Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κουβέλης: Η Τουρκία δεν θα το επιδιώξει, αλλά δεν αποκλείεται ένα συμβάν να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο


Την άποψη πως η Τουρκία δεν θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει «ένα συμβάν που μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ ο κ. Κουβέλης ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι «εύθραυστη, όσο και ευάλωτη» και εκτίμησε ότι οι εκλογές στη γείτονα χώρα «δεν θα είναι απαραιτήτως και ο ορίζοντας της τουρκικής προκλητικότητας».

Κατηγόρησε, επίσης, την Τουρκία ότι «θέλει να συμψηφίζει» την κράτηση των δύο με την απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, επισήμανε ότι στην Τουρκία δεν συνηθίζεται να φωτογραφίζεται, ή να βιντεοσκοπείται η μεταφορά κρατουμένων στα δικαστήρια και απέδωσε την ενέργεια αυτή, «σε επικοινωνιακούς στόχους του κ. Ερντογάν, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία».

Οι δηλώσεις μου ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα - Σε εξέλιξη οι χειρισμοί

«Ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών.

«Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε πως εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών επεσήμανε πως η δήλωση του επί του θέματος ήταν σε συσχετισμό με κάποιο δημοσίευμα, «είχα υποχρέωση να απαντήσω».

«Οι δηλώσεις μου δεν απήχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες» συνέχισε.

«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», σημείωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]