Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Ας κρατήσουμε δυνάμεις, γιατί έχουμε ακόμα να μεταβολίσουμε αρκετή αηδία από κυβερνητικές δηλώσεις και χειρισμούς της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Και ο λόγος που χρησιμοποιούμε τη λέξη «αηδία» είναι προφανής. Με την άρνησή της να αναλάβει τις ευθύνες της και να ψελλίσει έστω κι ένα υποκριτικό συγγνώμη η κυβέρνηση έβαλε τον εαυτό της σε μια θέση πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της χώρας. Είναι η θέση, η κατάσταση δηλαδή, όπου οι πολιτικοί χειρισμοί δεν απολαμβάνουν καμιά ασυλία, δεν εκλογικεύονται, δεν δικαιολογούνται, παρά μόνο κρίνονται ως χυδαίες υπεκφυγές. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 40 χρόνια.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, γιατί η κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί πολλά μέτωπα για να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στοιχειωδώς σώος στις εκλογές.

Θα καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση έχει αξιολογήσει πως τα «δύσκολα πέρασαν» μόλις εμφανιστεί ο άφαντος μέχρι σήμερα Νίκος Φίλης, τον ρόλο του οποίου στο σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουμε αναλύσει εκτενώς σε προηγούμενα άρθρα μας.

Μόλις εμφανιστεί ο κ.Φίλης για να κάνει μια κριτική για λογαριασμό «των κινημάτων», θα έχει σημάνει η λήξη του συναγερμού για την κυβέρνηση.

Υπάρχει περίπτωση να μην εμφανιστεί ο Νίκος Φίλης; Είναι δύσκολο, αλλά όχι και εντελώς απίθανο. Ο Ν. Φίλης λογίζεται εκ των ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τον Γ. Δραγασάκη και τον Ν. Βούτση μεταξύ άλλων). Μόνο μέλημά του «ήταν και είναι η προστασία του κόμματος από τις φθορές της εξουσίας. Η θέση του Αλέξη Τσίπρα αυτή τη στιγμή είναι τόσο δεινή που δεν θα εκπλαγούμε αν «η δημογεροντία» του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να σώσει το κόμμα από το να στηρίξει εκείνον.


Το δεύτερο μέτωπο που απαιτεί σοβαρό χειρισμό είναι η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα κορυφαία στελέχη του που εμπλέκονται στο έγκλημα στην Ανατολική Αττική, δεν έχουν βουλευτική ασυλία και οι ευθύνες τους, εφόσον τους καταλογιστούν από τη Δικαιοσύνη, είναι τέτοιες που δείχνουν τον δρόμο για τη φυλακή.

Θα παρέχει πολιτική κάλυψη στη Ρένα Δούρου ο κ. Τσίπρας ή θα τη δώσει «στην αρένα»; Η απάντηση δεν είναι προφανής. Η Ρένα Δούρου είναι εμβληματικό σύμβολο της φυσιογνωμίας της εξουσίας του Αλέξη Τσίπρα, «δελφίνα» τη βάφτισαν μόνον οι πολιτικοί της αντίπαλοι, κυρίως εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δύσκολο να την αφήσει πολιτικά ακάλυπτη, αλλά δύσκολο και να τη διασώσει εφόσον το αποφασίσει.

Η στάση που θα κρατήσει το κόμμα απέναντι στον κ.Τσίπρα και εκείνος απέναντι στην περιφερειάρχη Αττικής θα παράξει πολλή ενέργεια. Θα δοκιμαστούν αντοχές, συσχετισμοί, συντροφικότητα, παλιές φιλίες.

Παραμένει σοκαριστικό βέβαια ότι όλα αυτά, η κομματική κουζίνα, είναι το μόνο που τους νοιάζει, το μόνο που τους κρατάει ξάγρυπνους τις νύχτες. Αλλά αυτό το τελευταίο το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι όταν έρθει η ώρα της κρίσεως θα πράξουν το σωστό.

* Tο άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]