Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έξωση της σπείρας Σόρος από την Ουγγαρία


Noμοσχέδιο έξωσης του Σόρος 
εκκαθαρίζει την Ουγγαρία 

Στην ουγγρική Βουλή κατετέθη τον Φεβρουάριο ένα Νομοσχέδιο“Stop Soros”, που «εξουσιοδοτεί τον υπουργό των Εσωτερικών να απαγορεύσει μη κυβερνητικές οργανώσεις  (ΜΚΟ) που υποστηρίζουν την μετανάστευση και δημιουργού πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.» Κατόπιν αυτού το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης του Τζωρτζ Σόρος θα μετακομίσει στην Βιέννη, όπως μετέδωσε το Ρώυτερ. 
  Τα μέτρα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτωρ Όρμπαν κατά των συνδεόμενων με τον Σόρος οργανώσεων οφείλονται κυρίως για την εκστρατεία τους υπέρ τη μαζικής μετανάστευσης όσο και για την στενή σχέσης τους με πολλές χρωματιστές επαναστάσεις, την «Αραβική ΄Ανοιξη» και  πολλές άλλες πολιτικές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο. 

Μολονότι ως αποστολή τους προβάλλεται «η προαγωγή της Δημοκρατίας», στην πραγματικότητα το -σαν της αράχνης- δίχτυ των οργανώσεων του Σόρος λειτουργεί για την προώθηση και επιβολή του σχεδίου  της Παγκοσμιοποίησης. 

Το Ρώυτερ μετέδωσε ότι το Πανεπιστήμιο του Σόρος «υπέγραψε συμφωνία με τον Δήμο Βιέννης για να ανοίξει ένα παράρτημά του στην πόλη». Υποχρεώθηκε στην μετακίνηση από ουγγρικό νόμο που θέτει αυστηρότερους περιορισμούς για την χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ξένα πανεπιστήμια. Το πανεπιστήμιο του Σόρος έχει την έδρα του στην Νέα Υόρκη, όσο και αν λέγεται Κεντρικής Ευρώπης. Ο νέος ουγγρικός νόμος ορίζει ότι το πανεπιστήμιο οφείλει να ανοίξει έναν κλάδο στην χώρα της έδρας του –στην Νέα Υόρκη, εν προκειμένω- και νε εξασφαλίσει μια διμερή συμφωνία υποστήριξής του από την αμερικανική κυβέρνηση. 

Η επιτελική οργάνωση του Σόρος «Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας» ανακοίνωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την Ουγγαρία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου “Stop Soros” και  κατηγόρησε την κυβέρνηση  ότι επιχειρεί να φιμώσει τις ΜΚΟ. 

Το Ρώυτερ μετέδωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Νομοσχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καταπάτηση  του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθε. 

Αλλά ο πρωθυπουργός ΄Ορμπαν, που εξασφάλισε μιαν εντυπωσιακή εκλογική νίκη προ εβδομάδων, έχει κάθε λόγο να φυλάγεται από τον Σόρος και τις ΜΚΟ του στην Ουγγαρία. Δεν  έχει κανείς παρά να κοιτάξει το παράδειγμα της Ουκρανίας και τον ρόλο που έχουν παίξει εκεί οι αγαθοεργές ΜΚΟ του Σόρος στην δημιουργία των προϋποθέσεων για το πραξικόπημα που ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.  

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στην New Eastern Outlook ο Σόρος ήταν πράγματι εκείνος που κινούσε από απόσταση τις μαριονέτες στο Κίεβο. Ο ουκρανικός κλάδος της οργάνωσής του, με την εκεί επωνυμία Ίδρυμα Διεθνούς Αναγέννησης, δρούσε στην Ουκρανία από το 1989. Δυο χρόνια πριν την πτώση της Σοβιετικής ΄Ενωσης είχε μοιράσει σε ουκρανικές ΜΚΟ 100 εκατομμύρια δολάρια,  καλλιεργώντας το κλίμα για την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας από την Ρωσική Ομοσπονδία το 1991. Ο ίδιος ο Σόρος  ομολόγησε αργότερα ότι το 2013-2014 είχε χρηματοδοτήσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου, που εξελίχθηκαν σε πραξικόπημα και έφεραν στην εξουσία την παρούσα κυβέρνηση. 

Οι ΜΚΟ του Σόρος  είχαν επίσης σε βάθος ανάμειξη στην Πορτοκαλί  Επανάσταση του 2004 στην Ουκρανία, που έφερε στην εξουσία τον διεφθαρμένο αλλά Νατοϊκό Βίκτωρ Γιουσένκο και την Αμερικανίδα γυναίκα του, πρώην υπάλληλο του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Το 2004, βδομάδες μετά την άνοδο του Γιουσένκο στην εξουσία, ο Michael McFaul, Αμερικανός ειδικός στην οργάνωση χρωματιστών επαναστάσεων, και αργότερα πρεσβευτής στην Μόσχα, σε  άρθρο του στην Ουάσιγκτον Ποστ αποκάλυψε: 

Η Αμερική ανακατεύτηκε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας; Μάλιστα. Οι  πράκτορες επιρροής της Αμερικής θα προτιμούσαν διαφορετική γλώσσα για την περιγραφή της δράσης τους –δημοκρατική βοήθεια, προαγωγή της Δημοκρατίας, υποστήριξη της πολιτικής κοινωνία κλπ- αλλά η δουλειά τους, όπως και να λέγεται, επιδιώκει να επηρεάσει την πολιτική αλλαγή στην Ουκρανία. 

Μολονότι η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση προσέφυγε στο δικαστήριο κατά την Ουγγαρίας για το νομοσχέδιο“Stop Soros”, ο Όρμπαν μένει αμετακίνητος, επειδή  οι οργανώσεις του Σόρος προάγουν την μαζική επανάσταση εναντίον της θέλησης του ουγγρικού λαού που τον εξέλεξε εκπρόσωπό του. 

Το Οκτώβριο ο Όρμπαν είχε δηλώσει για τον δισεκατομμυριούχο κερδοσκόπο: «Το δίκτυο Σόρος διαθέτει μεγάλη σφαίρα επιρροής μέσα στην Ευρωβουλή και  στους άλλους θεσμούς της ΕΕ. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μιαν Ευρώπη με ένα μίγμα πληθυσμών και να καταδικάσει την ουγγρική κυβέρνηση για την στάση της στο μεταναστευτικό.» 

΄Οποιος έχει κοιτάξει το ιστορικό των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ανατολική Ευρώπη και στον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, πρέπει να γνωρίζει πως τα υποτιθέμενα «φιλανθρωπικά» και  «υπέρ της δημοκρατίας» προγράμματα του στην Πολωνία, την Ρωσία και στην Ουκρανία, επέτρεψαν στον Σόρος τον επιχειρηματία να λεηλατήσει κυριολεκτικά τον πλούτο των πρώην κομμουνιστικών χωρών, σύμφωνα με το New Eastern Outlook. 

Η χρησιμοποίηση ΜΚΟ στην επιχείρηση υπονόμευσης κρατών μη αρεσκόμενων στην σημερινή δυτική νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων υπήρξε επίμαχο ζήτημα από καιρό και ώθησε την Ρωσία να πετάξει την USAID (και τις οργανώσεις του Σόρος έξω από την χώρα, με την κατηγορία ότι επιχειρούν να υποκινήσουν  διαδηλώσεις και να επηρεάσουν τις ρωσικές εκλογές. 

΄Όπως έγραψε το Free Thought Project, οι προσπάθειες του δισεκατομμυριούχου παίχτη των χρηματιστηρίων να ελέγξει την πορεία της διεθνούς πολιτικής χρησιμοποιώντας την τεράστια περιουσία του, δεν επιτρέπεται να παραβλέπεται δοθέντος ότι έχει μείζονα επίδραση στην εκδήλωση και την εξέλιξη των πολιτικών γεγονότων σον κόσμο. ¨όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί σαν μοχλό τόσο τεράστια μεγέθη πλούτου για να επηρεάσει τον διεθνή πολιτικό λόγο, αυτό που πνίγεται σ’ αυτή την θάλασσα χρήματος  είναι η φωνή του απλού πολίτη. 

Jay SyrmopoulosThe Free Thought Project
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Aπό την Ελλάδα έφυγε?Ποιοι είναι αυτοί που εμπλέκονται μαζί του στη Ελλάδα και τι ρόλο παίζουν?Θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια αυτά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν έφυγε από την Ελλάδα, οι ΜΚΟ του Σόρος ήλθαν άμεσα εδώ με την είσοδο των λαθρομεταναστών, τους υποστήριξαν από την αρχή και εξακολουθούν να τους παρέχουν μέχρι και σπίτια από δικά του χρήματα, βαπτισμένα όμως ως κονδύλια της ΕΕ. Μαζί του εμπλέκονται όλα τα πολιτικά κόμματα εντός κ(Υ)νοβουλίου πλην της Χρυσής Αυγής και φυσικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως κυβερνώντες του έστρωσαν χαλί αφού είναι υποτελείς στους εθνομηδενιστές. Ο αρθρογράφος έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι έχει επηρεάσει ΚΑΙ το ευρωκοινοβούλιο γιατί το χρήμα εξαγοράζει άτομα επιροής. Ο εθνοπροδότης Αβραμόπουλος ως επίτροπος μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ, εισέπραξε χοντρές δωροδοκίες από τα χρήματα του Σόρος για να υποστηρίζει θερμά την είσοδο των λαθρομεταναστών στην ΕΕ. Ο Σόρος μαζί με την Χίλαρυ Κλίντον και άλλα σκοτεινά πνεύματα είναι οι αρχιτέκτονες και οραματιστές της παγκόσμιας διακυβέρνησης του σκότους. Μπράβο όμως στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, τιμή και δόξα του πρέπει, που από την αρχή της εισροής των λαθρομεταναστών, δεν κατάπιε το χάπι ότι πρόκειται δήθεν για πονεμένους πρόσφυγες πολέμου, δεν δωροδοκήθηκε και δεν πουλήθηκε, όρθωσε το εθνικό και πολιτικό ανάστημά του εναντίον τους, έλαβε δραστικά μέτρα για την προστασία της χώρας του και των πολιτών της και συνεχίζει την σθεναρή και ουσιαστική αντίσταση στην πολτοποίηση που τόσο οργανωμένα επιχειρείται και δυστυχώς υλοποιείται στα υπόλοιπα κράτη μέλη.

      Διαγραφή
  2. “στην σημερινή δυτική νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων...”

    Μα ποιος είσαι ρε παιχταρά η ...αυλωνίτου...

    ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ


    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/04/blog-post_27.html

    "Ωχ, Παναγία μου… Θα γίνει χαμός. Δεν θα τους προλαβαίνουμε. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς στο δι@ολο να απορροφήσουν τό-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-σες επενδύσεις! Και αυτό είναι απολύτως λογικό κι αναμενόμενο όταν «τρως την καμήλα και σου μένει η ουρά αναμονής», όπως πολύ σωστά λέει η πασίγνωστη εκείνη φράση, που χρησιμοποιείται καθημερινά και κατά κόρον από όλους μας, σε όλο το πανελλήνιο… by Alexis Tsipras, Karanikas Employer

    Το είπε ο Πιο Ασιδέρωτος ever… Και δεν κοκκίνησε, να γίνει όπως εκείνο το απαίσιο σακίδιο που κουβαλάει… Και τι έγινε μόλις το είπε;;; Του είπε κανένας τίποτα;;; Του είπε «μα καλά, για πόσο $#%%^&… μας περνάτε όλους, τέλος πάντων;;;». Όχι. Το πολύ-πολύ να εισέπραξε και κάνα χειροκρότημα από τους παλαμοκροτητές του Κόμματος.

    Θα μου πεις «μα καλά, τον πιστεύεις;;;» Αμέ. Τον πιστεύει ο «γάτας» αφού.

    Εκείνος που μου λέει ότι ζούμε στην «κόλαση του νεοφιλελευθερισμού»

    και των «ασύδοτων αγορών» ενώ είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ σε κάθε δείκτη οικονομικής ελευθερίας και ανταγωνιστικότητας.
    ...
    http://www.capital.gr/forum/thread/6286807?messageId=6286807

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ


    Από Ελλάδα στην σχετική λίστα αναφέρονται οι:

    •Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ)

    •Μανώλης Γλέζος (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑΕ)

    •Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)

    •Μιλτιάδης Κύρκος (Το Ποτάμι)

    •Δημήτριος Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ)

    •Σοφία Σακοράφα (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ανεξάρτητη


    Προηγουμένως, ο 86χρονος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος, βρέθηκε να χρηματοδοτεί τους Σουηδούς ακροαριστερούς ακτιβιστές Expo για να εκπαιδεύσει αριστερούς στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας. Επιπλέον, ο Σουηδός επιχειρηματίας Daniel (((Sachs))) βρέθηκε να έχει λάβει επιδότηση από τον Σόρος για την καταπολέμηση του "εθνικισμού" κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2014. Το 2014, εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις από το Open Society, σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη εκείνο το έτος, ανέφερε νωρίτερα η Fria Tider, επικαλούμενη το DC Leaks portal, όπου περίπου 2.500 έγγραφα από το Open Society δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    ...
    http://redskywarning.blogspot.gr/2016/10/his-masters-voice.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]