Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαντώντας στον Γιλντιρίμ με έναν χάρτη και έναν χάρακα


Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μάς φιλοδώρησε με έναν «εορταστικό» χαιρετισμό εν όψει του Πάσχα. Δήλωσε: «Δεν χρειάζεται να δίνουμε στην Ελλάδα τόση σημασία... Είναι μια μικρή χώρα της οποίας ο πληθυσμός δεν υπερβαίνει αυτόν της Ιστανμπούλ (Κων/πολης)».
Δεν ξέρω εάν και πώς θα επέλεγαν να αντιμετωπίσουν την παραπάνω προσβολή του Γιλντιρίμ οι πολιτικοί μας. «Δεινόσαυροι» ή... «δεινοσαυράκια» αδιαφόρως! Ιδίως μετά τον εντός των τελευταίων ετών επαίσχυντο δογματισμό του «ευρωενωσιακού» διευθυντηρίου. Που απαξιώνει την πολύτεκνη ελληνική οικογένεια, ως, τάχα, «ασύμφορη δημοσιονομικώς» (!), ενώ μας φορτώνει με καραβιές πολύτεκνων μουσουλμάνων τους οποίους επιβάλλει να περιθάλπουμε χωρίς να έχουν ασφαλιστική κάλυψη! Nα τους στεγάζουμε χωρίς ενστάσεις, σε... διαμερίσματα! Να αντικαθιστούμε τα συσσίτιά τους με επιδόματα, για να... τρώνε έξω! Μια χαρά!

Ο αφορισμός, όμως, Γιλντιρίμ περί Ελλάδος ως «ασήμαντης» λόγω πληθυσμού είναι προσβλητικός κυρίως από άποψη γεωπολιτική. Θα κάνω άφοβα μια απλή υπόδειξη στον Τούρκο πρωθυπουργό: Ας πάρει μπροστά του έναν χάρτη της Ν/Α Μεσογείου. Και έναν απλό... χάρακα! Ας μετρήσει σαν καλός μαθητής το κεντρικό (ευθύ...) διασυνοριακό μήκος του γεωπολιτικού πλαισίου που καλύπτει ο (τάχα... μικρούλης -η υπόδειξή μου ισχύει και για Νεοέλληνες φοβικούς πολιτικούς και διανοούμενους!-) Νέος Ελληνισμός ως εθνικός χώρος. Αρχίζοντας από τη νήσο Σάσων βορείως της Κέρκυρας (βγάζω -προσωρινώς- έξω την εθνικώς ελληνική Β. Ηπειρο,) και περνώντας ευθέως διαγώνια την ηπειρωτική μας χώρα, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, όλες τις νήσους μας νοτίως της Τουρκίας, ας καταλήξει, διατρέχοντας την Κύπρο, στο ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα, στο ανατολικό γεωγραφικό όριο της Μεγαλονήσου... Τον πιάνει μήπως... αναπνευστική δυσφορία; Διότι το ευθύ διασυνοριακό μήκος της Ελλάδος (ως εθνικής, επαναλαμβάνω, γεωπολιτικής περιοχής...) είναι μεγαλύτερο από το ίδιο ευθύ μήκος (και... κρατηθείτε!) της... Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας! Μόνο η Ιταλία μάς υπερβαίνει! Και είναι ίσο με το σημερινό ευθύ διασυνοριακό μήκος της Τουρκίας από της ακτές της (ελληνικότατης...) Ιωνίας έως τα άκρα της τουρκικής Ανατολίας! Νομίζει ο κ. Γιλντιρίμ ότι τον κοροϊδεύω; Αμ δε! Οποιος διαθέτει χάρτες και μάτια χωρίς στραβισμό, βλέπει!

Ισως ο κ. Γιλντιρίμ θέσει το ερώτημα: Δηλαδή, υπολογίζεις την ανοιχτή θάλασσα γύρω από τα νησιά σαν να ’τανε κι αυτή στεριά, με κατοίκους και παραγωγικές πηγές; Απαντώ: Πρωθυπουργέ μου, ρώτα το ΝΑΤΟ, ρώτα και την (περίεργη...) φιλενάδα σου τη Ρωσία, ποια, ακριβώς, επιστημονική άποψη έχουν τα επιτελεία τους για τη σημασία της ελληνικής γεωπολιτικής σφαίρας. Αρχίζει από το μέσο της Αδριατικής και φθάνει έξω από τον Λίβανο και το Ισραήλ... Δεν ξέρω, βέβαια, τι εικόνα έχουν τα ίδια επιτελεία και για τους Ελληνες πολιτικούς, «δεινόσαυρους» ή «δεινοσαυράκια» αδιαφόρως!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]