Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ασέβεια Πολάκη και ο Αλέξης που δεν φταίει


Για τη διάλυση της οικονομίας έφταιγε ο Βαρουφάκης. Για το ενδοτισμό στα Σκόπια φταίει ο Κοτζιάς. Για το κάψιμο 88 ανθρώπων φταίνε ο Τόσκας, ο Κουρουμπλής, ο Σκουρλέτης. Πάνω από αυτούς, υπάρχει ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ανεύθυνος; Αν βουλιάξει το καράβι, τον καπετάνιο στήνουν στον τοίχο.

Η ασέβεια του Πολάκη, να ενοχληθεί από τους νεκρούς που θόλωσαν το αποτελεσματικό έργο της κυβέρνησης, δείχνει ότι ο ένας μετά τον άλλον μάς αποκαλύπτουν τι είναι ακριβώς το "ηθικό τους πλεονέκτημα". Ότι ο κώδικας των αξιών τους, δεν έχει καμιά σχέση με τον κώδικας της υγιούς αστικής κοινωνίας.

Αυτό δεν είναι άγνωστο. Αλλά, έλεγες… μπήκαμε στην τρίτη χιλιετία, ήμαστε στα 2018 και όχι 1918. Ακόμη θα υπάρχουν αρρωστημένες ιδεοληψίες; Να, που υπάρχουν. Κάποια μυαλά, έμειναν σ’ εκείνη την εποχή, επειδή αδυνατούν να βρεθούν στην σημερινή.

Αυτός που δεν ήθελε να υπογράψει μνημόνια για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, που δεν ήθελε να πληρώνει διόδια, που έταζε μισθούς, συντάξεις, αυτός ως αρχηγός μιας παρέας που θεωρεί τον Ρουβίκωνα ακτιβιστική οργάνωση και ότι οι δολοφονίες της 17 Ν είχαν ιδεολογικό πρόσημο, αυτός που υπόσχονταν διαγραφές και κουρέματα δανείων, ανέλαβε να σώσει έναν λαό. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι μπορεί να το πετύχει;


Για να μη παραπλανιόμαστε… Τα αυθαίρετα που εξαγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι θα κατεδαφιστούν από Δευτέρα δεν έχουν σχέση με το Μάτι. Είναι αυτά που έχει τελεσιδικήσει η κατεδάφισή τους, αφού δεν έχουν νομιμοποιηθεί και δεν έχουν πληρώσει το απαιτούμενο πρόστιμο. Άσε που, πώς να μιλά κανείς για αυθαίρετο, όταν το ίδιο το κράτος του έδωσε φως, νερό, τηλέφωνο, παίρνει και τον ΕΝΦΙΑ…

Πληρώνουμε, και θα πληρώνουμε, άλλοτε το μπάζωμα των ρεμάτων για να γίνουν οικόπεδα, άλλοτε τον αποκλεισμό των ακτών, άλλοτε παράνομες κατασκευές. Χρόνια ολόκληρα, μετά από κάθε καταστροφή, αναδεικνύουμε την κατάσταση, και γυρνάμε από το άλλο πλευρό για να συνεχίσουμε το ροχαλητό μας. Κι ακόμη χειρότερα… Αντί να γκρεμιστούν τα παράνομα, νομιμοποιούνται με ένα μικρό πρόστιμο προκειμένου να εισπραχτούν χρήματα.

Βέβαια, το γκρέμισμα των παρανόμων κτισμένων, είναι ανέφικτο πλέον. Διάβασα κάπου, ότι το 40% των οικισμών στην Ελλάδα, χτίστηκε χωρίς σχέδιο πόλεως, με φακελάκια σε αρμόδιους. Ακόμη και μέσα σε μεγαλουπόλεις. Τουλάχιστον, ας γίνει κάποτε η αρχή για επίβλεψη από εδώ και πέρα. Ούτε αυτό βλέπω να γίνεται. Έτσι θα πορευόμαστε.

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι ανέκοψε τον πλου στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας ενός ακόμη πλοίου -του δεύτερου σε μία εβδομάδα- που προσπάθησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό που επιβάλει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα, εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία.

Στο πλοίο επέβαιναν 12 Ευρωπαίοι ακτιβιστές, χωρίς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήσαν πάντα στα πλοία για την Γάζα. Θα μου πεις, εδώ ξεπουλάνε τα πάντα, τους Παλαιστίνιους -και τους Κούρδους- δεν θα πουλήσουνε;

Οι σοβαροί πολιτικοί παίρνουν και σοβαρές αποφάσεις. Τέλος στο φαινόμενο του μαζικού τουρισμού θέλει να βάλει η πρωτεύουσα της Αυστρίας, με τους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού και τις τοπικές Αρχές να λαμβάνουν μέτρα που θα προσελκύουν μόνο πλούσιους τουρίστες, με σκοπό να αποφύγουν τα παραδείγματα της Βαρκελώνης, της Σαντορίνης και της Βενετίας.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]