Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φωτιές και στο Άγιο Όρος δια χειρός Τσίπρα


Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Κυβέρνηση ανάμεσα σε Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο. Ο Κωστής Δήμτσας, διευθύνων σύμβουλος του φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Εκκλησίας της Ελλάδος και στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου διορίστηκε νέος πολιτικός διοικητής στο Άγιον Όρος. Πρώην δημοσιογράφος – διετέλεσε διευθυντής στη Βραδυνή της Κυριακής - , ο κ. Δήμτσας φέρεται να είναι προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, αν και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως το συγκεκριμένο πρόσωπο τον βρίσκει απολύτως αντίθετο!

Συγκεκριμένα, από το 2015 ο κ. Δήμτσας είχε επισκεφθεί στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη, συνοδευόμενος από τον αδερφό του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα. Τότε είχε ζητήσει την “ευλογία” του Πατριάρχη για την θέση του Πολιτικού Διοικητή. Αντί για ευλογία, ο κ. Δήμτσας εισέπραξε... πόρτα! Την ίδια άρνηση είχε εκφράσει και στον Πρωθυπουργό ο Οικουμενικός όταν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άποψη του Πατριάρχη για το διορισμό Δήμτσα. Η απάντηση του Πατριάρχη σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές ήταν «όποιον άλλον θέλετε εκτός από τον κ. Δήμτσα».

Τρία χρόνια μετά, ο κ. Δήμτσας δεν εγκατέλειψε τα όπλα. Επανήλθε και σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας έκλεισε η συμφωνία στο Μαξίμου, προφανώς με την “ευλογία” Ιερωνύμου. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που Ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στο διορισμό Πολιτικού Διοικητή στο Άγιον Όρος παρακάμπτοντας πλήρως το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο οποίο ανήκει πνευματικά η Αθωνική Πολιτεία.


Επίσης με τον διορισμό του κ. Δήμτσα «σπάει» μια παράδοση που θέλει τον Πολιτικό Διοικητή να προέρχεται από χώρο που έχει σχέση με το Άγιον Όρος ώστε να είναι γνώστης των ιδιαιτεροτήτων του και των αναγκών του. Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, η μόνη επαφή του κ. Δήμτσα με το Άγιον Όρος είναι αυτή με την Ι.Μ. Βατοπεδίου, η οποία έχει χρηματοδοτήσει αρκετές από τις δράσεις της «Αποστολής».

Για το «ποιος, πως και γιατί» σε σχέση με τον νέο διοικητή του Αγίου Ορους σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρθηκαν και μεγάλες πρεσβείες.Τη θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κατείχε μέχρι σήμερα ο δικηγόρος κ. Αρίστος Κασμίρογλου, άνθρωπος χαμηλών τόνων, αποδεκτός από το σύνολο των Μονών του Άθωνα με άριστες σχέσεις τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]