Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μυστήρια του διαγγέλματος και τα "μακεδονικά" του Ζάεφ


Πολλή μυστήρια η φράση του Τσίπρα «δεν θα ξεχάσουμε όσους ευθύνονται για τα δεινά». Πρώτη φορά κάνει αυτοκριτική, αλλά τον διαβεβαιώνω, πως ούτε εμείς θα τους ξεχάσουμε. Η τετραετία 2010-2014 ήταν δραματική, αλλά η τριετία 2015-2018 ήταν μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Μπορούμε να ξεχάσουμε αυτούς που ευθύνονται;

Είπε και κάτι άλλο, από τα αξιόλογα που λέει: «Η Δημοκρατία ευτελίστηκε, τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί…». Απαράδεκτο. Τι μπορεί να ξέρει ένας τραπεζίτης από οικονομικά; Ενώ ένας μπάρμπαν είναι ο πλέον κατάλληλος για σύμβουλος στρατηγικής. Με τέτοιες προαγωγές δεν ευτελίζεται η δημοκρατία.

Μου κάνει όμως εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός "πονάει" για την Δημοκρατία που ευτελίζεται. Γιατί; Ο σκοπός κάθε συνεπούς κομμουνιστή δεν είναι η συντριβή του δημοκρατικού αστικού κράτους και η εγκαθίδρυση του κομμουνισμού; Δημοκρατία είχε ο Στάλιν; Ο Εμβέρ Χότζα; Αντί να χαίρεται ο Τσίπρας που έχει συμμάχους στον ευτελισμό της Δημοκρατίας, "πονάει";

Ο γνωστός Αλβανοτσάμης ιστορικός, Άρμπεν Λάλα, σε σημείωμά του καταγγέλλει ότι «η ελληνική γλώσσα έχει γίνει επίσημη γλώσσα στη Νότια Αλβανία, ως η μοναδική επίσημη γλώσσα». «Το δημοτικό συμβούλιο της Δρόπολης σε κάθε επίσημο έγγραφο χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της Αλβανίας», γράφει ο ιστορικός στη σελίδα του στο Facebook.

Η ομογένεια στην Αλβανία αποτελεί "εθνική ελληνική κοινότητα" βάσει Συνθηκών, ως εκ τούτου δικαιούται να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα στην περιοχή της "Αυτόνομης Ηπείρου", των 99 οικισμών, καθώς και την ελληνική σημαία.


Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι ο Ερντογάν τον κορόιδεψε, παίρνοντας την Τουρκάλα που είχε συλλάβει το Ισραήλ, αλλά μη δίνοντας τον πάστορα. Ποιος του φταίει; Αν είχαν και οι ΗΠΑ με την Τουρκία ΜΟΕ [Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης] οι σχέσεις τους θα ήταν αρμονικές, όπως είναι και οι ελληνοτουρκικές. Κι αυτό χάρη στα ΜΟΕ, που έβαλαν τον γιο της Μάργκαρετ να καθιερώσει.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε για την προσευχή του Μπαϊραμιού το Γενί Τζαμί. Όμως, είναι μεγάλο ατόπημα ότι η παραχώρηση έγινε σε τουρκόψυχο σύλλογο, που έχει τον δικό του τουρκόφρονα ιμάμη. Όφειλε να παραχωρηθεί, αλλά με ιμάμη που θα έστελναν οι νόμιμες μουφτείες Θράκης. Με ιμάμη των ψευτομουφτήδων είναι σα να τους αναγνωρίζουμε de facto ως νομίμους.

Υποθέτω ότι υπήρξε σχετική γνωμοδότηση από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας [λάθος μου, σκέτο Παιδείας, το "Εθνικής" το διέγραψαν οι "προοδευτικοί", επειδή ο όρος" έθνος" τους προκαλεί αλλεργία].

Με την υπευθυνότητα που τον διακρίνει ο τουρκικός στρατός εξάλειψε μεγάλο αριθμό αντιπάλων. Βομβάρδισε στην οροσειρά Ζάγρος του Κουρδιστάν κοπάδια από κατσίκες που ζουν σε αυτά. Οι Κούρδοι αντάρτες καταγγέλλουν ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες -τύπου κατιούσα- σε κοπάδι με κατσίκες της ράτσας πεζκόβις (αγριοκάτσικα των βουνών) επειδή κινούνταν γύρω από τις τουρκικές θέσεις.

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής του εις βάρος της Ελλάδας και στις σχετικές αναφορές επιλέγει ήδη τον όρο "Μακεδονία", χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου το "Βόρεια Μακεδονία". Ο Κοτζιάς το θεωρεί επιτυχία [τίνος;]

Ο Σκοπιανός πρόεδρος σημείωσε ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα "Μακεδονικά" ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]