Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές παγίδες για το "ελληνικό σαράκι"


Το σχέδιο της Άγκυρας για να σπείρει τον διχασμό, τα σενάρια ατυχήματος και η ανάγκη για ενότητα

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Οι Τούρκοι μάς γνωρίζουν καλά και ξέρουν ότι διαχρονικά έχουμε ένα κουσούρι: Αυτό της εμφύλιας διαμάχης. Ετσι πήραν την Κωνσταντινούπολη, έτσι κρατήθηκαν για 400 χρόνια στα ελληνικά εδάφη, με τον ίδιο τρόπο κέρδισαν τον πόλεμο στη Μικρά Ασία, λίγο πριν ο Στρατός μας καταλάβει την Αγκυρα, τα ίδια έκαναν στην εισβολή της Κύπρου. Χρησιμοποιούσαν την τακτική τού «διαίρει και βασίλευε» και εμείς πέφταμε ως αφελείς συνεχώς σε αυτήν την παγίδα.

Το ελληνικό... σαράκι είναι αυτό που έθρεψε τους Οθωμανούς τότε και τους Τούρκους σήμερα. Το σαράκι του διχασμού και των εκάστοτε πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Και επειδή, παρ’ όλα όσα πιστεύουμε εμείς, οι Τούρκοι κάνουν σχέδια μακροπρόθεσμα και όχι βραχυπρόθεσμα, τίποτε δεν είναι τυχαίο από όσα βλέπουμε. Γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες ρίχνουν πάλι το δόλωμα για να τσιμπήσουμε και να διχαστούμε σε μια κρίσιμη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Γι’ αυτό μόνο σύμπτωση δεν είναι ότι συνεχώς στοχοποιούν Ελληνες πολιτικούς (περισσότερο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο), διότι με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν ρήγμα στο ελληνικό εθνικό μέτωπο. Οι δηλώσεις τους δεν είναι αθώες, όπως φαίνονται, αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους, και αυτό δεν είναι άλλο από το να προκαλέσουν εσωτερικές κόντρες, που θα τους δώσουν το ελεύθερο για το επόμενο βήμα τους.
Και ενώ εμείς θα τσακωνόμαστε για άλλη μια φορά, εκείνοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που θα τους προσφέρουμε.

Εχετε δει από την απέναντι πλευρά αντίθετα φαινόμενα; Οι Τούρκοι πολιτικοί τσακώνονται μόνο για το πόσα περισσότερα θα αρπάξουν από την Ελλάδα. Πέντε νησιά ζητάει ο ένας; Πενήντα, λέει ο άλλος, για να μην τον πουν προδότη.
Μήπως ακούσατε κανέναν Τούρκο πολιτικό, ανεξαρτήτως κόμματος, να κάνει θέμα και να ζητά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών;
Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει εδώ, εάν είχαμε εμείς πιάσει Τούρκους στρατιώτες;

Εδώ το στρατιωτικό ελικόπτερο με το οποίο ήρθαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί μετά το πραξικόπημα τους το επιστρέψαμε εν μια νυκτί, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Τόσο... large είμαστε στις σχέσεις μας με τους γείτονες, που αποθρασύνονται καθημερινά.

Πραγματικά δεν γνωρίζω πού το πάνε οι Τούρκοι. Αλλά όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν την κλιμάκωση ποντάροντας σε κάποιο... ατύχημα, που θα το έχουν προσχεδιάσει. Η προδοσία στα Ιμια τούς έδωσε αέρα στα πανιά τους και πιστεύουν ότι μπορούν να ξαναστήσουν το ίδιο κόλπο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία έχει πάρει τα μέτρα της και γνωρίζει πραγματικά σε τι κατάσταση είναι το ελληνικό Στράτευμα και εάν όλα όσα πρέπει έχουν μελετηθεί.

Το κυριότερο όμως όπλο μας -και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- είναι η ενότητα λαού και πολιτικών. Αυτό πρέπει να προφυλάξουμε πάση θυσία. Να μην τσιμπήσουμε στο ύπουλο σχέδιο της Αγκυρας και αρχίσουμε να πυροβολούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό θα είναι ολέθριο λάθος και δεν πρέπει να υποπέσουμε σε αυτό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα εμποδίσει τα σχέδια των Τούρκων, που θέλουν με κάθε τρόπο να μας διχάσουν και να δημιουργήσουν «μαύρες τρύπες» στο εθνικό μέτωπο. Προσοχή, μην πέσουμε μέσα σε αυτές.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]