Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατιές μεταναστών φοβούνται οι Ευρωπαίοι μετά το «ελευθέρας» από Ελλάδα


Αξιωματούχος της ΕΕ: 
Αρκετά ανησυχητική η απόφαση του ΣτΕ 

Συναγερμός στις Βρυξέλλες προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Ελλάδα από τις 17 Απριλίου και μετά δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αξιωματούχος της ΕΕ χαρακτήρισε στο Reuters ως «αρκετά ανησυχητική την απόφαση» καθώς οι ευρωπαίοι φοβούνται ότι θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της Κομισιόν να αποθαρρύνει πρόσφυγες και μετανάστες από το να φύγουν από την Τουρκία.

Αυτό εξάλλου ήταν και ο βασικός στόχος της συμφωνίας που έγινε με την Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση του 2015 όταν πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες, κυρίως από τη Συρία, έφτασαν στη Γερμανία.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters παρέπεμψε στις ελληνικές αρχές «να αναλύσουν και να μελετήσουν τις συνέπ[ειες αυτής της απόφασης».

Αυτό που φοβούνται στις Βρυξέλλες είναι ότι κάθε προοπτική χαλάρωσης των περιορισμών θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για πρόσφυγες - ειδικά από τη Συρία - να κατευθυνθούν στην Ελλάδα με απώτερο στόχο να καταλήξουν σε κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Το Reuters σημειώνει εξάλλου ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των μεταναστών και προφύγων που έχουν φτάσει στα νησιά μέχρι σήμερα είναι αυξημένος κατά 27% σε σχέση μετο αντίστοιχο διάστημα του 2017.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αξιωματούχος της ΕΕ χαρακτήρισε στο Reuters ως «αρκετά ανησυχητική την απόφαση» καθώς οι ευρωπαίοι φοβούνται ότι θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της Κομισιόν να αποθαρρύνει πρόσφυγες και μετανάστες από το να φύγουν από
    την Τουρκία."

    Μα "προσφυγες" και "μεταναστες" φευγουν ηδη απο την τουρκια με τις ευλογιες

    των τουρκικων αρχων και μεσω της ανυπαρξιας ελεγχου απο την FRONTEX.

    Δηλαδη να γεμισουμε εμεις με λαθρομεταναστες,αναμεσα στους οποιους

    κρυβονται και τσιρακια της ΜΙΤ,για να σφραγιζουν οι αλλοι τα συνορα τους!!

    Αυτη η ευρωπαϊκη "οικογενεια" θα αναγραφει στην Ιστορια!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]