Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιουσουφάκια των Τούρκων


Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές πρωτιές, παράδοξα και ιδιορρυθμίες. Αρκετές εξ αυτών είναι θλιβερές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση πρωθυπουργών που έχουν καταθέσει στεφάνι και έχουν σταθεί προσοχή μπροστά στον τάφο του γενοκτόνου του έθνους μας, του Μουσταφά Κεμάλ.

Η απόπειρα εξευμενισμού των Τούρκων και η υποχωρητικότητα απέναντί τους είναι από τις πάγιες «ιδιορρυθμίες» του πολιτικού βίου. Ακόμα και όταν η γειτονική χώρα βρίσκεται σε άσχημη διεθνή θέση, οι αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ξαναστήσουν το θηρίο στα πόδια του και να σιγουρέψουν ότι του έχει ανοίξει η όρεξη για ακόμα περισσότερο ελληνικό αίμα.

Η αναγκαστική συνταξιοδότηση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής χαιρετίστηκε από τον τουρκικό Τύπο με διθυραμβικά άρθρα για την πολιτική Ερντογάν. «Ο Τσίπρας έκανε το χατίρι του Ερντογάν» ήταν η φράση-κλειδί που κυριάρχησε στα τουρκικά ΜΜΕ για τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή και προβλέπει τη συνταξιοδότηση των διορισμένων από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής, οι οποίοι διορίζονταν από το κράτος και δεν ελέγχονταν από την Άγκυρα.

Στόχος της Τουρκίας είναι η εκλογή από τη μειονότητα των εν λόγω μουφτήδων, που θα είναι πειθήνια όργανά της και θα ασκούν, μεταξύ άλλων, και καθήκοντα δημόσιου λειτουργού, που θα αποφασίζει στο πλαίσιο της σαρίας για ζητήματα οικογενειακού δικαίου, κληρονομικά κ.ά.

Η ικανοποίηση των απαιτήσεων του Ερντογάν γίνεται ακόμα και τώρα που η Τουρκία βρίσκεται στα «σκοινιά», με τη λίρα να χάνει την αξία της, την οικονομία της να κλυδωνίζεται και την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να κλιμακώνεται.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να φτιάξει Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών στη Χάλκη, κρατάει ακόμα τους δύο στρατιωτικούς μας στα ανήλιαγα μπουντρούμια της, μας προκαλεί σε καθημερινή βάση με παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Όμως οι πολιτικοί μας δεν σταματούν να τους υπηρετούν δουλοπρεπώς και να προωθούν συστηματικά την ατζέντα του νεοοθωμανισμού.

Δημοκρατία




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]