Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκόφρονα επιτηρητή Μουφτείας διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή


O τουρκικός Τύπος μετά την απομάκρυνση των δυο νομίμων και ελληνοφρόνων μουφτήδων χαρακτήρισε την πράξη ως δώρο του Τσίπρα στον Ερντογάν

Δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαία, ούτε απόρροια της ιδεοληψίας του Γαβρόγλου και του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού Ευ. Καλπαδάκη, συντρόφου της Τουρκάλας υπαλλήλου στην Τουρκική Πρεσβεία Αθηνών, τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη.

Βεβαίως, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με βεβαιότητα, ότι η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας οφείλεται σε ανταλλαγή, με κόστος για την Ελλάδα, την παράδοση της συνδιοίκησης της Θράκης στους Τούρκους. Είναι πιθανή εκδοχή, θεωρούσαμε από πριν ότι μπορεί να συμβεί, αλλά έως ότου υπάρξουν στοιχεία, ας παραμείνει ως εκδοχή.

Το γεγονός είναι ότι ο μεν Ερντογάν είχε ενημερώσει προ ημερών τους Τούρκους δημοσιογράφους, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας του υποσχέθηκε ότι οι μουφτήδες στην Θράκη θα εκλέγονται, όπως επιτακτικά ζητά η Τουρκία εδώ και δεκαετίες, και όπως κανείς Έλληνας πατριώτης πολιτικός δεν ενέδωσε στο απαράδεκτο αίτημα της παραχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας στους Τούρκους.

Γεγονός είναι επίσης, ότι ο τουρκικός Τύπος, μετά την απομάκρυνση, που μανιωδώς απαιτούσαν οι Γαβρόγλου-Καλπαδάκης, των δυο νομίμων και ελληνοφρόνων μουφτήδων, χαρακτήρισε την πράξη ως δώρο του Τσίπρα στον Ερντογάν. Για ποιο λόγο να δωρίσει κάτι ο πρωθυπουργός στον εχθρό της Ελλάδας, αν δεν πάρει κάποιο αντάλλαγμα; Εθνικό αντάλλαγμα, δεν υπήρξε. Προσωπικό-κομματικό, ίσως η συνέχιση υποστήριξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τους δύο τουρκόφρονες βουλευτές;


Ας το παρακάμψουμε όμως αυτό. Μεταθέτω για άλλη φορά, μετά από συγκέντρωση αυθεντικών πληροφοριών, και το γεγονός ότι στην Ξάνθη διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποτηρητής της Μουφτείας, Πομάκος. Δημιουργεί ερωτηματικά, επειδή το ζήτημα των Πομάκων, δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν κάποιοι και δεν αφορά μόνον την προσπάθεια τουρκοποίησής τους και από τον Γαβρόγλου, αλλά υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που άλλα σχεδιάζουν. Αναφέρω μόνον εδώ, ότι ακριβώς στα σύνορα της Ξάνθης, ιδρύθηκε κόμμα Πομάκων στην Βουλγαρία, και διεκδικεί έδαφος για αυτονομία με την ονομασία "Πομακιστάν".

Ο τοποτηρητής, όμως της Κομοτηνής, Τζιχάτ Χαλήλ, δεν κρύβει αρκετά την τουρκόφρονα διάθεσή του, παρά το γεγονός ότι είναι ψάλτης στη νόμιμη μουφτεία. Αυτό δεν τον απέτρεπε να έχει στενές σχέσεις με την ψευτομουφτεία Κομοτηνής και το τουρκικό Προξενείο, ούτε να πρωταγωνιστεί στην επίσκεψη του Μπιλάλ Ερντογάν στη Θράκη, όπου ο Τζιχάτ Χαλήλ ήταν ένας από αυτούς που τον καλωσόρισαν. Έφτασε σε σημείο να κολλήσει και αφίσα της ψευτομουφτείας στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής. Τώρα δε, παρόλο που διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τοποτηρητής της μουφτείας, δεν παρέλειψε να συμπροσευχηθεί προχθές με τον ψευτομουφτή!
Ποιος επέλεξε τον απίστευτο αυτόν τύπο και με ποια κριτήρια, πλην ίσως της απαίτησης των τουρκοφρόνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;
Γράφει ο "Αντιφωνητής" Κομοτηνής, που αποτελεί έγκυρη πηγή των διαδραματιζομένων στο τουρκικό Προξενείο εις βάρος της Ελλάδας, ότι στο Εσκί Τζαμί Κομοτηνής, στην μεγαλύτερη προσευχή που γίνεται στο Κουρμπάν Μπαϊράμι, πρωτοστάτησε ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ έχοντας δίπλα του τον υποπρόξενο Ιμπραήμ Σακλί.

Σε αυτήν την προσευχή λοιπόν παρέστη ως μουεζίνης (κάτι σαν ψάλτης) και ο διορισμένος από την προηγούμενη Παρασκευή ως τοποτηρητής της μουφτείας Κομοτηνής κ. Τζιχάτ! Δηλαδή ο νόμιμος τοποτηρητής παρέστη στην προσευχή ως βοηθός του ψευδομουφτή!

Έχουμε επομένως μια de facto αναγνώριση του ψευτομουφτή από εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επαίσχυντης διαδικασίας απομάκρυνσης των νόμιμων μουφτήδων, ως δώρο στον Ερντογάν από τον Τσίπρα, όπως έγραψε ο τουρκικός Τύπος. Το δώρο προς τον Τσίπρα από τον Ερντογάν, θα μας το πουν, ή θα το υποθέτουμε;

Ο Μακεδών
Voria




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]