Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολάκης: Το κράτος λειτούργησε αλλά οι νεκροί «θολώνουν» την εικόνα


Σε μια απίστευτη και προκλητική αναφορά προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άριστα αλλά η τελική εικόνα «θολώνει» από τον αριθμό των νεκρών. Πάντως δηλώνει ότι μπορεί να έγιναν κάποια λάθη και να υπήρξαν κάποιες αστοχίες που θα διερευνηθούν.

Ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά πως το σύνολο των μηχανισμών του κράτους λειτούργησε αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων "θολώνει" την εικόνα». Η συγκεκριμένη αναφορά έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις πολύ δε περισσότερο όταν οι νεκροί στους οποίους αναφέρεται υπερβαίνουν τους 88 αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες.

Παράλληλα, μίλησε για επιβεβαιωμένη ενημέρωση για 4 νεκρούς γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας αφήνοντας ασαφή τον ακριβή χρόνο αλλά και το κατά πόσο είχε ενημερωθεί ο Πρωθυπουργός πριν τη σύσκεψη κατά την οποία δεν έγινε καμία αναφορά αλλά μόνο ερωτήσεις για τα αεροπλάνα και τη διαδικασία απεγκλωβισμού από την παραλία στο Μάτι.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.


Ωστόσο, ο Π. Πολάκης παραδέχεται ότι μπορεί να έγιναν «λάθη και αστοχίες μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.

Ερωτώμενος για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι νεκροί από την πυρκαγιά είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο πριν την ενημέρωση του Συντονιστικού, ανέφερε ότι η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν νομιμοποιείται να υποστηρίζει όλα αυτά τα ανυπόστατα, κυρίως γιατί λογοδοτεί σε κομματικά γραφεία και όχι στον ελληνικό λαό.

«Την ώρα δε που δοκιμάζονταν σκληρά τα αντανακλαστικά του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, αντί να βοηθήσει δια του θεσμικού του ρόλου, "έφερνε βόλτες" έξω από το Σιμανόγλειο για να καταγράφει τις ώρες διακομιδών τραυματιών για να' χει να λέει την επομένη μέρα», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης, εξηγεί ότι οι δομές παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα στην περιοχή και ήδη «οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους, μιας και παραμένει ακόμα δύσκολο να μετακινούνται, μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]