Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στόλτενμπεργκ: Οι διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας να επιλυθούν μέσω του διαλόγου


Με προκλητική δήλωση επανέρχεται ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά και αναγνωρίζοντας έμμεσα τις παράνομες τουρκικές απαιτήσεις ζητά διάλογο για το... Αιγαίο!

Στις εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει η Hurriyet.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δυο πολύτιμοι σύμμαχοι. Είναι μέλη της Συμμαχίας για πολλές δεκαετίες από τη δεκαετία του 1950. Εκτιμώ και τις δυο χώρες για την συνεισφορά τους στη Συμμαχία», τόνισε.

«Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας που σχετίζονται με ζητήματα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ελπίζω αυτές οι διαφορές να μπορούν να επιλυθούν στο πνεύμα του διαλόγου και χαιρετίζω το ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχουν μιλήσει για να διευθετήσουν αυτά τα ζητήματα. Μόνο μέσω αυτού του είδους διαλόγου μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές. Έχω μιλήσει φυσικά τόσο με τις Τουρκικές όσο και με τις Ελληνικές αρχές. Χαιρετίζω το γεγονός πως αυτά τα ζητήματα διευθετούνται μέσω άμεσου διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα, επανέλαβε τη σημασία της Τουρκίας για τη Συμμαχία, σημειώνοντας πως «αρκεί να δει κανείς τον χάρτη και να δει τη στρατηγική γεωγραφική θέση της Τουρκίας, που συνορεύει με το Ιράκ και τη Συρία, που συνορεύει με τις ταραχές και τη βία που απειλούν την Τουρκία και άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Χαρακτήρισε την Τουρκία «πολύτιμο σύμμαχο», ενώ σχολίασε πως «η Τουρκία παρέχει βασικές δυνατότητες στο ΝΑΤΟ αλλά και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν στήριξη στην Τουρκία. Έτσι λειτουργεί το ΝΑΤΟ. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Είμαστε ισχυρότεροι μαζί παρά μόνοι. Το ΝΑΤΟ είναι καλό για την Τουρκία και η Τουρκία είναι καλή για το ΝΑΤΟ».

Επανέλαβε επίσης πως «η Τουρκία έχει φυσικά το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτόν της και περιμένουμε πως αυτό θα γίνεται με ανάλογο τρόπο. Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εαυτόν της διότι η Τουρκία έχει υποφέρει από πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]