Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κράτος (επί συριζανέλ)… υπερλειτουργεί!


Βγαίνουν διάφοροι πλΕρωμένοι κονδυλοφόροι της διαπλοκής, από εκείνους που δεν θέλουν να μας δουν «λεύτερους», και καθημερινά στάζουν χολή για την γκυβέρνηση, λες κι επίτηδες βάζει φωτιές ο Καρανίκας, ή λες κι η Δούραινα φταίει που είναι άχρηστοι οι πυροσβέστες και οι τροχονόμοι.

Με λίγα λόγια, όλα αυτά τα παπαγαλάκια του Κούλη θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κράτος, ή αν υπήρχε αυτό διαλύθηκε λόγω των συριζανέλ…
Τι μας λέτε καλέ;

Και για να αποδείξω ότι όχι μόνο υπάρχει κράτος, αλλά επί συριζανέλ αυτό ισχυροποιήθηκε και επιτέλους λειτουργεί σωστά και ορθολογικά, θα σας αναφέρω τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα του τελευταίου έτους.

Πρώτον: Φίλη και συνάδελφος, η οποία αποφάσισε να ζήσει μακριά από την οχλοβοή της πόλης, εδώ και μερικά χρόνια έστησε το σπιτικό της σε έναν παραθεριστικό οικισμό λυομένων, κάπου κοντά στη Καλλικράτεια της Θεσσαλονίκης, στη μέση του πουθενά.
Ο οικισμός αποκτά ζωή τα καλοκαίρια, αλλά τον χειμώνα είναι μόνο αυτή, ο κούκος, και το πιστό της σκυλί ο Μάρκος.
Σε μια απόσταση αρκετών χιλιομέτρων ζει και κάποιος «ερημίτης», μόνος χωρίς σκυλιά, και προφανώς πειραγμένος, αφού όπως μου λέει η φίλη μου όχι μόνο έχει μονίμως αναρτημένη τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον έχει δει να της κάνει και έπαρση (και υποστολή)!
Πειραγμένος μεν, φίλος του καθεστώτος δε…
Αυτός λοιπόν ο καλός γείτονας, κάθε τόσο της διαμαρτύρονταν ότι ο Μάρκος κυκλοφορούσε στα χωράφια και γαύγιζε… τον ενοχλούσε!
Η φίλη μου δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, αφού αρσενικό σκυλί, στην ερημιά μάλιστα, όχι μόνο δεν μπορείς να το μαζέψεις, αλλά καταστρέφει και κάθε είδους περίφραξη προκειμένου να γαμπρίσει.


Εν πάση περιπτώσει, μια κρύα μέρα του Φλεβάρη(!), μέσα στην ερημιά που λέγαμε, εμφανίστηκε τριμελές κλιμάκιο αρμοδίων από τον μακρινό Πολύγυρο, τα μέλη του οποίου ήρθαν κατόπιν «ανώνυμης» καταγγελίας, και έκοψαν πρόστιμο στη συνάδελφο επειδή ο σκύλος της δεν είχε τσιπ!!!!!!
Απίστευτο; Αληθινό…

Θέλετε άλλο παράδειγμα που να αποδεικνύει ότι το κράτος υπερλειτουργεί επί συριζανέλ;
Πάρτε να ‘χετε, και να πορεύεστε:

Άλλη φίλη, ψηφοφόρος του Σύριζα παρακαλώ, από εκείνες που πανηγύριζαν το μεγάλο ΟΧΙ που θα μας καθιστούσε ανεξάρτητους κλπ., έπεσε σε μπλόκο της τροχαίας ένα βράδυ Παρασκευής.
Τα είχε όλα σωστά, διπλώματα, τρίγωνα, κλπ., όμως έλα που είχε μια δικαστική απόφαση εις βάρος της, την οποία αγνοούσε, οπότε οι τροχονόμοι την έσυραν στο τμήμα, στο οποίο έμεινε μέχρι την Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να οδηγηθεί στο δικαστήριο!

Ένα τρελό διήμερο, όπως μου είπε μετά, κατά το οποίο έκανε νέες φιλίες με πόρνες, χασικλούδες και συμπαθείς Ρομά… Χώρια που ήπιε δεκάδες καφέδες, κι άρχισε ξανά το κάπνισμα.

Ποιο είναι το ρεζουμέ, ή μάλλον ο λόγος της ταλαιπωρίας της; Ότι μια γειτόνισσα, στο προηγούμενο σπίτι που έμενε, την είχε καταγγείλει πριν από χρόνια στην πολεοδομία, επειδή τοποθέτησε κλιματιστικό χωρίς άδεια στο μπαλκόνι της!

Η καταγγελία προχώρησε, κάποιο τριμελές κλιμάκιο (από 5-6 άτομα) θα διαπίστωσε επί τόπου το σοβαρό αυτό «έγκλημα», θα της εκδόθηκε πρόστιμο, και θα της έγινε και δίκη ερήμην, πλην όμως η ίδια ουδέποτε έλαβε γνώση μέσω κάποιας κλήσης ή γνωστοποίησης.

Όπως έμαθε αργότερα, εκτός του ότι το κράτος υπάρχει και λειτουργεί, όταν μετακομίζουμε οφείλουμε να δηλώνουμε τη νέα διεύθυνση αυτοπροσώπως στην οικεία εισαγγελία! Το ξέρατε; Τώρα το μάθατε και αυτό…

Τρίτη περίπτωση:Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τις αρχές του 2015 η χώρα μας έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, υποδεχόμενη δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, ή και να είχαν, όπως η Συρία, ο πόλεμος εκεί ξεκίνησε το 2011… Που ήταν όλοι αυτοί όλο αυτό το ενδιάμεσο διάστημα; Χμ;

Τέλος πάντων, Σύριζα θέλαμε και Σύριζα λάβαμε, οπότε και ίσχυσε το δόγμα της κυρά Τασίας και του κυρ Μουζάλα, γεμίσαμε «πρόσφυγες», και οι ΜΚΟ κάνουν πάρτι.
Όλοι λοιπόν αυτοί οι ταλαίπωροι που φτάνουν στις ακτές μας, δεν διαθέτουν ούτε διαβατήρια, ούτε χαρτιά, ούτε καν voucher από κάποιον tour operator.

Παρ ‘όλα αυτά το κράτος μας τους υποδέχεται, τους φροντίζει, τους δίνει επιδόματα, άσυλο, τροφή, και πολλές ευκαιρίες για να προκόψουν και να αφομοιωθούν.

Το μόνο που δεν κάνει είναι να τους στείλει πίσω στο Αλγέρι, στο Νεπάλ, ή απ’ όπου στο καλό ξεκίνησαν το ταξίδι της «προσφυγιάς». Μάλιστα, τους απαγορεύει διά ροπάλου να φύγουν από την Ελλάδα, όσο κι αν το θέλουν και το προσπαθούν!

Έλα όμως που την ίδια ώρα, στα διάφορα αεροδρόμια της χώρας, το κράτος που λέγαμε, καθημερινά αρνείται την είσοδο σε εκατοντάδες ξένους τουρίστες, που έχουν χαρτιά, χρήματα, βίζα, κλπ., πλην όμως είτε η βίζα έχει λάθος ημερομηνία, είτε δεν έχουν αρκετά χρήματα επάνω τους (μόνο πιστωτικές), είτε υπάρχει κάποιο άλλο τυπικό λάθος στα χαρτιά. Τους κηρύσσει δηλαδή ανεπιθύμητους!

Και μιλάμε για οικογένειες, κυρίως από τρίτες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία), που έχουν προπληρώσει διαμονή σε ξενοδοχεία κ.ο.κ.

Και όχι μόνο τους στέλνουμε πίσω σούμπιτους με την πρώτη πτήση, αλλά βάσει νομοθεσίας ο αερομεταφορέας που τους έφερε τρώει κι ένα βαρβάτο πρόστιμο (5.000 ευρώ και πάνω) για κάθε τέτοια περίπτωση.

Ναι… την ίδια ώρα που στα νησιά καταφτάνουν ορδές «δυστυχισμένων» χωρίς κανένα χαρτί επάνω τους… κι εμείς τους υποδεχόμαστε με χορούς, φοντάν και τσικουδιές!

Γι’ αυτό σας λέω: Όχι μόνο λειτουργεί το κράτος, αλλά επί συριζανέλ υπερλειτουργεί… Στα κόκκινα στροφάρει!
Κι ας λυσσάνε τα σαμαροβενιζελικά τρολάκια.
Είπε κανείς τίποτα;






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]