Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρεσιτάλ αποποίησης ευθυνών από την Κυβέρνηση


Της Νίκης Ζορμπά

Τι οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου να οργανώσει χθες το βράδυ και άρον- άρον συνέντευξη Τύπου των Τζανακόπουλου- Τόσκα και αρχηγών Αστυνομίας και Πυροσβεστικής;

Το προαναγγελθέν από σήμερα "ράπισμα" της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση, δια συγκεκριμένων ερωτήσεων που ζητούν απαντήσεις, με στόχο την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία.

Η κυβέρνηση έκρινε ότι η χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν επιβεβλημένη και θα λειτουργούσε "εξουδετερωτικά" στις πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί σήμερα από την αξιωματική αντιπολίτευση, για το "τις τελικά πταίει" για την εθνική αυτή τραγωδία.

Από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι απαντήσεις και το εν γένει κλίμα που επικράτησε στη συνέντευξη Τύπου, μάλλον το Μαξίμου δεν ζύγισε καλά την κατάσταση και ο στόχος ουδόλως επετεύχθη.

Και τούτο, γιατί η συνολική εικόνα πολιτικών και επιχειρησιακών παραγόντων , οι οποίοι με φόντο μια ανείπωτη φρίκη ( και χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών) έσπευσαν να αποσείσουν από πάνω τους όλες τις ευθύνες, έχοντας ως επωδό το ... κατάρα στα πολλά μποφόρ, μάλλον δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από όσα νόμισε ότι θα απαντήσει.

Καταρχήν, σε ό,τι αφορά το θέμα των πολιτικών ευθυνών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά από σχετικό ερώτημα που του διατύπωσε το Capital.gr , είπε ότι έθεσε την περασμένη Τρίτη, την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, αλλά ο ίδιος δεν την έκανε δεκτή, καθώς του είπε ότι "τώρα είναι η ώρα της μάχης και της πάλης".


Αυτό που δεν είπε ωστόσο, είναι αν όταν ολοκληρωθεί το παζλ του τραγικού απολογισμού, θα επιμείνει στην παραίτησή του ή ... μπόρα ήταν και πέρασε.

Δεδομένου πάντως πως όπως είπε ο ίδιος , ψάχνει να βρει να έγινε ένα μεγάλο επιχειρησιακό λάθος αλλά δεν μπορεί να βρει, πως η αστυνομία λειτούργησε υποδειγματικά και όλοι οι επιχειρησιακοί παράγοντες, μάλλον έκπληξη θα είναι η επανακατάθεση της παραίτησής του στον Αλέξη Τσίπρα.

Συνολικώς, το μήνυμα που προσπάθησε εντελώς ανεπιτυχώς να στείλει η Κυβέρνηση χθες, ήταν πως σε επιχειρησιακό επίπεδο όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε, κανένα λάθος δεν έγινε, είναι άπαντες υπερήφανοι για τη συνδρομή και την αποτελεσματικότητα των ενστόλων, σχέδιο εκκένωσης του οικισμού ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί και εν κατακλείδι: Ήταν θέλημα της φύσης η απώλεια ( δεν ξέρουμε ακόμη πόσων) πολιτών.

Συνοπτικώς, η κυβέρνηση είναι μεν "συντετριμμένη" από το μέγεθος της καταστροφής αλλά χρεία να απολογηθεί για λάθη της δεν υπάρχει, καθώς τίποτε δεν πήγε στραβά πέραν της ...δαιμονισμένης ταχύτητας των ανέμων.

Σε ό,τι αφορά δε τα των εμπρησμών, ευρήματα των οποίων επικαλέστηκε ο κ. Τόσκας, είναι απορίας άξιο , εάν σκοπεύουν στην κυβέρνηση να τους προτάξουν, τι είδους επιχειρηματολογία είναι αυτή στην οποία προσδοκούν.

Πόθεν δηλαδή προκύπτει ότι οι φωτιές εξ αμελείας επισείουν ευθύνες για τη μη αποτελεσματική αντιμετώπισή τους ενώ οι φωτιές -προϊόν δολιοφθοράς, όχι.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ... ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:
    ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ, ΕΚΑΜ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΕΥΠ, ΕΚΑΒ, ΚΛΠ, ΝΑ ΣΥΝΧΩΝΕΥΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,(ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ), ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ THN ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ (ΟΧΗΜΑΤΑ, ΣΚΑΦΗ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ, ΑΝΕΠΑΝΔΡΩΤΑ ΚΛΠ) ΔΙΚΤΥΑΚΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΟΜΗ. ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΕΙΚΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 100-200 ΑΤΟΜΩΝ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ, ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ, ΜΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΟΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σωστός! οι δήμαρχοι είναι άχρηστοι, ούτε τα ξερά κλαδιά δεν παίρνουν (τι ρόλο παίζουν τα δημοτικά τέλη;), μόνο τον μισθό σκέφτονται. Οι περιφερειάρχες το ίδιο, τους κάνεις έγγραφες καταγγελίες και απαντούν μετά από 4 μήνες και αν απαντούν. Όσο για το αρμόδιο υπουργείο εκεί μέσα σκέφτονται μόνο τους ψήφους του υπουργού. Καμιά υποδομή, κανένας έλεγχος, ένα διαλυμένο κράτος.

      Διαγραφή
  2. Η σαπιλα του αποικιακου ελλαδισταν ειναι τοσο μεγαλη που μονον με ισοπεδωμα απ'ακρη σ΄ακρη και φωτια μπορει να ξεβρωμησει .
    Ουτε κρατος , ουτε κυβερνηση , ουτε δημαρχοι υπαρχουν στην πραγματικοτητα , παρα μονον στα νερουλιασμενα μυαλα των σκατοκεφαλων ψηφοφορων .
    Ειναι γνωστον οτι ολοι αυτοι που παριστανουν την εξουσια ειναι ο καθρεπτης της κοινωνιας . Σαπισμενοι οι ραγιαδες , σαπισμενοι οι αντιπροσωποι τους .
    Η κατασταση δεν ειναι αναστρεψιμη και οσοι νομιζουν οτι με εκλογες θα καθαριστει αυτη η μποχα , απλα ειναι νεκροι που περιμενουν να τους χωσουν αρον αρον στους ταφους τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, χρειάζεται ένα ξερίζωμα, μία κάθαρση εκ βαθέων. Είμαστε διατεθειμένοι ως λαός να την κάνουμε ή θα ψηφίσουμε και πάλι τους καθορισμένους από τα ξένα κέντρα εξουσίας να συνεχιστεί η σαπίλα και κυρίως η εξαφάνιση του Ελληνισμού;;;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]