Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν τα βάζει πάλι με τις ΗΠΑ και τους Κούρδους: Πρέπει να σκοτώσουμε τον δράκο, λέει


Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, να “δείξουν συνέπεια”, μεταξύ λόγων και πράξεων, σημειώνοντας ότι οι ειδικές επιτροπές που συστήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.

“Λόγια και πράξεις δεν μπορεί να διαφέρουν, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Ελπίζουμε να δούμε κάποια συνέπεια μεταξύ του τι μας λένε (ΗΠΑ), και του τι κάνουν στο έδαφος”, δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον ακολουθούν στην περιοδεία του σε Αφρικανικές χώρες.

Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Ρέξ Τίλερσον, όπου συμφωνήθηκε η σύσταση των επιτροπών, και ανέφερε ότι, “η πρώτη συνάντηση αυτών των επιτροπών, θα γίνει στις 8 Μαρτίου για να συζητηθεί η Συρία”, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, “και μια άλλη συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, έχει σχεδιαστεί για τις 19 Μαρτίου”.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα σύγκρουσης αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων στη Μανμπίζ της Συρίας, ο Ερντογάν, επανέλαβε την απαίτηση οι Κούρδοι μαχητές του PYD και του YPG, να αποσυρθούν από την περιοχή: “Δεν πρέπει να υπάρχει καμία τρομοκρατική οργάνωση εκεί. Έχουμε συνεχώς υποστηρίξει την άποψη ότι η Μανμπίζ θα πρέπει να επιστρέψει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Τους Άραβες. Μετέφερα την άποψή μας στον Τίλερσον”, είπε τονίζοντας ότι σκοπεύει να προχωρήσει με την επιχείρηση, “Κλάδος Ελιάς”, στο Αφρίν, εναντίον του YPG.

“Θα εμπλακούμε με όποιον μπει στο δρόμο μας (στο Αφρίν). Δεν θα κάνουμε εξαιρέσεις, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο όταν τους συναντήσουμε”, πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, και συνέχισε: “πρέπει να σκοτώσεις το δράκο, δεν μπορείς να τον αφήσεις ημίνεκρο”.

Επικαλέστηκε ότι το PYD και το YPG, έχουν καταρρεύσει στο Αφρίν και οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” (FSA), ελέγχουν τώρα περιοχή έκτασης 540 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχοντας καταλάβει τα δυσκολότερα σημεία στην περιοχή.

“Ο Τουρκικός Στρατός, γράφει ιστορία στο Αφρίν. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διεξάγει μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση”, είπε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε και τη δική του εκδοχή στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι ο Μακρόν αναφερόμενος στο Ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την εκεχειρία στη Συρία, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις στο Αφρίν.

“Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς. Ο Μακρόν, δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Πολεμάμε εναντίον τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν τη εθνική μας ασφάλεια”, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία, “δεν εποφθαλμιά το έδαφος κανενός”.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Αφρίν, ανακαλύφθηκαν τούνελ που χρησιμοποιούνταν από τους μαχητές, και μηχανές ανάμιξης μπετόν που ανήκουν στην γαλλική εταιρία Lafarge. “Έχουν εργοστάσια εκεί. Με όλα αυτά, πως είναι δυνατόν να αμφισβητούν τις ενέργειές μας”, κατέληξε.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]