Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε καρέκλες εξουσίας πληρωμένες με τις ζωές αθώων πολιτών


Εισπράττουν φόρους και επιστρέφουν θάνατο…
Η φωτιά έκαψε ανθρώπους και κατέστρεψε σπίτια... και η κυβέρνηση δεν γνωρίζει να πει τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων
Στην άκρη της θάλασσας οι πολίτες ένιωσαν την εγκατάλειψη της Πολιτείας ενώ κολυμπούσαν επί ώρες ανάμεσα σε πτώματα

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μια ανθρώπινη τραγωδία έχει συμβεί. Τα πραγματικά της αποτελέσματα, ενδεχομένως, δεν θα τα μάθουμε ποτέ. Μιλάμε για νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες, όμως κανείς (εκτός ίσως από την κυβέρνηση) δεν γνωρίζει το πραγματικό μέγεθος, την τραγική αλήθεια. Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας (συγγενής έκφραση της πολιτικής ορθότητας), η πραγματική εικόνα της κυβερνητικής απραξίας και ανικανότητας δεν θα γίνει ποτέ γνωστή, σε όλο το μέγεθός της.

Κι ενώ από την πλευρά των πολιτών καταγράφεται μια ολοένα και αυξανόμενη οργή για τους πραγματικούς λόγους της τραγωδίας, από την πλευρά των κυβερνώντων έχει γίνει ορατό το θράσος, η κυνικότητα, η ανευθυνότητα, αλλά και ο φόβος των όσων επισείει η ανυπαρξία της παρούσας κυβέρνησης.

Μετά την απόπειρα απόκρυψης του μεγέθους της τραγωδίας, η κυβέρνηση (και το μιντιακό της παρακράτος) ακολούθησε την τακτική της στοχοποίησης προσώπων, προκειμένου να μεταφερθεί το βάρος των κυβερνητικών ευθυνών σε πολίτες που ήταν και θύματα της καταστροφής. «Φταίνε τα αυθαίρετα» ξεστόμισαν οι κυβερνητικοί ειδήμονες και σύσσωμο το κυβερνητικό παρακράτος των μίντια (δημοσιογράφοι, τρολ του διαδικτύου και αμετανόητοι «αριστεροί»). Χωρίς κανέναν σεβασμό προς τους νεκρούς, κυβερνητικά στελέχη σε κατάσταση πανικού «απειλούσαν» με πρόστιμα τους συγγενείς των θυμάτων…! Βρήκαν τον πυλώνα στήριξης της κυβέρνησης, ξεχνώντας βασικές θεσμικές λειτουργίες της ίδιας της κυβέρνησης… «Αυτοί που έχτισαν τα αυθαίρετα φταίνε για τους νεκρούς»!!!

Κανένας λόγος για τις ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα της πρόληψης, της αντιμετώπισης και της διάσωσης των πολιτών. Ιδιαίτερα στην διάσωση, η κυβέρνηση υπήρξε θριαμβευτικά απούσα! Ιδιώτες ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τις διασώσεις (από την θάλασσα). Η κυβέρνηση άργησε πολύ για να πράξει το αυτονόητο, όταν είχε ήδη καταγραφεί η παταγώδης και τραγική αποτυχία στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της θανατηφόρου πυρκαγιάς. Τα κυβερνητικά στελέχη ήταν απασχολημένα με την παραπλάνηση των πολιτών της χώρας ως προς την τραγικότητα των στιγμών. Περισσότερο τους ενδιέφερε η επικοινωνιακή διαχείριση μιας συντριπτικής πολιτικής καταστροφής. Κι αυτό, επειδή σύσσωμη η κυβέρνηση αισθανόταν πως τα μεγαλύτερα θύματα της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι ήταν η ίδια η κυβέρνηση…!


Υπήρξαν αυθαίρετα; Στην σύγχρονη Ελλάδα είναι «λογικό» να υπάρχουν αυθαίρετες, μη νόμιμες, κατοικίες. Και η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετώπιζε πάντα (πάγια τακτική) το θέμα των αυθαιρέτων με πρόστιμα αλλά και "τακτοποιήσεις" με υπουργικές παρεμβάσεις. Ασκούσε, δηλαδή, τον θεσμικό της ρόλο, εξασφαλίζοντας την είσπραξη των απαραίτητων ποσών, ώστε με τη σειρά της να προστατεύσει (υποτίθεται) τους πολίτες με την δημιουργία συγκεκριμένου σχεδίου, υποδομών προστασίας και κατοίκησης και εν γένει ασφάλειας των περιοχών που η ίδια νομιμοποιούσε ως προς την χρήση τους (κατοικίες, καταστήματα κ.λ.π.).
Όμως οι ανεπάρκειες και τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων (τα οποία υπάρχουν και δεν παραβλέπονται) δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογίες και άλλοθι για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις της παρούσας κυβέρνησης. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, «παράνομος παράνομον ου ποιεί» (εκ του «ένοχος ένοχον ου ποιεί»). Παράνομος εδώ είναι η «συντεταγμένη πολιτεία» με τις παράνομες (νομιμοποιούμενες) πράξεις της.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί επ’ ουδενί να μεταφέρει την ευθύνη στους προηγούμενους κυβερνώντες. Κι αυτό επειδή είχε αρκετό χρόνο για να προχωρήσει με θεσμικές παρεμβάσεις στην δημιουργία ενός κατάλληλου σχεδίου στην ασφάλεια και λειτουργία του οικισμού στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής (με ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 24/3/2017 το έπραξε για το «Κόκκινο Λιμανάκι» του δήμου Ραφήνας). Δηλαδή είχε χρόνο να δημιουργήσει δομές τόσο πρόβλεψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, όσο και στην δημιουργία κανόνων δομής και λειτουργίας του οικισμού Μάτι που έγινε στόχος της πύρινης πορείας μιας ταχύτατης πυρκαγιάς που έσβησε στην… θάλασσα. Όχι μόνο δεν υπήρξαν υποδομές αντιμετώπισης μιας πιθανής πυρκαγιάς μέσα στο δάσος, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε επιτυχώς (για λόγους που το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος οφείλει να αποσαφηνίσει) επί της οδού Μαραθώνος, αλλά δεν υπήρχε και καμία παρέμβαση (χωροταξικοί κανόνες σχετιζόμενοι με την ποιότητα και την ποσότητα των δένδρων μέσα στην κατοικημένη περιοχή, αλλά και αναγκαστική παρέμβαση –με απαλλοτριώσεις γης από όλους τους κατοίκους- στους δρόμους π.χ. πλάτος οδών, κατάργηση αδιεξόδων, οδοί και σκάλες διαφυγής στην θάλασσα κ.α., δημιουργία οδών διαφυγής παράλληλων με την θάλασσα και την λεωφόρο Μαραθώνος) σχετική με την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε από τα παραπάνω, για να μπορέσει να παράσχει ασφάλεια στους κατοίκους αυτούς, πολίτες της Ελλάδας. Ακόμη και η πιθανή δικαιολογία της έλλειψης σχετικών κεφαλαίων θα έπρεπε να καλυφθεί από τον γενικό προϋπολογισμό του κράτους, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα έργα προστασίας της περιοχής, μέχρις ότου οι κάτοικοι πληρώσουν το αναλογούν ποσό για τις σχετικές εργασίες...
Εκ του τραγικού αποτελέσματος, το μόνο που έκαναν οι κυβερνώντες ήταν να σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε!!!

Είναι η ίδια κυβέρνηση, όμως, που χωρίς δισταγμό στοχοποιεί τους κατοίκους (ως παράνομους), όταν η ίδια δεν φρόντισε να λειτουργήσει σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, που είναι απαιτητός από το Σύνταγμα και αφορά την προστασία των πολιτών. Το θράσος όλων των κυβερνητικών παραγόντων επιχειρεί να μεταστρέψει τις ευθύνες, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό να γίνει επιτρεπτό από τους πολίτες όλης της χώρας, επειδή –εκ του τραγικού αποτελέσματος- γίνεται αντιληπτό πως όλοι οι πολίτες είμαστε εν δυνάμει εκτεθειμένοι σε άγνωστους κινδύνους επειδή η παρούσα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναλάβει το Συνταγματικό της χρέος (προς τους πολίτες) το οποίο αφορά την ασφάλεια των κατοίκων της χώρας.

Τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής δεν σταμάτησαν, δυστυχώς, στον τομέα της πρόληψης (δημιουργία κατάλληλων υποδομών), και στον τομέα της αντιμετώπισης (ύπαρξη ικανού αριθμού προσωπικού και σύγχρονων μέσων) της πυρκαγιάς. Το πλέον τραγικό μέρος των όσων συνέβησαν στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής αφορά στα όσα συνέβησαν (ή και δεν συνέβησαν) όταν όσοι κάτοικοι έζησαν αφού είχαν καταφέρει να γλιτώσουν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας. Η πολύωρη εγκατάλειψή τους στην άκρη της θάλασσας ή και μέσα στη θάλασσα, ενώ ήταν ήδη γνωστό πως κάποιοι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ της φωτιάς και της θάλασσας. Στο χρονικό εκείνο σημείο δεν υπήρχε κράτος. Κινήθηκαν ιδιώτες και έσωσαν ανθρώπους. Εκατοντάδες ανθρώπους. Το επίσημο κράτος άρχισε να λειτουργεί μερικές ώρες αργότερα, επειδή οι υπηρεσίες περίμεναν τις διαταγές από τους ανωτέρους τους. Κι αυτοί με τη σειρά τους από τους πολιτικούς υπεύθυνους (κομματικούς εγκάθετους). Άνθρωποι, έλληνες πολίτες συνέχιζαν να καίγονται, ή χωρίς να έχουν πλέον δυνάμεις να πνίγονται, αλλά το επίσημο κράτος, για την ακρίβεια η πολιτική ηγεσία, σοκαρισμένο έψαχνε τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης του τραγικού συμβάντος…!

Χρειάστηκε να περάσουν κάποιες μέρες και μάθαμε πως όλα έγιναν σωστά. Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Πως κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν θα άλλαζε τίποτε στα όσα έκανε!!!
Καμία συγνώμη για τους νεκρούς.
Καμία συγνώμη από τους ζωντανούς...
Καμία ευθύνη από τους υπεύθυνους…
Άλλωστε, στην Ελλάδα όλοι μας γνωρίζουμε πως υπάρχουν αρμόδιοι αλλά ποτέ υπεύθυνοι.
Εσχάτως μάθαμε πως υπάρχουν ξεδιάντροποι, ανήθικοι και ελεεινοί που δεν διστάζουν να αποποιηθούν τα πάντα εκτός από την εξουσία της καρέκλας και τον παχυλό μισθό τους…

Ας τα θυμόμαστε αυτά στις επόμενες εκλογές… γιατί ενδέχεται να κληθούμε να εμπιστευτούμε την ζωή και τη χώρα μας σε χέρια ανίκανων να κυβερνήσουν αλλά ικανών να «δολοφονήσουν» εμάς και την Ελλάδα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο! τα χρήματα από τις νομιμοποιήσεις που πηγαίνουν; το έχω ξαναρωτήσει. όλες οι κυβερνήσεις λένε ότι τα εισπράττουν για να φτιάξουν έργα υποδομών, δρόμους, αποχετεύσεις, δίκτυα ύδρευσης, ασφάλεια των πολιτών (εδώ γελάμε) πρόσβαση προς την θάλασσα που είναι κλεισμένη με μαντρότοιχους (μόνο επί Α.Παπανδρέου άνοιξαν προς οι ακτές και γκρεμίστηκαν μάντρες) πρόσβαση προς εθνικές οδούς κλπ.
    Αυτοί έλεγαν ότι ανέβηκαν στην εξουσία για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, τι έκαναν τόσα χρόνια; αν δεν μπορούσαν ας το έλεγαν και όχι να ψευτίζουν τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]