Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οριακή η κατάσταση με τους μετανάστες στον Έβρο – Ν. Τόσκας: Όλα υπό έλεγχο


Την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται και πάλι στον Έβρο με τις αυξανόμενες ροές μεταναστών αποτυπώνει σε ρεπορτάζ του Guardian, με τον αρμόδιο υπουργό, όμως, να διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας έρχεται στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων του ΟΗΕ. σύμφωνα με τα οποία μόνο τον Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μαυρίδης, περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι εγκαταστάσεις που διαθέτουμε είναι υπερπλήρεις και τα πράγματα είναι στο όριο να βγουν εκτός ελέγχου. Μάλιστα, καταφθάνουν περισσότεροι μετανάστες από αυτούς που μπορούμε να καταγράψουμε. Η κυβέρνηση έστειλε επιπλέον 120 αστυνομικούς αλλά αυτό είναι προσωρινό και όχι αρκετό μέτρο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί η Frontex» προσθέτει.

Από την άλλη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δεν μοιάζει να συμμερίζεται τις ανησυχίες των τοπικών αρχών. «Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Όλα είναι υπό έλεγχο» δηλώνει στο ίδιο ρεπορτάζ του Guardian.

To μοναδικό κέντρο υποδοχής στην περιοχή έχει δυνατότητα για καταγραφή 240 ατόμων και πλέον πολλοί μετανάστες, ακόμα και ανήλικα παιδιά φιλοξενούνται σε ακατάλληλες εγκαταστάσεις ακόμα και στο αστυνομικό τμήμα, σημειώνει ο Guardian.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]