Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μηνύματα Ερντογάν για σκληρή πολιτική εντός και εκτός Τουρκίας


Μηνύματα εντός αλλά και εκτός της Τουρκίας στέλνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν τόσο όσον αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια της χώρας αλλά και όσο και την οικονομία.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του AKP πως «Είτε προέρχεται από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, δεν θα συναινέσουμε σε οποιαδήποτε επιβολή που θα επισκιάσει την εθνική βούληση», τονίζοντας πως οι Αρχές θα προσέχουν ιδιαίτερα για ενδεχόμενα πραξικοπήματα ή παρεμβάσεις χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτό σημαίνει νέα επιμήκυνση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε ισχύ μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην γειτονιά της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε πως οι επεμβάσεις σε γειτονικές χώρες για την εξάλειψη «τρομοκρατικών» απειλών είναι η «νέα έννοια ασφάλειας» που έχει υιοθετήσει η Άγκυρα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η εν λόγω πρακτική δεν θα εγκαταλειφθεί άμεσα.

«Δεν περιμένουμε πια επιθέσεις στα εδάφη μας, τις καταστρέφουμε στην πηγή τους», είπε ο κ. Ερντογάν, παραθέτοντας ως παραδείγματα τις εισβολές του τουρκικού στρατού στην βόρεια Συρία την τελευταία διετία, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη) και κούρδων ανταρτών (επιχείρηση Κλάδος Ελιάς).

Όσον αφορά την οικονομία της χώρας ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως θα ασχοληθεί με τα «διαρθρωτικά προβλήματα» των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού και το μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

«Θα φτάσουμε την χώρα μας ακόμη πιο μακριά με το να επιλύσουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας, ξεκινώντας με το παρόν έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, τον πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεδηλωμένος εχθρός των υψηλών επιτοκίων, ο Ερντογάν είχε δηλώσει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στην νομισματική πολιτική όταν επανεκλεγεί.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι θα ανακοινώσει την Δευτέρα την σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου, που όπως είπε χθες, θα αποτελείται από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και πρόσθεσε ότι η χώρα θα εισέλθει σε μια νέα εποχή όταν θα ορκιστεί και πάλι στη προεδρία την Δευτέρα.

«Ως πρόεδρος του νέου εκτελεστικού προεδρικού συστήματος θα ανακοινώσω τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου στις 9 πμ τη Δευτέρα... Θεού θέλοντος (το νέο υπουργικό συμβούλιο) θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Παρασκευή», είπε.

Με βάση τις αλλαγές, η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί και ο Ερντογάν θα επιλέγει τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, θα ελέγχει τα υπουργεία και θα απομακρύνει τους δημοσίους υπαλλήλους ο ίδιος – όλα δηλαδή χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Τα νέα πρόσωπα του τουρκικού κοινοβουλίου αναμένεται να ορκιστούν το Σάββατο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]