Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπιναλί Γιλντιρίμ: Οι Γκιουλενιστές βλέπουν την Ελλάδα ως καταφύγιο


Νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η τουρκική ηγεσία αναφορικά με το θέμα των 8 αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τη «σκυτάλη» μετά την πρωινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με την απελευθέρωση του ενός Τούρκου αξιωματικού, πήραν ο πρωθυπουργός της γείτονος, Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.

Ο κύριος Γιλντιρίμ κάλεσε την Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ και προχωρώντας σε νουθεσίες περί συμπεριφοράς είπε:
«Είμαστε γειτονική χώρα. Ο εχθρός μας πρέπει να είναι εχθρός και της Ελλάδας, έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται και η Ελλάδα. Δεν πρέπει να προστατεύονται οι άνθρωποι, οι οποίοι συμμετείχαν στο απόπειρα πραξικοπήματος. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, Γκιουλενιστές αρχίζουν και βλέπουν την Ελλάδα ως καταφύγιο. Αυτό προκαλεί ζημιά στις σχέσεις μας. Επαναλαμβάνουμε το αίτημα μας για την έκδοσή τους. Δεν θέλουμε να προκαλούν ζημιά στις σχέσεις μας οι Γκιουλενιστές»
Από την πλευρά του ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, στράφηκε κατά του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και δήλωσε:
«Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα, μέλος της ΕΕ, προστατεύει τα μέλη του FETO (Γκιουλενιστές) που αναμίχθηκαν σε απόπειρα πραξικοπήματος. Το πραξικόπημα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το να προστατεύεις όσους πήραν μέρος, είναι σαν να συμμετέχεις στο έγκλημα αυτό. Επιπλέον αφήνοντάς τους ελεύθερους γίνεσαι ένα κράτος που υποστηρίζει τους πραξικοπηματίες και τους επιβραβεύεις. Είναι σημείο ιστορικής καμπής, αυτό για εμάς, η Ελλάδα να έχει γίνει ένα κράτος που προστατεύει τους εχθρούς της Δημοκρατιας. Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι πιο προκλητικές από εκείνες του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καποτε θεωρουμασταν καταφυγιο των Κουρδων του ΡΚΚ!

    Μαλιστα,τους εκπαιδευαμε κιολας!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]