Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Guardian: Σε φυλακή πολυτελείας ο τρομοκράτης Κουφοντίνας


Για εντεινόμενες αντιδράσεις από τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις υψηλής ασφαλείας φυλακές του Κορυδαλλού σε μια «πολυτελή ανοιχτή φυλακή» αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι και οι ΗΠΑ καταδίκασαν δημόσια την εξέλιξη αυτή.

Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι Ουάσινγκτον και Άγκυρα έχουν προσθέσει τις φωνές στη δημόσια καταδίκη για την μετακίνηση του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» από «τις φυλακές φρούριο του Κορυδαλλού, σε μια αγροτική φυλακή στην κεντρική Ελλάδα όπου λαμβάνουν χώρα εργασίες όπως το μάζεμα φρούτων και ο καθαρισμός της υπαίθρου».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναλυτική αναφορά στις δηλώσεις τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και της τουρκικής πλευράς, ενώ χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως «επιχειρησιακό αρχηγό» της 17 Νοέμβρη, μιας από τις πλέον φονικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη Δύση, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.


Μάλιστα στο ίδιο άρθρο τονίζετραι ΄'οτι πριν την μεφα΄νιση της Αλ Κάιντα, τα μέλη της 17 Νοέμβρη ήταν στην κορυφή της λίστας των κατζητούμενων για τις μεραικναικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Guardian οι νέες αντιδράσεις έρχονται σε συνέχεια προηγούμενης κριτικής, σύμφωνα με την οποία η κυβλερνηση του Αλέξη Τσίπρα συμπεριφέρεται με το γάντι στον Κουφοντίνα.

Στο άρθρο υπάρχει και η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν πρόκειται για ειδική μεταχείριση απέναντι στον Κουφοντίνα ούτε και θα μπορέσει να υποβάλει αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης όταν θα συμπληρώσει 19 χρόνια στη φυλακή.

«Η εκτέλεση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά. Η μεταφορά δεν αποτελεί ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή μερικώς ελεύθερη παραμονή» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]