Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγαλύτερο αυθαίρετο στα Βαλκάνια


Από πού κι ως πού μιλάει για μπουλντόζες και γκρεμίσματα η κυβέρνηση, όταν έχει νομιμοποιήσει το τσαντίρι των Σκοπίων;

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Ελληνα ΥΠΕξ (όταν φοράει καπελαδούρα, είναι φτυστός ο Μπος Χογκ της σειράς «Ντιουξ») Νίκο Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ την ώρα που ρίχνουν τις τζίφρες στο κηδειόχαρτο της ελληνικής Ιστορίας και στην άνευ όρου παράδοση των ελληνικών ασημικών στους σκορπιανάκατους παλιατζήδες.

Οι άνθρωποι αυτοί, που ψηφίστηκαν «για να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ» και έφτασαν στο σημείο να τον διατηρήσουν και να βάλουν φόρο ακόμα και στις σακούλες των σούπερ μάρκετ, υποτίθεται ότι είναι «άγγελοι της καθάρσεως», οι οποίοι, αντί για πύρινη ρομφαία και δόρυ, κρατούν μοχλούς από μπουλντόζες και χειριστήρια ισοπεδωτικών μηχανημάτων.

Υπόσχονται να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα, διότι αυτά φταίνε (και, προφανώς, κι οι ιδιοκτήτες τους), εμπόδιζαν τους πολίτες να σωθούν από την πυρκαγιά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραλάβει χώρα χωρίς αυθαιρεσίες και χωρίς ανεύθυνους νεκρούς, που δολίως και με πρόθεση έχασαν τη ζωή τους, ώστε να δυσφημιστεί η κυβέρνηση, τότε θα είχαν σβήσει όλες οι φωτιές. Θα μπορούσε να το κάνει ακόμα και μόνος του ο Τόσκας, κρατώντας ένα μισόλιτρο εμφιαλωμένο (όχι κατ' ανάγκη παγωμένο), μεταλλικό νερό.


Σε γενικές γραμμές, η Αριστερά δεν συμπαθεί τα αυθαίρετα, αν δεν είναι δικά της ή φιλίων προς εκείνην δυνάμεων. Αυθαίρετο σημαίνει ιδιοκτησία και ιδιοκτησία σημαίνει καπιταλισμός, και αυτός είναι ο απόλυτος εχθρός. Όμως, η τύχη ή -ορθότερα- η ιστορική αναγκαιότητα τα έφερε έτσι ώστε να χρειαστεί η γνωμάτευση των μαρξιστών πολεοδόμων της κυβερνήσεως για να νομιμοποιηθεί το παρδαλό τσαντίρι των Σκοπίων. Ο Κοτζιάς, σε ρόλο διευθυντή ελληνόφωνης πολεοδομίας, νομιμοποίησε το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων, τα Σκόπια. Το οικόπεδό τους είναι καταπατημένο. Η Ιστορία τους κλεμμένη. Η γλώσσα δανεική. Το έθνος τους ανύπαρκτο. Κι όμως, οι «δικοί» μας, που κάθε άλλο παρά δικοί μας είναι, τους επιτρέπουν να χτίσουν κράτος μέχρι τον Θερμαϊκό!

Οι μπουλντόζες όντως μας χρειάζονται, αλλά για να κατεδαφίσουν τη Mεταπολίτευση. Χαρακτηρίστηκε «κόκκινη» αυτή η οικοδομή.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]