Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

CNBC: Η λύση για το ελληνικό χρέος θα φανερώσει τη συμπεριφορά των ισχυρών της ΕΕ


«H τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει για πολλούς σε ολόκληρη την Ευρώπη τον καθρέφτη του τρόπου με τον οποίο τα πλουσιότερα ευρωπαϊκά έθνη μεταχειρίζονται τα λιγότερο τυχερά από τα μέλη της Ένωσης» εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν κάνει πλέον πηχυαίους τίτλους, για τους Έλληνες που έχουν υποστεί χρόνια περικοπών και διεθνών αντιδράσεων, αλλά το θέμα παραμένει σημαντικό. Και το ίδιο ισχύει και για μια «στρατιά Ευρωπαίων γραφειοκρατών και πολιτικών», που τώρα καλούνται να κλείσουν ό,τι πολλοί θεωρούν ότι υπήρξε το πιο τρομακτικό κεφάλαιο της οικονομικής ιστορίας της σύγχρονης Ευρώπης» σημειώνει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Σήμερα πλέον, εάν δεν προκύψει κάποιο σημαντικό πρόσκομμα, η 20η Αυγούστου θα σηματοδοτήσει την πρώτη μέρα, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, που οι ηγέτες της Ελλάδας – κυρίως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο επικεφαλής των οικονομικών του, Ευ. Τσακαλώτος – θα ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο των δαπανών τους…

Αλλά, όχι μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εκπληρώσει τις δεκάδες διαφορετικές δεσμεύσεις που τους έχουν επιβάλει οι πιστωτές – καθώς απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα – αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με τον τρόπο μείωσης, καθυστέρησης ή επανυπολογισμού του χρέους της χώρας» σημειώνει το CNBC.

Εκτιμά ακόμη ότι «παραμένει Προβληματική η στάση του ΔΝΤ.

Ο απεσταλμένος του CNBC στη Σόφια την περασμένη εβδομάδα λέει μάλιστα ότι ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί του είπε ότι «η ΕΕ πιστεύει πως τα μοντέλα της είναι ακριβέστερα, αλλά υποστήριξε ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί συμμετοχή (buy-in) του ΔΝΤ θα ήταν να συμφωνηθεί ένας μηχανισμός αποπληρωμής του χρέους όπως αρχικά προτάθηκε από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικων Μπρουνό Λε Μέρ . Ο υπουργός Οικονομικών του Μακρόν μου είπε ξεχωριστά ότι ελπίζει να προσελκύσει τους αντιπάλους του στο σχέδιο του, έναν “μηχανισμό αναπτυξιακής προσαρμογής” που θα συνδέει αυτόματα τις μελλοντικές αποπληρωμές του χρέους με τη σχετική οικονομική επιτυχία της Ελλάδας: η Αθήνα θα καταβάλλει μεγαλύτερες δόσεις αν η οικονομία της αναπτύσσεται ταχύτερα και θα μειώνει τις δόσεις εάν επιβραδύνεται, μια διαδικασία που οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται πως παρέχει στους μετέχοντες στην αγορά μεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια».

Σύμφωνα με το CNBC «Απέναντι στο γαλλικό σχέδιο είναι η επιθυμία χωρών όπως η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, η Φινλανδία και η Αυστρία να διατηρήσουν έναν βαθμό ελέγχου στις αποπληρωμές της Ελλάδας. Η άποψη που υποστηρίζεται στο Βερολίνο είναι ότι μια τέτοια προσέγγιση θα αναγκάσει τους Έλληνες να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας που βοήθησαν να μετατραπεί σε πλεόνασμα το 15% έλλειμμα του 2009», καταλήγει το ρεπορτάζ του CNBC.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Πλεόνασμα" από το αίμα τού Ελληνικού λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 300 ΔΙΣ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΣΗ!
    ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!!!

    ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;
    ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ;

    (Οι καταθέσεις (στην Ελβετία) της Ψωροκώσταινας, Πολιτική ...www.elzoni.gr/html/ent/121/ent.19121.asp25 Φεβ 2012 - Αλλά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, είχε τότε σπεύσει ... πως «οι Έλληνες έχουν καταθέσεις περίπου 600 δις ευρώ στην Ελβετία, ...)

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ!!!

    Ρε κομμουνιστές τα έντοκα γραμμάτια , 1 δις ευρώ που βγάλατε στην φόρα προχθές τον Μάρτιο, πλεόνασμα απο την επιτυχημένη πολιτική σας , το ονομάζετε; Πόσα άλλα δις έχετε δανεισθεί από τα αφεντικά σας τους τραπεζίτες για να έχετε πλεόνασμα;
    Ποίος θα τα πληρώσει πάλι τα δισεκατομμύρια “πλεόνασμα” που τώρα δανείζεστε από τους φίλους σας, τοκογλύφους τους λέγατε , τραπεζίτες ;

    Αριστεροί εχει μείνει τίποτα άλλο να ξεπουλήσετε, εκτός από την ψυχή των Ελλήνων που από οτι όλα δείχνουν , μισείται θανάσιμα ;
    "Αμερικανάκια" όση προπαγάνδα υπέρ των κομμουνιστών και να κάνετε , με εξόδους από τα μνημόνια στα οποία μας έβαλαν οι κακοί "δεξιοί" ΝΟΥΔΟΥΠΑΣΟΚ
    ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΕΡΟΧΡΗΜΑ.
    ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ!
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΤΟΝ ...ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!
    ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!

    ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση Κούλογλου: «ΜΑΚΑΡΙ να δίναμε το όνομα στα ...

    https://voicenews.gr/απιστευτη-δήλωση-κούλογλου-μακαρι-να/
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση Κούλογλου: «ΜΑΚΑΡΙ να δίναμε το όνομα στα Σκόπια και να παίρναμε ΛΥΣΗ για το ΧΡΕΟΣ»… (ΒΙΝΤΕΟ). 28/04/2018 ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΒΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ !!!
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!
    ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    “Απίστευτο αλλά αληθινό- ποσόν 600 δις, οι καταθέσεις των Ελλήνων κεφαλαιούχων στην Ελβετία
    .09/02/2011. .

    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

    Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό «Σπήγγελ», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε συνομιλίες με την πρωθυπουργό της Ελβετίας, προκειμένου να συνεισφέρουν οι Ελβετικές αρχές, για τον εντοπισμό των κεφαλαίων των Ελλήνων καταθετών στις Ελβετικές Τράπεζες. Εάν εντοπισθούν οι καταθέσεις που υπολογίζονται σε 600 δις ευρώ, θα πληρώσουν φορολογία 10% συν τα πρόστιμα.

    ΠΗΓΗ “mega channel

    Το κεφάλαιο ως γνωστόν δεν έχει πατρίδα αλλά πηγαίνει, εκεί που θα έχει το περισσότερο κέρδος. Γιατί τα τοποθετεί σε Ελβετικές τράπεζες; Διότι είναι προϊόντα φοροδιαφυγής , και διότι οι κάτοχοι του μεγάλου κεφαλαίου, αισθάνονται ανασφάλεια στην ίδια τους τη πατρίδα ,κι όχι μόνο οι Έλληνες. Δεν είναι τυχαίο πώς το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, έχει δώσει σχετική ασυλία στην Ελβετία να είναι οι τράπεζες της, το θησαυροφυλάκιο του διεθνούς κεφαλαίου.

    Εάν είχαμε π.χ. τα 600 δις, στις Ελληνικές τράπεζες, μόνο με 10% φορολογία, από το κράτος ,δηλαδή 60 δις το χρόνο, θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος χωρίς να πάθει ασφυξία η Ελληνική οικονομία , και να έχομε 15% ανεργία , και διεύρυνση της φτώχειας σε ευρύτερες ομάδες πολιτών.”

    http://agonaskritis.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8C%CE%BD-600-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA/

    ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΜΥΑΛΟ
    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    ΕΔΩ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ
    ΑΛΛΟΥΣ ...ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
    ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
    ΕΙΝΑΙ …”ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ”!!!

    ΠΑΜΕ στους γνήσιους να τα αρπάξουμε …ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…

    “Δυόμισι ΑΕΠ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία | Ελληνική ...https://www.kathimerini.gr/.../dyomisi-aep-oi-kata8eseis-twn-ellhnwn-sthn-elvetia8 Φεβ 2011 - Στο αστρονομικό ποσό των 600 δισ. ευρώ ανέρχονται οι καταθέσεις των ... Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε διάφορες χώρες του εξωτερικού

    Καταθέσεις ύψους 600 δισ. ευρώ από Ελληνες στις ελβετικές τράπεζες ...www.kathimerini.gr/.../kata8eseis-yyoys-600-dis-eyrw-apo-ellhnes-stis-elvetikes-trape...8 Φεβ 2011 - Καταθέσεις ύψους 600 δισ. ευρώ από Ελληνες στις ελβετικές τράπεζες ... της Ελβετίας για ανταλλαγή πληροφορικών σχετικά με τους Ελληνες φοροφυγάδες. ... Ελλήνων που έχουν καταθέσεις σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

    Από πού βρέθηκαν 600 δις ΕΥΡΩ Ελλήνων στην Ελβετία;;;; « olympia.grhttps://olympia.gr/2011/02/08/από-πού-βρέθηκαν-600-δις-ευρω-ελλήνων-στη/8 Φεβ 2011 - Περί τα 600 δις ΕΥΡΩ, σχεδόν διπλάσια από το χρέος της χώρας,… ... τάξη της χώρας), έχουν καταθέσεις στην Ελβετία περί τα 600 δις ΕΥΡΩ.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]