Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Sächsische Zeitung: Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεωκοπήσει


Η οικονομική πορεία της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με εκείνη των πολιτών της αναλύεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sächsische Zeitung.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως «μετά το καλοκαίρι η χώρα φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια. Οι πολίτες όμως χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος. Όπως ακούγεται παντού, η Ελλάδα, το κατεξοχήν προβληματικό παιδί της ευρωζώνης, βρίσκεται πλέον "σε καλό δρόμο" μετά την ντε φάκτο χρεοκοπία την άνοιξη του 2010. Το αργότερο μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα η χώρα ‘θα επιστρέψει επιτέλους σε κάτι σαν ομαλότητα».

Παρακάτω ο αρθρογράφος αναφέρεται στην ικανοποίηση που εξέφρασαν οι δανειστές για την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά συμπληρώνει ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική εάν δει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά των πολιτών και των επιχειρήσεων», γράφει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς την εφορία. Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στα «δυο τρίτα των φορολογούμενων στην Ελλάδα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]