Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ικανοποίηση στην Τουρκία για την απομάκρυνση των νόμιμων μουφτήδων


Η τουρκική κυβέρνηση δεν έβγαλε ανακοίνωση, αλλά μέσω του ελεγχόμενου Τύπου έδειξε την ικανοποίησή της. Το ίδιο και οι τουρκοπράκτορες στην Θράκη, όπου ο προξενικός Τύπος επιχαίρει -και συγχαίρει- για την ικανοποίηση του αιτήματος που υποβάλλουν επί δεκαετίες, αλλά δεν βρέθηκαν πρόθυμοι και αδιάφοροι για τα εθνικά θέματα πολιτικοί να το ικανοποιήσουν.

Με γενική αναφορά, ότι «Ο Τσίπρας έκανε το χατίρι του Ερντογάν», ήταν τα σχόλια του τουρκικού Τύπου, για τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των διορισμένων από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδων της Θράκης. Τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι τώρα ανάβει "πράσινο φως" στην εκλογή μουφτήδων, κάτι που υποσχέθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στον Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, όπως γράφουν.

Ενδεικτικά, η Σαμπάχ έγραψε ότι «Ο Τσίπρας έδωσε εντολή. Για το χατίρι του προέδρου Ερντογάν…». Η Τζουμχουριέτ σχολίασε ότι πρόκειται για «ερντογανική ρύθμιση για τους μουφτήδες στην Ελλάδα». Βεβαίως, δεν μας λένε γιατί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε το χατίρι του Ερντογάν, ούτε αν υπάρχει κάποιο αντάλλαγμα [πέρα από την συνέχιση της υποστήριξης του τουρκοφρόνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση].

Στόχος της Αγκυρας είναι να περάσει αυτός ο σημαντικός θεσμός υπό τον έλεγχο του τουρκικού Προξενείου. Η θέση του Μουφτή προσφέρει τεράστιες δυνατότητες επιρροής στους μουσουλμάνους, πολύ περισσότερο όταν ο Γαβρόγλου, μέσω και των νηπιαγωγείων κάνει τα πάντα για να τουρκοποιήσει τους Πομάκους και τους Ρομά.


Τι θα συμβεί, δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να το αντιληφθεί κάποιος. Αρκεί η παρατήρηση του τρόπου δράσης των ψευτομουφτήδων, που καίτοι παράνομοι, παράλληλα με τα θρησκευτικά μηνύματα που στέλνουν προς ανάγνωση στα μουσουλμανικά τεμένη κάθε Παρασκευή, έχουν σχεδόν κάθε φορά πολιτικές αναφορές κατά της Ελλάδος που καταπιέζει τη μειονότητα… Σκέψου όταν θα γίνουν νόμιμοι.

Ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικά κομματικά στελέχη, συνεπείς αμοραλιστές, αδιαφορούν πλήρως για την βλάβη που επιφέρουν σε έθνος και λαό. Όλες, άλλωστε, οι μέχρι τώρα ενέργειες το αποδεικνύουν. Ίσως, έχουν αναλάβει και δεσμεύσεις να ενεργούν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, τέτοιες που κανείς αστός πολιτικός δεν θα επέτρεπε.

Αξίζει να αναφερθώ σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Χρόνος" της Κομοτηνής, όπου ο Ευρ. Στυλιανίδης με άρθρο του υπό τίτλο "Γιατί στη Θράκη, γιατί τώρα;" υπενθυμίζει το νόμο 1991 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ως μία σταθεροποιό δύναμη η οποία «ξεκαθαρίζει οριστικά το status των νομίμων μουφτήδων στη Θράκη ως δημόσια αρχή».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξηγεί πως η απόφαση του υπουργείου, αν τελικά ισχύσει και αν είναι πράγματι μονομερής, γεννά δύο καίρια ερωτηματικά: «Πρώτον, γιατί το ελληνικό κράτος να φανεί τόσο αχάριστο, έναντι των ανθρώπων και των ηγετών που σήκωσαν επί χρόνια τεράστιο βάρος, (…) κόντρα στην τουρκική εθνικιστική και νεοοθωμανική παρεμβατικότητα; Τι μήνυμα στέλνει η Ελλάδα προς όλους όσους την πίστεψαν;

» Δεύτερον, τί σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Παιδείας; Θα τους αντικαταστήσει με νεότερους ιμάμηδες ή θα ενδώσει στη τουρκική απαίτηση για εκλεγμένους μουφτήδες, που όχι μόνο δε στέκει νομικά, αλλά και διευκολύνει την πονηρή επιδίωξη των γειτόνων μας, να επιβάλουν νέους "πολιτικοθρησκευτικούς ισλαμιστές ηγέτες" στη Θράκη για να επιτύχουν την πολιτική "της συνδιοίκησης", που επί χρόνια συστηματικά επιδιώκουν;».

Παρατηρώ, ότι η πολιτική Κοτζιά-Τσίπρα, στρέφεται κατά της Βορείου Ελλάδος. Μετά την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των Σλάβων των Σκοπίων, προς βλάβη ειδικώς της Μακεδονίας και φυσικά γενικώς της Ελλάδος, εκκινούν την παραχώρηση συνδιοίκησης στην Θράκη της Τουρκίας, και ετοιμάζονται να θάψουν και την Βόρειο Ήπειρο, με την συμφωνία με την Αλβανία. Δηλαδή, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος στο στόχαστρο της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης. Τι παίζεται;

Το δε παραμύθι του Ν. Κοτζιά, ότι θέλει να κλείσει όλα τα θέματα για να ασχοληθεί απερίσπαστος με τα ελληνοτουρκικά καταρρίπτεται, αφού ήδη άρχισαν οι επιζήμιες εθνικά παραχωρήσεις στους Τούρκους.

Ο Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]