Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα προς Τραμπ: Οι «έξυπνοι» πύραυλοι θα έπρεπε να στοχεύουν τρομοκράτες


Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας στο tweet του Ντόναλντ Τραμπ, μέσου του οποίου, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Ρωσία για τους έξυπνους πυραύλους που θα πλήξουν στόχους του Άσαντ.

«Οι έξυπνοι πύραυλοι θα έπρεπε να στοχεύουν σε τρομοκράτες, όχι στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η οποία εδώ και πολλά χρόνια μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως θέλουν να υπονομεύσουν την επιθεώρηση των εμπειρογνωμόνων για τα χημικά όπλα, οι οποίοι αναμένεται να ερευνήσουν το κατά πόσο διεξήχθη επίθεση με χημικά όπλα στη Ντούμα.

«Γνωρίζουν οι επιθεωρητές του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων ότι έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο έδαφος; Ή μήπως αυτό είναι το πραγματικό σχέδιο - να καλυφθούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της κατασκευασμένης επίθεσης με χτυπήματα έξυπνων πυραύλων - έτσι ώστε οι επιθεωρητές να μην μπορούν να τα βρουν;», συμπλήρωσε η Ζαχάροβα.

Δεν σχολιάζει το Κρεμλίνο τα όσα είπε ο Ρώσος πρέσβης

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Ρώσου πρεσβευτή, το Κρεμλίνο είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τέτοια ζητήματα. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ρώσος πρεσβευτής στον Λίβανο, Αλεξάντερ Ζασίπκιν, προειδοποίησε ότι Θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία.

«Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα όπως τι θα μπορούσε να συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό ή εκείνο το πλήγμα. Θα ήθελα ακόμη να ελπίζω πως όλα τα μέρη θα αποφύγουν ορισμένα βήματα που κανείς δεν προκάλεσε στην πραγματικότητα, τα οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν δεν σχεδιάζει προς το παρόν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον D. Trump

Ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε εξάλλου ότι στο πρόγραμμα εργασίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι προς το παρόν προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Όχι δεν είναι προγραμματισμένο», ήταν η απάντηση του Πεσκόφ στην ερώτηση ο ερώτημα αν ο πρόεδρος Πούτιν προτίθεται να επικοινωνήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]