Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άνθρωπος γεννιέσαι... Συριζαίος καταντάς...


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Τη θλιβερή εβδομάδα που μας πέρασε οι μάσκες έπεσαν, με τον Συριζαίο οπαδό και ένθερμο χειροκροτητή και υπέρμαχο του "μορφώματος" να αποκαλύπτει κάθε πτυχή του εκδικητικού και ανάλγητου "κακομοίρη" που κρύβει μέσα του.

Πανικός, ανασφάλεια και υπέρμετρη κακοήθεια εναντίον όλων όσοι δεν ενστερνίζονται τα... "λόγια της πλώρης" του πλοίου των ζωντανών νεκρών - των πολιτικοκοινωνικών ζόμπι, που ακόμα στα χέρια τους κρατούν τα πηδάλια της χώρας... και κλιμακώνουν την τελευταία τους επίθεση, πριν πέσουν οι τίτλοι του τέλους.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του αριστερού αφηγήματος, η πραγματική, που όλο και περισσότερο καθρεφτίζεται στα περίεργα μονοπάτια που ο Συριζαίος οπαδός ακολουθεί τυφλά, χωρίς να βλέπει φως στο βάθος του τούνελ... ή μάλλον βλέπει μόνο φωτιές και απανθρακωμένα όνειρα, που ούτε και τώρα είναι σε θέση να κατανοήσει.

Ο Συριζαίος οπαδός υποστηρίζει πως έως χθες η Δεξιά ήταν ο υποστηρικτής των κατεστημένων δυνάμεων, ενώ η Αριστερά ήταν ο χώρος της αμφισβήτησης και της αντίστασης. Αυτό, όμως, βρε αριστερόμαγκές μου, είναι πλέον παρελθόν και όπου αναφέρεται μόνο γέλια προκαλεί - να 'στε καλά γι' αυτό!

Αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, οι δυνάμεις της Δεξιάς έχουν διασπαστεί σε πατριωτικές και φιλελεύθερες, με τις τελευταίες να κυριαρχούν σήμερα. Η Αριστερά, από την άλλη, και έχει διαβρωθεί και έχει αλλοιωθεί στον ίδιο της τον πυρήνα. Απεδείχθη πλέον ο κορυφαίος υπέρμαχος του παλιού συστήματος που δήθεν πολεμούσε. Στην πράξη, μόνο μικρές ομάδες αμφισβήτησης, πολιτικά ανίσχυρες και συνήθως αόμματες, έχουν απομείνει στα αριστερά του φάσματος, αλλά είναι... και βολεμένες και χορτάτες.


Ο Συριζαίος οπαδός, που "χτίστηκε" μεταλλασσόμενος διαρκώς, με φωτιά και λάβρα και ανδρώθηκε μέσα από τη ρεμούλα των αρχιτρωκτικών του μορφώματος που προσκύνησε... δεν είναι σε θέση νοητικά να αντιληφθεί πως ο Τσίπρας είναι ο ορισμός της "φτώχειας", της "ανέχειας", της "περιφρόνησης των αξιών" και της "καταστροφής της πατρίδας", με όπλο, την "ωμή" καταπάτηση της Δημοκρατίας.

Είναι φανερό, πως ο Συριζαίος οπαδός, για το δικό του προσωπικό όφελος, συμφωνεί ο ελληνικός λαός να χρησιμοποιείται από το μόρφωμα και τον αρχηγό τους ως πειραματόζωο, ως τιμωρητικό παράδειγμα, προκειμένου να μη διανοηθεί κανένας πολίτης πια... να σκεφθεί ότι μπορεί να διεκδικήσει το παραμικρό.

Δεν καταλαβαίνουν οι "ηλίθιοι" οπαδοί του μορφώματος πως και εκείνοι το ίδιο πειραματόζωα είναι, μόνο που δωροδοκούνται με κοκαλάκια και ξεροκόμματα, χάντρες και καθρεφτάκια, συμμετέχοντας στη διατεταγμένη υπηρεσία, που βρίσκεται ο αρχηγός τους - το νεογνό... ετών 44.

Έτσι, λοιπόν, ο Συριζαίος συμμετέχει ενεργά στο να περάσει δηλαδή στο υποσυνείδητο των πολιτών ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος... και μόνον αν κάποιος προσκυνήσει θα έχει πιθανότητες επιβίωσης... έστω και αμυδρών.

Με βάση λοιπόν αυτές τις παραδοχές, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πολύ χειρότερες μέρες που πιθανολογούμε ότι θα έρθουν - όλοι εμείς, με εξαίρεση τον Συριζαίο οπαδό, που έμαθε να ελπίζει στις υποσχέσεις εκ του αφηγήματος και δεν σώζεται με τίποτα. Έχει αποβιώσει, δηλαδή, χωρίς ακόμα να το έχει αντιληφθεί!...

Δυστυχώς, φίλες και φίλοι, εμείς που ως Έθνος και ως λαός δώσαμε "ελευθερία", "δημοκρατία", "γνώση" και "επιστήμη" στην ανθρωπότητα, τώρα χρησιμοποιούμαστε, με ενδιάμεσο "δήμιο" τον Αλέξη τον Τσίπρα, το κομματικό μόρφωμα που διοικεί και φυσικά τον άβουλο και κατεστραμμένο "νοητικά" Συριζαίο οπαδό... μοιραίοι για τη δική μας τη σκλαβιά!

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη τον Τσίπρα, που προφανώς μπροστά στην καρέκλα της εξουσίας δεν αντιλαμβάνεται τι του ετοιμάζεται, ή θεωρεί πως θα καταφέρει να ξεγλιστρήσει, προβλέπω πως έχει εξελιχθεί σε στυγνό "νεκροθάφτη" της χώρας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Συριζαίος οπαδός επενδύουν σταθερά σε μια αποσβολωμένη κοινωνία, χωρίς πυξίδα και προοπτική, στο διχαστικό κλίμα "όλοι εναντίον όλων", καθώς όμως και στο χάος που τους δίνει και τον μοναδικό λόγο ύπαρξης.

Δυστυχώς, για τις επιδιώξεις τους και ευτυχώς για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, οι πολίτες δεν παραδίδονται, αλλά αντεπιτίθενται. Σε αυτήν τη χώρα που δεν έχει παράδοση υψηλού κοινωνικού κεφαλαίου, που δεν φημίζεται για τα οξυμένα αντανακλαστικά της "κοινωνίας των πολιτών", οι πολίτες δηλώνουν παρόντες και έτοιμοι πλέον να αντιμετωπίσουν τον μολυσματικό ιό του Σύριζα. Δεν αγοράζει κανείς πλέον το ψευδές αφήγημα των Συριζαίων, γιατί ζούμε ήδη οριζόντια τις συνέπειες της τακτικής τους και της κοινωνικής τους κακεντρέχειας...

Τελικά, όμως, ο κατεστραμμένος νοητικά και κοινωνικά Συριζαίος οπαδός και ολόκληρο το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ μάς έκανε ένα μεγάλο δώρο: διαλύοντας τις δικές μας ζωές, συνέβαλαν στο να αντιληφθούμε έστω και βίαια πως:
...η όποια ιδεολογική αντιπαράθεση και τομή, έχει νόημα μόνο σε ευημερούσες Δημοκρατίες, που κάθε άλλο είναι πλέον η χώρα μας...
...η όποια αναδιανομή του πλούτου έχει νόημα μόνο σε μια χώρα που παράγει προϊόντα και υπηρεσίες...
...η όποια δημόσια Παιδεία έχει νόημα, μόνο όταν μια χώρα μπορεί να διατηρεί δασκάλους και σχολεία και να μπορεί να δημιουργεί και τις αντίστοιχες υποδομές που απαιτούνται γι' αυτήν...
...ο όποιος φορολογικός μηχανισμός έχει νόημα όταν υπάρχει φοροδοτική ικανότητα, και έλεγχος ελεγκτών και ελεγχομένων...
...το όποιο Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει νόημα μόνο όταν εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και όχι της ιδεοληψίες και τα απωθημένα κάποιων, που έτυχε να βρεθούν σε θέσεις ευθύνης...

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια του νοητικά καθυστερημένου Συριζαίου οπαδού, που εθελοντικά μεταλλάχθηκε σε κάτι σκοτεινό και απόκοσμο -προϊόν κάποιου παράταιρου εξώκοσμου-, υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, αφού προηγουμένως με τη συνδρομή του δεύτερου, ο πρώτος έστησε τον θίασο παραπληροφόρησης και προπαγάνδας, με τον δεύτερο ν' αναλαμβάνει τον ρόλο του ντελάλη.

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας, ο Συριζαίος οπαδός με τις συστηματοποιημένες μεταλλάξεις του, και μέσω αυτού, οι επικεφαλής του μορφώματος που είχε τότε συγκληθεί, χρησιμοποίησε τα πιο δόλια μέσα για να κοροϊδέψει τους πολίτες και να διαλύσει τη χώρα με μόνο στόχο να κατακτήσει και να διατηρήσει την εξουσία. Γι’ αυτό και οι πρώτοι που θα βρεθούν στον δρόμο να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την Ισονομία, τη Δικαιοσύνη και την Ευημερία, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον ψήφισαν -οι ίδιοι δηλαδή που τον πήραν, από "επίλεκτο μέλος στα αζήτητα", ένα τίποτα δηλαδή, και τον έφεραν στην εξουσία... Όχι όμως ο Συριζαίος οπαδός με τις εγκεφαλικές αγκυλώσεις και τις μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις... και τούτο διότι, η κυβέρνηση έχει αποκτήσει μια μεταφυσική επένδυση υποστήριξης από την πρώτη κιόλας μέρα, με κλακαδόρους από όλο το φάσμα της κοινωνίας, από εκδότες και βιομήχανους... μέχρι και τον "τέως" από το Λονδίνο... που όμως την πάτησαν και έγιναν κοψοχέρηδες - όχι όμως ο Συριζαίος οπαδός!

Αυτά όλα μπορούν να εξηγηθούν με πραγματικούς όρους αν κανείς επιχειρήσει μια υποτυπώδη ταξική ανάλυση της πραγματικότητας. Αλλά οι κοινωνικές τάξεις καταργήθηκαν άμεσα, αφού μάθαμε ότι ακόμα και η εργατική τάξη δεν ζητάει ούτε δουλειά ούτε λεφτά, αλλά μόνον αξιοπρέπεια - πρέπει να μάθει να ζει και να πορεύεται λιτά.

Οπότε τώρα που τα πάντα -ακόμα και το αφήγημα του Αλέξη- απομυθοποιήθηκαν, όποια ταξική ανάλυση που εμπεριέχει μέσα της τον Συριζαίο οπαδό μας είναι καταδικασμένη να προσκρούσει σε βράχια μεταφυσικών διαστάσεων, ως προς τη λατρεία του κάθε σαλεμένου στην κυβέρνηση Τσίπρα... και ο οποίος δεν καταλαβαίνει ούτε απλές έννοιες πια, και δεν είναι σε θέση ν' αντιληφθεί πως... αυτή η κυβέρνηση-μόρφωμα έχει καταφέρει ν' αθετήσει τόσο όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά και όλες τις μετεκλογικές της. Όλα τα είχε ο μπαχτσές τότε που με ευκολία υπόσχονταν και ο Συριζαίος "κοσκινάς-οπαδός" μας, χειροκροτούσε και αλάλαζε...

Βέβαια για τον μεταλλαγμένο και νοητικά κατεστραμμένο Συριζαίο μας, όποιος επισημαίνει τις αντιφάσεις και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, όποιος μιλάει για καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και χοντροκομμένων ψεμάτων, είναι προδότης, δοσίλογος, ταγματασφαλίτης και πολλά άλλα ουσιαστικά και επίθετα.

Δυστυχώς, πολλοί που... ακόμα αναπνέουν αέρα αξιοπρέπειας δεν έχουν καθαρή κρίση για να σκεφτούν, να προβληματιστούν και να συμπεράνουν ότι μιλάμε για τη πιο μεγάλη πολιτική απάτη στην ελληνική ιστορία!

Ο Συριζαίος οπαδός συμμετείχε συνειδητά και ενεργά σε όλη αυτή την απάτη, που σχεδόν έχει καταστρέψει τη χώρα... Είναι εκείνος πάνω στον οποίο βασίστηκε το αριστερό αφήγημα της ντροπής!

Τελικά, άνθρωπος γεννιέσαι... Συριζαίος καταντάς...

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]