φαίνεται να μετατρέπεται σε λύση προσωρινή, μέχρι ο πρωθυπουργός θεωρήσει πως έφτασε το κατάλληλο momentum, προκειμένου να…ρετουσάρει το υπουργικό του συμβούλιο. Ήδη, τα σενάρια που κυκλοφορούν κάνουν λόγο για κινήσεις μετά το ορόσημο της 20ης Αυγούστου και, πάντως, πριν τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για την περιβόητη "κανονικότητα", πάντως, που υποσχόταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στρέφοντας το βλέμμα του στην 21η Αυγούστου, αυτή θα αργήσει ακόμα πολύ. Αυτά που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της 23ης Ιουλίου, η εθνική τραγωδία, θα αφήσει βαριά σκιά. Κι αν στη συγκυβέρνηση θεώρησαν πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση εναντίον όλων, κι αν κάποιοι έφτασαν στο σημείο να επικαλεστούν ακόμα και το νεαρό της ηλικίας του πρωθυπουργού, αυτό που αποδείχθηκε περίτρανα είναι ότι στις δύσκολες καταστάσεις ένας λαός χρειάζεται την κυβέρνησή του. Κι αυτή την κρίσιμη στιγμή, το οικοδόμημα της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου βρέθηκε σε κομφούζιο.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]