Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυστυχώς η σημαία του ISIS έφτασε στο κέντρο της Αθήνας


Τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης του 2015 φαίνεται ότι αρχίζει να βιώνει σταδιακά η Αθήνα αφού δεκάδες χιλιάδες Αφρικανοί, Ασιάτες και Άραβες πρόσφυγες και μετανάστες μαζί με χιλιάδες άτομα αγνώστου προελεύσεως και παρελθόντος έχουν εγκλωβιστεί στο κέντρο της πρωτεύουσας αναμένοντας την ευκαιρία για να ταξιδέψουν προς τον πλούσιο βορρά.

Άλλοι όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια ενσωματώνονται στις συμμορίες που οι ομοεθνείς τους έχουν δημιουργήσει και μεταφέρουν την τεχνογνωσία που απέκτησαν στα πεδία των μαχών στην Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη, στη Λιβύη, στην Αλγερία, στο Σινά κλπ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα bloko.gr γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ μια από τις δεκάδες καταλήψεις από αλλοδαπούς των χωρών του Μαγκρέμπ στην οδό Αραχώβης, σε κτίριο που στεγαζόταν παλιά φοιτητική εστία, φαίνεται ότι εκτός του ότι αποτελεί άντρο βίας.

Από εκεί εξορμούν καθημερινά ένοικοι που καταδυναστεύουν τους πολίτες της περιοχής με ένοπλες επιθέσεις, διακίνηση ναρκωτικών και παρενοχλήσεις κάθε είδους ιδιαίτερα γυναικών, μετατρέπεται σταδιακά σε εστία ασύμμετρης απειλής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr, στο εσωτερικό της κατάληψης και σε διάφορους τοίχους υπάρχουν αναρτημένες σημαίες του ISIS, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι από τους ένοικους πολέμησαν στο πλευρό τζιχαντιστών, αλλά και δεν το αποκλείει.

Στο συγκεκριμένο χώρο, φέρονται πως υπήρξαν κατά διαστήματα ένοικοι οι 3 Αλγερινοί που πιάστηκαν από αστυνομικούς την ΟΠΚΕ Αγίου Παντελεήμονα μετά από ληστεία και σεξουαλική ασέλγεια σε βάρος δύο κοριτσιών που βρίσκονταν στον λόφο του Στρέφη, ενώ σε μία από αυτές η ανοίκεια πράξη έγινε με την απειλή του όπλου κολλημένο στο κεφάλι της.

Η συγκεκριμένη εικόνα ωστόσο σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στο bloko.gr δεν είναι αποσπασματική, ούτε μεμονωμένη. Η βια και η τρομοκρατία που ασκείται erga omnes των γυναικών που κάποτε κυκλοφορούν ελεύθερα, ασκείται με άσεμνα πειράγματα, χειρονομίες και με εκφράσεις σώματος και λέξεων, που έχουν καταστήσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους στην κυριολεξία άβατο για τις ασυνόδευτες κυρίες.

Όπως επίσης σημειώνεται, τη συγκεκριμένη κατάληψη την “απελευθέρωσαν” πριν από λίγους μήνες ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι μάλιστα απαθανάτισαν σημαίες του ISIS μέσα σε αρκετούς χώρους του κτιρίου.

Δυστυχώς, όπως είθισται στις περιπτώσεις που η αστυνομία παρεμβαίνει, το κτίριο ανακαταλήφθηκε και διατηρεί έκτοτε το χαρακτήρα του ως εστία κοινωνικής αλλά και ασύμμετρης απειλής, μέσα στην καρδιά της Αθήνας.

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]