Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Hurriyet: Η Άγκυρα... πήρε τον χρυσό της κι έφυγε από τις ΗΠΑ


Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2017 απέσυρε όλα τα αποθέματα σε χρυσό που διατηρούσε στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED), γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, η Άγκυρα έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον, η οποία προκλήθηκε λόγω διαφωνιών σε μια σειρά από περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Η συστηματική απόσυρση των αποθεμάτων χρυσού από την FED άρχισε το 2017. Στην αμερικανική κεντρική τράπεζα η Τουρκία διατηρούσε 28,7 τόνους χρυσού. Το ίδιος το γεγονός της απόσυρσης των αποθεμάτων σε χρυσό της Τουρκίας επιβεβαιώνεται επίσημα και από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Απρίλιο. Στο διάγραμμα της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που αφορά τα αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας όσον αφορά το 2016 , υπάρχει ο αριθμός 28.689 Kg , ενώ στο γράφημα του 2017 υπάρχουν κενά (παύλες). Τα συνολικά αποθέματα σε χρυσό της Τουρκίας , όπως φαίνεται από την έκθεση απολογισμού της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, ανέρχονται σε 564,6 τόνους που αναλογούν στο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως διευκρινίζει η τουρκική εφημερίδα, ένα μέρος των αποθεμάτων σε χρυσό που διατηρούσε η Τουρκία στις ΗΠΑ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία, ενώ ένα άλλο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην κεντρική τράπεζα της Βρετανίας και στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS) στην Ελβετία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]