Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζόραν Ζάεφ: Η Μακεδονία του Πιρίν είναι βουλγαρική και εκεί ζουν Βούλγαροι


«Ζάεφ: Αναγνωρίζουμε μέρος της ιστορικής Μακεδονίας ως βουλγαρικής»

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, στη συνέντευξή του στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση BTV, δήλωσε πως εάν η χώρα του δεν καταφέρει να επιλύσει το όνομα με την Ελλάδα, τότε δεν πρόκειται να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνέντευξή του προέβη σε μια δήλωση που πρώτη φορά ακούγεται από πρωθυπουργό των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η κυβέρνησή του αναγνωρίζει τμήμα της ιστορικής (γεωγραφικής) Μακεδονίας ως βουλγαρικό – την περιοχή του Πιρίν- το οποίο ανήκει στη Βουλγαρία και εκεί ζούνε Βούλγαροι.

Η δήλωση αναμεταδόθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. "Συγκεκριμένα, είπε ότι η κυβέρνησή του αναγνωρίζει τμήμα της ιστορικής (γεωγραφικής) Μακεδονίας ως βουλγαρικό"


    Καταρχην αλλο πραγμα η "γεωγραφικη Μακεδονια" , η οποια προκυπτει απο τα 3

    βιλαετια επι Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και αποτελει μερος της σλαβικης

    προπαγανδας, και αλλο η Ιστορικη Μακεδονια, η οποια οριοθετειται απο τους

    δικους μας προγονους,τους πραγματικους Μακεδονες, στην ευρυτερη περιοχη της

    σημερινης Μακεδονιας, δηλαδη εντος της Ελληνικης επικρατειας, στο

    μεγαλυτερο ποσοστο της.

    Επιπλεον, δεν εχει καμια σημασια τι αναγνωριζουν ή οχι οι Σκοπιανοι,καθοτι

    γεωγραφικα ,φυλετικα και ιστορικα δεν εχουν καμια σχεση με την Μακεδονια

    και με τους Μακεδονες!

    Τελος ,καλο θα ηταν να μας πει ο σκοπιανος πρωθυπουργος πως στην "Μακεδονια

    του Πυριν", αντι για "μακεδονικα" ομιλουνται βουλγαρικα!

    Που χαθηκαν οι εκει "Μακεδονες";


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΓΕ!ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ!ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΥΤΗΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

      Διαγραφή
  2. Είναι γελοίο να επικαλούνται την Οθωμανική περίοδο!Συνεπώς εγώ θέλω να ρωτήσω επειδή επί Οθωμανικής περιόδου στην ουσία όλη η Ελλάδα ήταν Οθωμανική και Βιλαέτια,θα πρέπει τώρα η Αλβανία να θέλει να ονομάσει το μισό της κομμάτι ΗΠΕΙΡΟ ή η Τουρκία τη μισό της κομμάτι Θράκη ή Θεσσαλία?Και με το ίδιο σκεπτικό γιατί επιλέγεται η Οθωμανική και όχι η Βυζαντινή περίοδος?ή η Ρωμαική ?Αυτά τα επιχειρήματα για 3 Μακεδονίες είναι από ανιστόρητα και γελοία έως άθλια και πολιτισμικά βάρβαρα!Καταρχήν και μόνο να σκεφθεί κανείς ότι οι ίδιοι παραδέχονται ότι είναι Σλάβοι και ότι η γλώσσα τους σλαβική αλλά θέλουν να τους αναγνωρίζουν ως Μακεδόνες αυτογελοιοποιούνται και δείχνουν πολιτισμικά αμόρφωτοι και ακαλλιέργητοι!Επιπλέον το γεγονός ότι επί δεκαετίες χτίζουν ένα ψεύτικο εθνικό κατασκεύασμα με ολέθριες επιπτώσεις στις νέες γενιές τους είναι κάτι που τους καθιστά πολιτικά και πολιτισμικά "εγκληματίες"!Το έθνος δεν στηρίζεται ποτέ σε ψεύδη!Καταρρέει αργά ή γρήγορα.Η ταυτότητα,η γλώσσα και η θρησκεία,τα ήθη και τα έθιμα που διαχρονικά παραμένουν αναλλοίωτα καθιστούν το έθνος και όχι "οι γεωγραφικές αλλαγές"!Η γεωγραφία εμπεριέχεται στο έθνος αλλά δεν είναι το κριτήριο το πρωτεύον και μάλιστα μιας ιστορικής περιόδου για να ονομασθεί ένα έθνος ή ένα κράτος!Και στην Κρήτη υπήρχαν Τούρκοι,αυτό δεν σημαίνει πως μια περιοχή της Τουρκίας μπορεί να ονομασθεί Κρήτη!Ας σκεφτούμε αν μια περιοχή στη σημερινή Ευρώπη π.χ το Βέλγιο να θέλει να ονομάζεται Γαλλία ή με την ονομασία κάποιας περιοχής της Γαλλίας!Θα το δέχονταν οι Γάλλοι?Οχι φυσικά.Αν μια περιοχή κοντά στη Ν.Υόρκη έλεγε ότι αυτήν είναι η Ν.Υόρκη και όχι αυτήν που ξέρει όλος ο κόσμος.Θα το δεχόντουσαν?Ασφαλώς και όχι!Οταν όμως δεν σέβεσαι την καταγωγή σου,τη γλώσσα σου και τον πολιτισμό σου,αργά ή γρήγορα η Ιστορία σε εκδικείται!Αυτό κάνουν οι Σκοπιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε μου το συνολο των πολιτικων δωσιλογων , εχουν αλλες εντολες .
    Το συνολο των ελληνοφωνων πολιτικων ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ της αποικιας , εχουν δωσει το Αιγαιο μας , την Θρακη μας , την Μακεδονια μας , την Ηπειρο μας και εδωσαν και ΟΛΟ τον πλουτο μας , ιδιωτικο και δημοσιο στα σιωνιστικα αφεντικα τους . Και ΕΜΕΙΣ ακομη τους κοιταμε και σχολιαζουμε !
    Τελικα δικαιως θα χαθουμε , διοτι δεν αξιζουμε να ζουμε σε τετοια Αγια χωματα ΗΡΩΩΝ . Εμεις δεν ειμαστε ουτε μια τριχα απο τους αγωνιστες ολων των εποχων που εχυσαν το αιμα τους για εμας και εμεις να επιτρεπουμε σε σαμαραδες , τσιπριδες και λοιπα καθαρματα να εποικιζουν την Πατριδα μας και να διωχνουν τους Ελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου,καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου όμως δεν πρέπει να "σκύψουμε το κεφάλι"!Ο ελληνισμός δίδαξε σε όλη την ανθρωπότητα να μην "σκύβει το κεφάλι"!Είναι χρέος μας τόσο για την Ιστορία και τους προγόνους μας όσο και για τα παιδιά μας.Οσο περνάει από το χέρι του καθενός,όσο μπορεί ο καθένας πρέπει να παλέψουμε!Είδες τι έγινε στα δύο συλλαλητήρια.Νόμιζαν ότι ήμασταν αδιάφοροι με τα εθνικά θέματα και ότι το θέμα θα το έλυναν γρήγορα!Πήραν όμως την απάντηση και αναδιπλώθηκαν.Να σου πω κάτι και μια συζήτηση αρκεί για να αρχίζει ο καθένας μας να αφυπνίζεται και να ξέρει να απαντά όταν προκαλούμαστε εθνικά.Δεν πρέπει να είμαστε ηττοπαθείς αλλά έτοιμοι να απαντήσουμε όπως αξίζει στον ελληνισμό!Γνωρίζεις τα παραδείγματα αντίστασης του ελληνισμού.Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να είμαστε ηττοπαθείς και να αποφασίζουν για λογαριασμό μας.Είμαστε λαός της συνέχειας και της Ιστορίας,της μνήμης και όχι της λήθης!Αν εμείς δεν τους αφήσουμε να δώσουν το όνομα να΄σαι σίγουρος ότι κανένας δεν θα μπορέσει.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]